arrow_drop_up arrow_drop_down
1 september 2014 

Ultimate Coming Soon Page (Plugin review)

Aan iedere website moet wel eens iets gebeuren. Of het nou regulier onderhoud is, een volledige update of een compleet nieuw uiterlijk. In veel gevallen wil je dan niet dat de bezoeker ziet dat er onderdelen in de site zitten die niet kloppen, of erger nog die de opmaak van de site kapot maken. Hievoor gebruik je de Ultimate Coming Soon Page plugin.

Met deze plugin kun je ervoor zorgen dat je bezoekers een pagina te zien krijgen waarop staat dat de site tijdelijk niet beschikbaar is of dat er een nieuwe site komt. Zo kun je je bezoekers goed informeren over wat er aan de hand is en wanneer de site weer beschikbaar is. Als je het goed wilt doen kun je de bezoeker ook nog de mogelijkheid bieden om zich in te schrijven voor een nieuwsbrief. Zo kan hij of zij op de hoogte blijven van de ontwikkelen op jouw site en direct te horen krijgen wanneer de site weer toegankelijk is.

Wat kan deze plugin

De Ultimate Coming Soon Page plugin zorgt ervoor dat jij rustig je site kunt aanpassen en repareren zonder dat de bezoeker toegang heeft tot een niet (goed) functionerende website. Je kunt de site afsluiten met één druk op de knop. Je hoeft niet bang te zien dat het er niet mooi uitziet, je hebt alle vrijheid. Je kunt zelf kiezen of je een plaatje wilt laten zien, een titel, een verhaaltje of alle drie tegelijk. Er is ook een mogelijkheid om een mailinglijst te koppelen aan de pagina. Zo kun je de bezoeker de mogelijkheid bieden om op de hoogte te blijven. Daarnaast is de opmaak (lettertype, tekstkleur, achtergrond) allemaal gemakkelijk in te stellen door middel van een pagina met instellingen. Als je vindt dat je hierdoor niet genoeg vrijheid hebt, kun je altijd nog gebruik maken van de custom HTML en custom CSS velden. Zo kun je alles zo instellen zoals jij dat wilt.

ultimate coming soon page style

Features

Dit kun je met de Ultimate Coming Soon Page Plugin:

  • Eenvoudig een coming soon pagina voor je site aanzetten.
  • Eigen foto, plaatje of logo uploaden om op de pagina de laten zien.
  • De opmaak door middel van een paar instellingen volledig veranderen.
  • Bij behoefte aan meer vrijheid voor de opmaak kun je gebruik maken van de custom HTML & CSS velden
  • Een mailinglijst aan de pagina toevoegen zodat de bezoeker zich kan inschrijven.
  • Live preview bekijken hoe je pagina eruit komt te zien voordat de bezoeker het kan zien.

ultimate coming soon page settings

Prijs/kwaliteit

De Ultimate Coming Soon Page plugin is een gratis plugin. Je zou kunnen denken dat daarom de kwaliteit ook tegenvalt. Niets is minder waar. De plugin doet wat hij moet doen, en doet dat goed. De site wordt afgeschermd en er wordt een coming soon pagina getoond. Deze pagina is zo op te maken, zoals jij het wilt. Er is zelfs een mogelijkheid om heel eenvoudig een nieuwsbrief aan de pagina te koppelen. Helaas is er in de gratis versie alleen de mogelijkheid om FeedBurner te gebruiken. Voor andere applicaties zoals mailchimp moet je de pro versie aanschaffen.

Gebruiksvriendelijkheid

Zelfs met een paar instellingen kun je al een mooie coming soon pagina maken. Er is dus weinig kennis nodig om deze plugin te gebruiken. Wil je meer, dan zijn daarvoor genoeg mogelijkheden aanwezig. Zo is de plugin dus erg eenvoudig te gebruiken en toch uitgebreid genoeg voor diegene die er meer mee wil.

Ondersteuning

Er is geen apart forum aanwezig voor ondersteuning. Het forum op de pluginpagina van wordpress wordt wel goed bijgehouden. Je vindt er bijna geen problemen die niet zijn opgelost. De auteur van de plugin reageert in de meeste gevallen ook binnen één dag. Dus zit je ergens mee en kom je er zelf niet uit: stel dan je vraag op het forum en dan wordt je hoogstwaarschijnlijk verder geholpen.

Ik ben erg benieuwd. Hoe ervaar jij deze plugin? Of gebruik jij een andere plugin voor een coming soon page?

Over de schrijver
Ik ben Peter Padberg en ik ben eigenaar en webdeveloper bij IT Starts With Coffee, een jong en dynamisch bedrijf. Bij ons begint het met een kop koffie en eindigt het altijd met een website met karakter. Dàt is ons motto. We leveren producten die er niet alleen mooi uitzien, maar die ook functioneel en makkelijk te beheren zijn. Daarvoor gebruiken we WordPress en maken we onze eigen premium thema's en plugins. Naast het ontwikkelen van WordPress thema's en plugins vind ik het leuk om nieuwe dingen uit te zoeken en nieuwe kennis op te doen over PHP, Javascript en jQuery.
Herman Wieser
Door

Herman Wieser

op 2 September 2014

Dank voor deze toptip, Peter. De UCSP-plugin ga ik zeker uitproberen.

Reactie plaatsen