arrow_drop_up arrow_drop_down
5 januari 2015 

Top 10 WordPress Plugins van 2014

Het jaar 2014 heeft veel met zich meegebracht wat WordPress betreft. Er zijn ook dit jaar weer talloze plugins en thema’s bijgekomen en ook WordPress zelf is weer stukken beter geworden. Het is en blijft een innovatief platform, waar we zeker gebruik van moeten (blijven) maken. Als round-up van het jaar 2014 gaan we kijken naar de top 10 WordPress plugins die je voor je marketing kunt inzetten. Het is een gevarieerde mix en ze verdienen allemaal een plekje in deze top 10. Veel leesplezier!

10. WTI Like Posts

Top-10-WordPress-Marketing-Plugins-van-2014-WTI-Like-Posts

Niets werkt beter dan sociale bevestiging. Je ziet het bijvoorbeeld ook bij Youtube of GameTrailers.com. Mensen kunnen een ‘thumbs-up’ of een ‘thumbs-down’ geven en zo zie je snel of een video (of artikel in dit geval) leuk wordt gevonden of niet. Als je deze plugin toevoegt krijg je tevens inzicht in de meest ‘gelikete’ posts, zodat je op basis daarvan kunt kijken welke content populair is en veel bezoekers trekt.

Handig voor: het toevoegen van een like en dislike knop aan je artikelen.

9. Social Count Plus

Top-10-WordPress-Marketing-Plugins-van-2014-Social-Count-Plus

Als je je met online marketing bezig houdt dan is de kans groot dat je gebruik maakt van Social media. Zorg er dan ook altijd voor dat je sociale kanalen makkelijk bereikbaar zijn en gebruik dan ten alle tijden social media plugins. Zet ze bovenin de website, in de sidebar en/of in de footer. Social Count Plus laat zien hoeveel mensen zich voor jouw kanalen hebben aangemeld, net als WTI Like Posts creëer je hier een stukje sociale bevestiging.

Handig voor: het toevoegen van social buttons op je website.

8. Author hReview

Top-10-WordPress-Marketing-Plugins-van-2014-Author-hReview

Author hReview is onderhand weer wat ouder, maar nog steeds goed in te zetten voor de SEO van je website. Het stelt je in staat om een Author Review toe te voegen als post. Je kunt hieraan een rating geven, wat Google vervolgens weergeeft zoals in de screenshot hierboven. Als mensen op zoek zijn naar een review van iets, dan heb je zo dus een streepje voor!

Handig voor: het toevoegen van review type posts aan je blog.

7. Edit Flow

Top-10-WordPress-Marketing-Plugins-van-2014-Edit-Flow

Dit is een absolute must voor de content beheerders van een blog. Je hebt een kalender overzicht waarin alle posts ingepland staan, je kunt comments geven op een post en zo overleggen met een schrijver wat er anders moet, notifications instellen en nog veel meer. Zorg dat deze niet mist in je collectie!

Handig voor: het verkrijgen van een soepele workflow in je blogposts.

6. Nelio AB Testing

Top-10-WordPress-Marketing-Plugins-van-2014-Nelio-AB-Testing

Gemakkelijk A/B testen doe je met de plugin door Nelio. Met behulp van deze plugin kun je je (landings)pagina’s optimaliseren en zorgen dat bezoekers langer op je website blijven of toch net op die call to action klikken.

Handig voor: het uitvoeren van A/B tests op je website.

5. P3 (Plugin Performance Profiler)

Top-10-WordPress-Marketing-Plugins-van-2014-Plugin-Performance-Profiler

Snelheid is tegenwoordig erg belangrijk, aangezien iedereen maar een korte aandachtsspanne heeft. WordPress is erg krachtig, maar als je maar zo van alles installeert, dan kan dat je website vertragen. En een lichte vertraging van een paar seconden kan je bounce-rate al flink doen oplopen. Met de Plugin Perfomance Profiler kun je precies zien welke plugins nou zoveel van je website vragen en of het toch niet verstandiger is deze uit te zetten of te vervangen.

Handig voor: het testen van de snelheid van je website en de invloed van plugins daarop.

4. AffiliateWP

Top-10-WordPress-Marketing-Plugins-van-2014-AffiliateWP

Een goede manier om extra omzet te genereren met je website is door middel van affiliate marketing. Bijvoorbeeld in de vorm van banners en advertenties in je sidebar. AffiliateWP is hier de uitgelezen plugin voor. Het is niet gratis, maar dat heb je natuurlijk zo terugverdient! Begin er wel pas aan als je een goede vaste stroom bezoekers op je website hebt.

Handig voor: het uitvoeren van affiliate marketing op je blog.

3. Yet Another Related Posts Plugin

Top-10-WordPress-Marketing-Plugins-van-2014-YARPP

Zorg dat mensen op je blog doorklikken naar andere content en op je website blijven, door middel van het tonen van gerelateerde content. Als je thema dit niet standaard meelevert dan kun je YARPP gebruiken om dit voor je te doen. Er komt wel wat styling aan te pas, om het in dezelfde lijn te krijgen als de huisstijl van je website. Als het eenmaal staat dan doet YARPP al het zware technische werk en zal het kijken welke content allemaal past bij de post die je bezoeker zojuist heeft gelezen.

Handig voor: het tonen van gerelateerde posts onder je artikelen.

2. OptinMonster

Top-10-WordPress-Marketing-Plugins-van-2014-OptinMonster

Zet je bezoekers om in e-mail aanmeldingen, zodat je daarvoor weer speciale marketing kunt uitvoeren. Hoe? Met behulp van de OptinMonster plugin. Je kent het vast wel, na een tijdje scrollen op een website of blog verschijnt er een ‘pop-up‘ met daarin een aanbieding, gratis ebook of simpelweg de mogelijkheid om je aan te melden voor de nieuwsbrief. WPbeginner claimt dat ze dankzij OptinMonster hun email aanmeldingen met 600% hebben verhoogd. Het is niet gratis, maar het basic plan heb je al voor $49 per jaar.

Handig voor: het omzetten van bezoekers in nieuwsbrief aanmeldingen.

1. WordPress SEO Yoast

Top-10-WordPress-Marketing-Plugins-van-2014-WordPress-SEO-by-Yoast

Het is niet te missen, maar deze plugin mag gewoon niet aan je site ontbreken als je gebruik maakt van WordPress. Hij staat dan ook met stipt op nummer één, WordPress SEO by Yoast. Onderhand zitten alle features erbij inbegrepen die jij nodig hebt om je website SEO proof te maken, zoals breadcrumbs, page analysis, sitemaps en meer.

Handig voor: het optimaliseren van de SEO op je website.

Conclusie

Er zijn vele noemenswaardige plugins voor WordPress. Heb jij zelf nog iets toe te voegen aan deze lijst? Laat het ons weten in de reacties!

Over de schrijver
Wij van de IMU zijn er om jou als ondernemer te helpen groeien via het internet. Dat doen we door de beste tips en nieuwste trends te delen via onze e-books, blogs, video’s, cursussen, podcast en evenementen. Daarnaast is het onze missie om gelijkgestemde ondernemers te verbinden binnen onze IMU Community. Ook faciliteren we je - middels onze software - om je website bezoekers, conversie, funnels, automatisering en daarmee je vrijheid als ondernemer te vergroten.
Kim
Door

Kim

op 5 January 2015

Hey Mark, goede verzameling plugins! Een aantal kende ik nog niet maar nr. 1 is natuurlijk op elke (blog)website die ik beheer aanwezig. Ben het helemaal met je eens, een website met WordPress kan niet zonder SEO Yoast.

Chelsea Bosters
Door

Chelsea Bosters

op 5 January 2015

Helemaal mee eens. De plugin die het meest nodig is, op elke website! Dank voor je artikel Mark!

Mark Teekman
Nathan Veenstra
Door

Nathan Veenstra

op 5 January 2015

Goed verhaal met interessante plugins Mark! Ik kende een aantal plugins nog niet, dus zeker de moeite waard om te checken. Wel een tweetal vragen: Nelio AB Testing: waarom zou ik deze plugin gebruiken als ik ook met Google Analytics A/B-testen kan draaien? Een plugin zorgt weer voor enige vertraging van de laadtijd, dus biedt deze plugin een voordeel boven GA? YARPP:: ik gebruik nu Shareaholic, die ook gerelateerde artikelen onder mijn blogs plaatst. Zijn er relevante verschillen tussen beide plugins? Voor wat betreft Social Count Plus wil ik wel benadrukken dat ik het niet iedereen zou aanraden zo'n plugin te gebruiken. Je maakt pas echt impact met een fikse schare volgers op sociale media en een laag aantal volgers zet bezoekers niet echt aan om jou ook te gaan volgen. Recent voorbeeld: ik las laatst dat iemand "433 abonnees op de nieuwsbrief" had. Eerlijk gezegd ben ik niet onder de indruk van dat aantal en ben ik dan niet geneigd om me in te schrijven. Ik ben benieuwd naar je reactie :)

Mark Teekman
Door

Mark Teekman

op 5 January 2015

Dankjewel Nathan! In principe is het een kwestie van voorkeur of je Google Analytics A/B of Nelio A/B testing wilt gebruiken, of 'for that matter' bijvoorbeeld een service zoals Optimizly. Omdat het hier om een top 10 WordPress plugins gaat staat hij er in ieder geval tussen :) Met de Plugin Performance Profiler kun je nog nagaan of het het waard is om die van Nelio te gebruiken ten opzichte van een ander! Shareaholic kende ik eerlijk gezegd nog niet, zo leren we nog eens van elkaar! :) Het is dat we voor ons eigen blog en die van klanten gebruik maken van YARPP, maar als ik het zo zie heeft Shareaholic ook een aantal interessante extra features! Wat betreft Social Count heb je gelijk (had ik er bij kunnen zetten), de kracht komt pas als het ook noemenswaardige aantallen zijn, anders kan het ook averechts werken :) Eerst sparen dus ;)

Erik Hermeler
Door

Erik Hermeler

op 5 January 2015

Ik ga binnenkort mijn site aanpassen en was benieuwd welke plugins nu nog handig zijn. De nummer 1 kende ik natuurlijk, maar die AB tester leek me een goede. Wel zie ik het bericht van Nathan maar ik ga het toch even uitproberen, bedankt voor het artikel!

Joost
Door

Joost

op 6 January 2015

Heey Mark, Kun jij zeggen vanaf hoeveel bezoekers per dag affiliatewp interessant is? Groet,

Mark Teekman
Door

Mark Teekman

op 7 January 2015

Dag Joost, Een precies aantal kan ik je niet geven. Het is wel zo dat affiliate marketing pas goed begint te werken als je bezoekers hebt die regelmatig op je site terugkomen en die behoren tot je doelgroep die ook geïnteresseerd is in de affiliate advertenties op je site. Hoe meer gerichte bezoekers je uiteindelijk hebt (waarvan de kans groter is dat ze op zo'n advertentie klikken) des te vruchtbaarder is het om affiliate marketing in te zetten! Gezien de prijs van AffiliateWP kun je het ook prima een keer proberen als je denkt dat je een redelijke vaste stroom aan bezoekers hebt op je site. Succes! Gr. Mark

Bennie Mellies
Door

Bennie Mellies

op 8 January 2015

Hoi, dank Mark voor dit overzicht van veel gebruikte plugins. Zelf heb ik ook ervaring opgedaan met ongeveer 6 van de 10, maar ben het niet helemaal eens met de opmerking over "social count" en "nieuwsbriefinschrijvingen". Dit ligt denk ik maar net aan de benadering en gezien tegenwoordig alles steeds meer om transparantie draait is het naar mijn idee helemaal niet erg om een lagere "social count" te hebben. Helemaal als je weet dat sommige artiesten en bedrijven volgers kopen (kijk bij Instagram hoeveel volgers er weg waren na de opschoning van fake account en volgers). Je kunt je dan afvragen wat meer waarde heeft, 100 echte volgers of 1000 gekochte volgers. Denk dat je van die 100 meer betrokkenheid kunt verwachten. Vandaar dat ik aangaf, het ligt maar net aan je benadering. Mijn favoriet uit bovenstaande lijstje is toch echt optin monster, gezien deze voor mij daadwerkelijk heeft bijgedragen in een betere conversie (meer inschrijvingen). Groet, Bennie

Jacobus
Door

Jacobus

op 15 January 2015

Hallo Mark, Mooi lijstje (al zouden we wel een top 100 kunnen maken natuurlijk). Zelf ben ik na de teloorgang van nRelate niet Yarpp maar Yuzo gaan gebruiken, een relatief nieuwe plugin die nog wordt doorontwikkeld. Erg tevreden over moet ik zeggen. Ik had met Yarpp inderdaad wat thema problemen en met Yuzo totaal niet. Daarnaast is de developer razendsnel met antwoorden op vragen op wordpress.org en neemt hij verzoekjes mee in de updates... Verder is Yoast net met een beta van zijn nieuwe WordPress for SEO begonnen. Lees hier meer: https://yoast.com/public-betas-plugins/

Reactie plaatsen