Vacature: Videograaf, fulltime (Utrecht)

Kan jij video's schieten én bewerken? Dan zoeken we jou!

Vanuit de IMU faciliteren we ondernemers en bedrijven om een impact te maken in de wereld met hun diensten en producten. Wij doen dit door mensen te helpen met hun online marketingstrategie en via onze softwaretools Phoenix, Huddle en Plug&Pay.

Video is een cruciaal onderdeel van onze business. Marketingvideo's, advertenties, klantenvideo's, videoheaders, pitchvideo's, productvideo's, teamvideo's en allerlei soorten video's waar we zelf nog niet aan gedacht hebben, maar waarvan jij weet dat we ze eigenlijk wel nodig hebben. 

Als jij een idee voor een video hoort dan gaat je hoofd al aan de slag met het ideale script. Jij zorgt voor de setting, de ideale belichting en schiet de video's. Daarna bewerk je het geheel en zorg je voor een fantastisch eindresultaat die we aan duizenden Nederlanders en Belgen gaan tonen.

Klinkt dit als muziek in de oren? Dan zou jij wel eens onze nieuwe videomarketeer kunnen zijn!

Maar wie zijn wij eigenlijk?

Vanuit de IMU faciliteren we ondernemers en bedrijven om een impact te maken in de wereld met hun diensten en producten. Wij doen dit door mensen te helpen met hun online marketingstrategie via onze softwaretools: Phoenix, Huddle en Plug&Pay. Ons team bestaat uit 30(+) FTE tussen de 20 en 35 jaar. Het kantoor bevindt zich op de Newtonlaan in Utrecht.

Ondanks dat we een klein team hebben, zijn we de bekendste online marketing partij van Nederland en België. Ons team bestaat uit echte A-players die een kei zijn in hun vak. We staan bekend om onze next level klantsupport, belachelijk goede (en sociale) programmeurs en marketingideeën waar je mond van openvalt (laten we het AFAS Circustheater even afhuren voor 1.800 mensen!)

Jij maakt video's van A-Z"

Je bent bezig met meerdere video's die deze week online moeten komen: een nieuw interview die je hier op kantoor hebt opgenomen die op Youtube geplaatst wordt, maar ook een aantal snippets uit die video die we op social media gaan verspreiden. Uiteraard heb je hier een catchy template voor gemaakt en zijn de video's ondertiteld, zodat mensen ook zonder geluid de video's kunnen consumeren.

Ineens bedenkt Joris dat over enkele weken de verjaardag van Tonny & Martijn is. Dat betekent: Een grote marketingactie, en dus wordt het tijd om de koppen bij elkaar te steken met wat voor video we ondernemend Nederland wakker zouden kunnen schudden...

Sales video

Je besluit deze week een dag uit te trekken om de nieuwe marketingvideo op te nemen en hebt het ideale script afgestemd met Martijn. Dit keer filmen we niet alleen op kantoor, maar ook op een toffe locatie in de natuur, want dat vond je wel passen bij deze boodschap. Tijdens het opnemen zijn de batterijen van de microfoons op, maar niet getreurd! Jij had natuurlijk nog 39 reservebatterijen mee. Dus we kunnen weer verder met opnemen. 

12 Takes verder lijkt het verhaal er goed op te staan en kun je aan de slag met bewerken. Je hebt net een aantal nieuwe technieken geleerd waardoor de video superslick in elkaar zit. Wij zijn enthousiast en kunnen niet wachten om de video te posten. We zetten hem live en wat blijkt? De video gaat viraal en honderden mensen besluiten om klant te worden op basis van de video die jij gemaakt hebt. Heerlijk!

Dit soort video's kan jij ook maken (maar dan beter):

Ben jij uit het juiste hout gesneden?

Goed, nu dan nog even het "officiële" lijstje waar jij jezelf in zal herkennen:


 • Adobe Premiere / After Effects Je hebt ervaring met de beste tools voor videobewerking zoals Adobe Premiere of After Effects.
 • Talent in Filmtechniek Naast het schieten van video's fix je graag alles wat hiermee te maken heeft (licht, geluid, bewerking, etc.)
 • Goed met licht Je bent bekend met driepuntsbelichting voor de tofste interviews (of je maakt dit je snel eigen)
 • HBO/WO werk & denkniveau Opleiding genoten m.b.t. Marketing/ Communicatie/Multimedia/Informatiekunde
 • Enthousiast en leergierig Je bent positief ingesteld en gaat geen uitdagingen uit de weg. Het liefst heb je die elke dag!
 • A-player Je bent een slimme, harde werker en laat je niet uit het veld slaan. 
 • Verantwoordelijkheidsgevoel Je kijkt altijd wat jij aan een situatie kan doen in plaats van de schuld bij iemand anders te zoeken.
 • Beheerst de Nederlandse taal Zowel in spraak als in geschrift.
 • Woonachtig in/omgeving Utrecht Niets zo fijn als op de fiets naar kantoor te kunnen, maar als je het niet erg vind om te dealen met de NS is dat ook oké ;-)

Dit is wat je van ons kunt verwachten:

 • Vergoeding Je krijgt een marktconform salaris op basis van jouw kennis en ervaring
 • Groeipotentie Je salaris groeit mee met je verantwoordelijkheid. Er is geen salarisplafond (nee, ook niet van glas😉)
 • Goede apparatuur 3 Panasonic S1H camera's (4K filmen, omdat het vet is), ZoomH6 voor externe audio en een Gimball van Zhiyun
 • Voeding Er staat een gevulde koelkast voor je klaar met de mogelijkheid om (gezond) te koken
 • Autonomie Je bent zelfstandig en bent vrij om jouw 'stukje van de business' naar een volgend niveau te tillen
 • Legendarische trips Minstens 1x per jaar gaan we met z'n allen op reis. Teambuilding to the max!
 • Zomer en winterfeesten met +1 Want als je een partner hebt willen we die ook graag leren kennen.
 • Vrijheid Geen vast aantal vakantiedagen. Op basis van je verantwoordelijkheid maak je zelf je planning (i.o.m. je collega's).
 • Ontwikkeling Groei staat centraal bij de IMU. Wil je je ergens in ontwikkelen? Dan helpen en ondersteunen we je daarbij.
 • Vriendschap Alleen maar leuke mensen bij de IMU. Je vriendengroep is er niets bij! 

Word jij onze nieuwe collega?

Check onze mini-docu:

Na het kijken van deze korte video weet je precies wie we zijn, wat we doen en waarom we doen wat we doen. Daarna kun je 2 dingen van ons denken: "Ze zijn gestoord." Of: "Hier wil ik bij horen."