arrow_drop_up arrow_drop_down
11 augustus 2014 

Easy FancyBox: Dynamische website elementen

Waarschijnlijk heb je er zelf ook weleens mee te maken gehad. Je wilt bijvoorbeeld een afbeelding, video of PDF bestand volledig laten zien binnen je WordPress website maar wanneer mensen op de kleine afbeelding of de link klikken dan worden ze doorgestuurd naar een nieuwe pagina of een pagina buiten de website.

Eigenlijk wil je dergelijke bestanden op een dynamische manier tonen aan je website bezoekers, zonder dat ze de website hoeven te verlaten. De Easy FancyBox plugin biedt hierbij een uitkomst. Via deze plugin kunt u op een gemakkelijke en overzichtelijke manier verschillende mediabestanden tonen binnen je website.

De Easy FancyBox plugin is een WordPress plugin die ervoor zorgt dat je op een mooie manier onder andere afbeeldingen, filmpjes, documenten en Iframes kunt plaatsen binnen je website. Wanneer je bijvoorbeeld een geschaalde afbeelding binnen je website hebt staan die gelinkt is aan de volledige weergave van de afbeelding, had je voorheen het probleem dat wanneer je op de afbeelding zou klikken, dat je naar een blanke pagina werd gestuurd buiten je website met alleen de volledige afbeelding. De Easy FancyBox WordPress plugin biedt een geweldige oplossing voor dit probleem, door ervoor te zorgen dat de afbeeldingen nu worden getoond binnen de website via een vloeiende overlay.

Wat kan deze plugin?

De Easy FancyBox plugin geeft je een flexibele en dynamische pop-up box oplossing voor alle medialinks binnen je WordPress website. De Easy FancyBox plugin gebruikt de verpakte FancyBox jQuery extensie en is WP 3 + Multi-Site compatibel. De instellingen van de plugin kun je terugvinden binnen de Media admin pagina om de opties te beheren.
Na het activeren van de plugin worden alle links naar JPG, GIF en PNG afbeeldingen automatisch geopend in de FancyBox Mac-stijl pop-up weergave die zweeft boven de webpagina. De meeste opties die beschikbaar zijn worden beheerd via deze plugin met enkele extra functies.

Features

De Easy FancyBox plugin biedt vele opties voor de weergave van mediabestanden binnen je WordPress website, onderstaand zal ik aangeven welke functionaliteiten de plugin bevat zodat je ook wordt overtuigd van de kracht van deze plugin.

 1. De plugin kan afbeeldingen, HTML elementen, SWF filmpjes, Iframes en ook Ajax functionaliteiten weergeven;
 2. De plugin is gemakkelijk aan te passen via de instellingen en de bijbehorende CSS bestanden;
 3. De plugin groepeert gerelateerde items en voegt navigatie daaraan toe;
 4. Als de muiswiel plugin is opgenomen binnen de pagina dan zal de FancyBox plugin reageren op het scrollen binnen de pagina via de muiswiel;
 5. De plugin ondersteund de soepele overgang door gebruik te maken van de easing functionaliteit;
 6. De plugin voegt een mooie schaduw toe aan de ingezoomde elementen;

Easy Fancybox features

De Easy FancyBox plugin is toepasbaar op:

 1. Alle soorten afbeeldingen en afbeeldingen met een link;
 2. WordPress Galerijen;
 3. NextGEN galerijen (bekijk de FAQ’s voor instructies);
 4. Youtube galerijen via de Youtube Simple Gallery plugin (bekijk de FAQ’s voor instructies);
 5. SWF (Flash) filmpjes;
 6. SVG media afbeeldingen;
 7. Links naar Youtube, Vimeo en Dailmotion;
 8. Verborgen inline content;
 9. iFrames;
 10. PDF bestanden;
 11. Auto pop-up bij het laden van een pagina;
 12. Links in Gravity Forms in de ajax modus;

Prijs / Kwaliteit

De Easy FancyBox plugin is gratis, mocht je tevreden zijn met de werking van de plugin en in de toekomst meer functionaliteiten willen zien dan is er wel de optie om donaties te geven voor de verdere ontwikkeling van deze plugin aan de rechter kant van de plugin pagina. Ondanks dat deze plugin gratis is en je misschien zou denken dat de plugin dan kwalitatief minder zou zijn dan soortgelijke betaalde plugins, echter is het tegendeel waar.

Easy Fancybox kwaliteit

De Easy FancyBox plugin is net zo goed, dan wel beter dan soortgelijke plugins. Het is een fijne en overzichtelijke plugin om te gebruiken, de plugin wordt constant doorontwikkeld en zit (anno augustus 2014) op versie 3.3. De plugin is al 555,986 keer gedownload, door 208 gebruikers beoordeeld met een gemiddelde van 4.5 uit 5 sterren en op de review pagina is terug te lezen dat de meeste gebruikers zeer tevreden zijn met de Easy FancyBox plugin. Bij problemen wordt er direct ondersteuning geboden binnen onder andere het support forum en de plugin website. Veel gestelde vragen kun je terug vinden op de FAQ pagina.

Kortom qua prijs/kwaliteit verhouding is dit in mijn ogen een uitermate geschikte plugin voor een dynamische weergave van media elementen binnen je website. De meeste gebruikers zijn zeer tevreden over de plugin, hij wordt verder doorontwikkeld en er wordt veel ondersteuning geboden. Het is een top plugin die geheel gratis is te verkrijgen.

Service

Zoals ik al eerder heb vermeld, wordt er veel ondersteuning geboden door de ontwikkelaars van de Easy FancyBox plugin. Bij problemen wordt er direct ondersteuning geboden binnen onder andere het support forum en de plugin website. Veel gestelde vragen kun je terug vinden op de FAQ pagina. Er is echter geen documentatie aanwezig voor de plugin, aangezien deze zo gemakkelijk is om te gebruiken/in te stellen. Mocht je alsnog ondersteuning, extra informatie of tips zoeken dan kun je de eerder genoemde forums en webpagina’s bezoeken.

Easy Fancybox service

Binnen het support forum staan (anno augustus 2014) 38 pagina’s met vragen waarbij de meeste issues zijn opgelost of er zijn aanpassingen gedaan binnen de plugin in de verschillende versies. Aan de hand van vragen en issues van gebruikers wordt de Easy FancyBox plugin doorontwikkeld. Er wordt een goede service verleend door de developers en andere WordPress gebruikers. Veel vragen en issues bepalen niet dat de plugin slecht is, de vragen worden over het algemeen snel opgelost en door de vele downloads zijn er altijd mensen die tegen problemen aanlopen.

Beoordeling

In mijn optiek wordt de kwaliteit van een plugin bepaald door de functionaliteiten die worden geboden, het gebruikersgemak, de prijs/kwaliteit verhouding, de aangeboden service, de manier waarop de ontwikkelaars omgaan met vragen, de doorontwikkeling van de plugin en de daadwerkelijke werking van de plugin.
De Easy FancyBox plugin scoort goed op de eerder benoemde onderdelen en raad ik iedere WordPress gebruiker aan om deze plugin toe te passen binnen je website.

De plugin biedt vele voordelen, hij maakt je website niet trager, stuurt de bezoeker niet naar een blanke pagina wanneer men op een mediabestand klikt, biedt vele functionaliteiten voor het weergeven van mediaelementen, de plugin is gratis, er wordt veel ondersteuning geboden bij het gebruik van de plugin en hij is continue in ontwikkeling.

Kortom persoonlijk heb ik niets aan te merken op de Easy FancyBox plugin, het is een goede en zeer gemakkelijk te gebruiken plugin, betrouwbaar, constant in ontwikkeling, de instellingen spreken voor zich en iedere WordPress website eigenaar zal er veel plezier aan beleven

Ik ben benieuwd naar jouw ervaring met de Easy Fancybox plugin. Maak je al gebruik van deze plugin of heb je andere plugins gevonden die dergelijke functionaliteiten bieden? Waarom zou je wel of niet gebruik maken van deze plugin? Mocht je nog vragen, opmerkingen of een antwoord hebben op de bovenstaande vragen dan hoor ik het graag!

Over de schrijver
Zelfstandig ondernemer en eigenaar van MediaMaus “webontwikkeling op maat”, gevestigd te Elst. Mijn doel is om organisaties te helpen bij het verbeteren/vernieuwen van hun online communicatie. Hierbij lever ik diensten op het gebied van: Webdesign | WordPress Website realisatie | SEO | Social media. Ik zal op IMU.nl actief zijn als SEO en WordPress gastblogger.
Harmen Strikwerda
Door

Harmen Strikwerda

op 4 March 2019

Het ziet er mooi uit in dat scherm, alleen als ik in een pagina op de link naar het document klik opent Wordpress eerst een nieuw tabblad, met dezelfde link. Pas als ik daar op klik opent de box.

Reactie plaatsen