arrow_drop_up arrow_drop_down
White Label CMS, eigen identiteit op WordPress (Plugin review)
22 september 2014 

White Label CMS, eigen identiteit op WordPress (Plugin review)

Wanneer je gebruik maakt van WordPress om websites te ontwikkelen, dan wil je natuurlijk graag je eigen identiteit koppelen aan het CMS. Bijvoorbeeld je eigen logo bij het inlogscherm in plaats van het standaard WordPress logo.

Eigenlijk wil je het liefst zo min mogelijk van WordPress laten zien en zoveel mogelijk je eigen identiteit aan het CMS geven. Gelukkig is er een plugin die dit, dankzij een simpele UI, voor je kan regelen. Dat wil zeggen, je hoeft niet zelf in de code te rommelen om dit voor elkaar te krijgen. Ik heb het over de plugin: White Label CMS.

Wat kan deze plugin?

Deze plugin is voor ontwikkelaars een tool om een persoolijke en minder ingewikkelde omgeving te creëren voor hun klanten. Al is WordPress relatief eenvoudig in het gebruik, dan nog kan het altijd makkelijker. Vervang alle WordPress verwijzingen en upload je eigen logo. Zelfs het inlogscherm kan je stijlen naar je eigen huisstijl.  Beperk de opties voor de klant tot een minimum zodat ze ook niet per ongeluk wijzigingen aanbrengen in zaken waar ze dat eigenlijk niet moeten doen.

Personaliseer je WOrdPress inlogscherm

Features

  • Eigen welkomstbericht op het dashboard
  • Je eigen logo boven de inlogvelden
  • CSS mogelijkheid om je inlogscherm aan te passen
  • Mogelijkheid om het logo in de kop- / voettekst aan te passen
  • Ex- en importeer functie van de instellingen
  • Afschermen van navigatie menu's voor bepaalde gebruikersrollen
  • Aangepaste login URL:  www.domeinnaam.nl/login (permalinks moeten hiervoor wel ingesteld zijn)

Zoals je ziet kan je een hoop leuke dingen doen met deze plugin.

Prijs / Kwaliteit

De plugin is (vooralsnog) geheel gratis. Helaas zie je vaak bij gratis plugins dat deze niet up to date blijven met de versies van WordPress zelf. Bij deze plugin is dat in mindere mate ook het geval. De ontwikkeling is er wel maar laat wat langer op zicht wachten dan bij de meeste premium plugins. Echter werkt de huidige versie nog prima met de nieuwste versie van WordPress.

White label CMS WordPress

Service

Aangezien je, met kennis van de Engelse taal, heel ver kan komen, is een uitgebreide handleiding ook niet echt nodig. De opties wijzen zich in principe vanzelf.
De handleiding is, ondanks de video's, een beetje summier en het support is niets meer dan de standaard plugin page van WordPress zelf. Al met al valt de service dus wel wat tegen. Dit neemt niet weg dat de plugin zelf een welkome versterking is voor de websites die ik oplever.

Beoordeling

In de basis is deze plugin zeer makkelijk in gebruik. Zoals eerder aangegeven die je wel genoeg kennis van de Engelse taal te hebben. Wil je het optimale uit de plugin halen dan is het noodzakelijk om HTML en CSS kennis te bezitten. Aangezien deze plugin vooral voor ontwikkelaars is bedoeld, zal dat geen probleem moeten zijn.

Wat mij betreft is het een onmisbare plugin om ook de klant het gevoel te geven dat ze niet ‘zomaar' een WordPress site hebben gekregen maar een website waar ook echt aandacht aan is besteed. Daarmee wil ik niet zeggen dat het zonder deze plugin niet kan. Het gaat uiteindelijk om de beleving.

Werk jij al met de White Label CMS plugin voor WordPress?

Over de schrijver
Ik ben Robin Koorn en sinds 2009 eigenaar van Corn Media Websolution in Veenendaal. We werken veel met WordPress omdat het niet alleen voor de programmeur prettig te programmeren is maar veel belangrijker, ook gebruiksvriendelijk is voor de klant. Daarnaast vinden we dat een design niet de logica en de vindbaarheid van de website in de weg mag staan. Goed overleg met de designers en de programmeurs is dus van essentieel belang. We ontwikkelen de website van design tot WordPress template en hierdoor zijn we ook altijd op zoek naar de beste plugins.
Jeroen Uitdenbogaard
Door

Jeroen Uitdenbogaard

op 23 September 2014

Inderdaad een mooie toevoeging aan je website met (Wordpress) CMS. Dat een website met Wordpress is gemaakt is voor een klant vaak niet relevant.

rob
Door

rob

op 24 September 2014

Heel goed artikel, ga zo door

Chelsea Bosters
Door

Chelsea Bosters

op 24 September 2014

Hi, dankjewel voor je reactie(s). Ik zie dat er 2x hetzelfde mailadres wordt gebruikt. Is het ook hetzelfde persoon?

Chelsea Bosters
Reactie plaatsen