Antispam Bee plugin (Plugin review)
21 oktober 2014 
3 min. leestijd

Antispam Bee plugin (Plugin review)

Waarschijnlijk hebben jullie dit ook weleens meegemaakt. Je hebt een nieuwe WordPress website, je bent trots op het eindresultaat en je bent er klaar voor om de interactie aan te gaan met je doelgroep. Alleen in plaats van normale reacties op blogs en andere berichten wordt je overspoeld met spam in de vorm van dubieuze reclames & links naar de meest rare websites. De Antispam Bee plugin zorgt ervoor dat je nooit meer last zult hebben van spam.

Wat kan deze plugin

De Antispam Bee plugin biedt ultieme bescherming tegen spam en andere reclame uitingen op je blog/website. De plugin wordt al jaren doorontwikkeld en heeft inmiddels de kennis om spam te herkennen waarnaar er vervolgens een melding wordt verstuurd naar de website eigenaar. De plugin zal op aanvraag de ongewenste spam verwijderen (afhankelijk van de instellingen). De technieken zijn inmiddels zo ver ontwikkeld dat je als website eigenaar binnen no time je website kan opschonen. Vele gebruikers prefereren deze plugin boven andere spam plugins zoals Akismet.

Features

Onderstaand volgt een overzicht van enkele eigenschappen die worden weergegeven door de Antispam Bee plugin op het dashboard van het WordPress CMS. Ook worden de functionaliteiten vermeld die deze plugin biedt voor het bijhouden van de spamberichten op jouw website.
Antispam Bee Grafiek

  • Op het WordPress Dashboard geeft de Antispam Bee plugin via een grafiek aan hoeveel spamberichten er wanneer zijn geplaatst binnen 30 dagen, welke berichten als spam zijn gemarkeerd en waarom deze als spam zijn gemarkeerd. Als WordPress gebruiker kun je er vervolgens voor kiezen om de berichten direct te verwijderen of om ze alsnog toe te laten.
  • De Antispam Bee plugin geeft je binnen de instellingen onder andere de mogelijkheid om gebruik te maken van een online database om spam te filteren, je kunt ervoor kiezen om de spam na een aantal dagen (of direct) automatisch te laten verwijderen uit de database en je kunt aangeven of je hier een melding van wilt ontvangen. Tevens is het mogelijk om berichten uit bepaalde landen of met een bepaald IP adres van de website te weren.
  • Na het installeren/activeren van de Antispam Bee plugin wordt elke bedreiging gemarkeerd als spam. Spamberichten kunnen in het WordPress admin gedeelte onder Reacties –> spam worden bekeken en beheerd. Alle reacties die in de spam database komen te staan zijn te verwijderen met slechts één enkele klik.

Prijs/kwaliteit

De Antispam Bee plugin is gratis. De Antispam Bee plugin is up to date. Ik geef de voorkeur aan deze plugin ten opzichte van de Askimet plugin omdat dezelfde functionaliteiten worden aangeboden en de Antispam Bee plugin gratis is. Ook hoef je geen gebruikersaccount aan te maken. Gewoon downloaden, toevoegen aan het WordPress CMS, de instellingen naar wens activeren en de plugin werkt.

Ondersteuning

Binnen het support forum staan (oktober 2014) 4 pagina’s met vragen, waarbij de meeste issues zijn opgelost (of er zijn aanpassingen gedaan aan de plugin). Aan de hand van onder andere vragen en issues van gebruikers wordt de Antispam Bee plugin doorontwikkeld. Tevens wordt er rekening gehouden met nieuwe versies van WordPress en maakt de plugin gebruik van een online spam database. Op deze manier is de plugin altijd actueel en functioneert hij zonder problemen. Het enige nadeel van de ondersteuning is dat alle informatie in het Duits is maar tegenwoordig kunt je via Google de teksten laten vertalen.

Beoordeling / Conclusie

De Antispam Bee plugin biedt vele mogelijkheden om spam en slechte links van je WordPress website te weren, hij is up to date en wordt constant doorontwikkeld. Vanuit zowel wordpress.org als de plugin website wordt er veel ondersteuning geboden wanneer je problemen hebt. Gewoon een erg handige plugin die zeker het proberen waard is!

Ik ben benieuwd naar jullie ervaring met de Antispam Bee plugin. Maak je al gebruik van deze plugin of heb je andere plugins gevonden die dergelijke functionaliteiten bieden?

Over de schrijver
Zelfstandig ondernemer en eigenaar van MediaMaus “webontwikkeling op maat”, gevestigd te Elst. Mijn doel is om organisaties te helpen bij het verbeteren/vernieuwen van hun online communicatie. Hierbij lever ik diensten op het gebied van: Webdesign | WordPress Website realisatie | SEO | Social media. Ik zal op IMU.nl actief zijn als SEO en WordPress gastblogger.
Thijs van Halewijn
Door

Thijs van Halewijn

op 22 Oct 2014

Hi Maurice, leuk en helder artikel. Echter, mijn ervaringen met deze plugin zijn echter niet zo positief. Hij doet wel keurig wat hij moet doen, maar het belangrijkste nadeel is dat spam hiermee niet voorkomen wordt. Het dagelijks nalopen en verwijderen is toch weer een actie die je moet uitvoeren. Mij stoorde het enorm om elke dag geconfronteerd te worden met irritante berichten uit Rusland, Zimbabwe, e.d. Daarom ben ik overgestapt op Simple Captcha. Wil je een reactie plaatsen dan moet je een simpel sommetje oplossen. Zoals 1+0=... Heb gemerkt dat dat geen enkele drempel opwerpt voor de gebruiker. En de afgelopen 2 maanden geen enkele spambericht meer gehad. Mijn advies is dus: voorkomen is beter... :-) Hartelijke groet, Thijs

Maurice De Busschere
Door

Maurice De Busschere

op 23 Oct 2014

Hallo Thijs, Jammer om te horen dat je niet zo een positieve ervaring hebt met de plugin. Je kunt echter wel instellen dat de spam na een aantal dagen automatisch wordt verwijderd. Simple Captcha is ook een ideale oplossing om de spam tegen te gaan. Zelf heb ik weleens op websites dat de Captcha redelijk onduidelijk is maar ik weet niet hoe dat met deze plugin zit. Met vriendelijke groet, Maurice De Busschere

Reactie plaatsen