Vacature: UX Designer (Utrecht, Fulltime)

Al onze tools zijn web-based en een goed UX design is daarom key. Enerzijds voor de achterkant van onze systemen (de beheeromgeving die klanten gebruiken), maar ook voor de voorkant: Wat zien de klanten van onze klanten? Kijk bijvoorbeeld naar deze vacature pagina: Deze is gemaakt met Phoenix, ons eigen website systeem. Hierin werken we met elementen en thema's, maar daar willen we er nog veel meer van. 


Als jij hoort wat we van plan zijn met een nieuwe functie beginnen jouw vingers al te jeuken en wil je graag aan de slag om de  beste designs te realiseren voor onze gebruikers. Onze programmeurs zorgen ervoor dat wat jij gedesignd hebt, realiteit wordt.


Klinkt dit als muziek in de oren? Dan zou jij wel eens onze nieuwe UX designer kunnen zijn!

Maar wie zijn wij eigenlijk?

Vanuit de IMU faciliteren we ondernemers en bedrijven om een impact te maken in de wereld met hun diensten en producten. Wij doen dit door mensen te helpen met hun online marketingstrategie via onze softwaretools: Phoenix, Huddle en Plug&Pay. Ons team bestaat uit 30(+) FTE tussen de 20 en 35 jaar. Het kantoor bevindt zich op de Newtonlaan in Utrecht.


Ondanks dat we een klein team hebben, zijn we de bekendste online marketing partij van Nederland en België. Ons team bestaat uit echte A-players die een kei zijn in hun vak. We staan bekend om onze next level klantsupport, belachelijk goede (en sociale) programmeurs en marketingideeën waar je mond van openvalt (laten we het AFAS Circustheater even afhuren voor 1.800 mensen!)

"Zo soepel gingen mensen nog nooit door ons systeem"

Stel je voor: We gaan aan de slag met een nieuwe formulierenmodule die in ons website systeem gebouwd wordt. Dat betekent meerdere dingen: De formulieren moeten één (of meerdere, want zo creatief ben je) design krijgen, maar ook de user interface moet goed worden uitgedacht.


Na de kick-off ga je aan de slag om het eerste prototype te maken en je denkt na over de userflow: Wat moet er gebeuren als iemand een formulier wil maken? En waar zou het logisch zijn om de verschillende elementen van dat formulier toe te voegen?  En hoe moet het werken als iemand een inputfield wil verplaatsen? Etc.


Je ontwikkelt een prototype met ons Design System in Figma zodat we allemaal kunnen zien hoe de nieuwe formulierenmodule zal gaan werken.

Online marketing Brainstorm bij laptop

Je presenteert je eerste design en het team is direct enthousiast! Je verwerkt nog enkele punten van feedback en na de tweede ronde zit jouw taak erop en na de design handoff gaan de programmeurs aan de slag. Jij gaat vervolgens verder met het designen van de formulieren aan de voorkant en zodra dat klaar is heb je nog een aantal andere gave design opdrachten liggen, zoals het maken van nieuwe checkout pagina’s voor Plug&Pay, nieuwe elementen binnen Phoenix en ook de e-learning omgeving van Huddle zou nog wel wat spannender mogen. Jij geniet ervan om onze softwaretools nog gebruiksvriendelijker te maken!


Enkele maanden later is het zo ver: Jouw formulierenmodule is ontwikkeld en uitgerold. Duizenden klanten maken er gebruik van en ontvangen samen tienduizenden ingezonden formulieren per maand. Het werken met de formulierenmodule in Phoenix was nog nooit zo frictieloos en gemakkelijk. Allemaal omdat jij de UX expert achter de schermen bent.

Ben jij uit het juiste hout gesneden?

Goed, nu dan nog even het 'officiële' lijstje waar jij jezelf in zal herkennen:

 • 1-3 jaar ervaring Je hebt bij een bedrijf gewerkt waar je al behoorlijk wat kennis en ervaring tot je hebt kunnen nemen.
 • Interview vaardigheden Door gesprekken te voeren met verschillende stakeholders weet je precies wat je moet designen.
 • UI/UX Design Jij weet precies hoe je de beste gebruikerservaring kunt creëren op zowel websites als online softwaresystemen.
 • Usability Testing Je kan je designs onderwerpen aan een usability test om te bepalen of wat je gemaakt hebt ook daadwerkelijk aansluit bij de doelgroep.
 • Prototyping Jij kunt van scratch af aan een prototype maken waardoor iedereen kan zien hoe de interacties moeten gaan werken.
 • Design overdragen Jij kan je designs uitleggen en overdragen aan developers.
 • Figma Je hebt ervaring met de beste tools voor (web)design zoals Figma, Adobe Illustrator en Photoshop.


 • Gestructureerd Je weet wat er op je planning staat en je designs zijn netjes georganiseerd. 
 • Enthousiast en leergierig Je bent positief ingesteld en gaat geen uitdaging uit de weg. Het liefst heb je die elke dag!
 • Verantwoordelijkheidsgevoel Je kijkt altijd wat jij aan een situatie kan doen in plaats van de schuld bij iemand anders te zoeken.
 • A-Player Je bent een slimme, harde werker en laat je niet uit het veld slaan.
 • Autonomie Je bent zelfstandig en bent vrij om jouw 'stukje van de business' naar een volgend niveau te tillen.
 • Fulltime beschikbaar Zodat je deze functie maximaal kunt vervullen.
 • Woonachtig in/omgeving Utrecht Zodat je niet teveel reistijd hebt :-)


  Dit is wat je van ons kunt verwachten:

  • Vergoeding Je krijgt een marktconform salaris (met reiskostenvergoeding en vakantiegeld) op basis van jouw kennis en ervaring.
  • Groeipotentie Je salaris groeit mee met je verantwoordelijkheid. Er is geen salarisplafond (nee, ook niet van glas😉).
  • Voeding Er staat een gevulde koelkast voor je klaar met de mogelijkheid om (gezond) te eten.
  • Legendarische trips Minstens 1x per jaar gaan we met z'n allen op reis. Afgelopen jaar gingen we met het team op een 4 daagse trip naar een gigantisch kasteel in Frankrijk. Teambuilding to the max!
  • Zomer en winterfeesten met +1 Want als je een partner hebt willen we die ook graag leren kennen.


  • Vrijheid Geen vast aantal vakantiedagen. Op basis van je verantwoordelijkheid maak je zelf je planning (i.o.m. je collega's).
  • Ontwikkeling Groei staat centraal bij de IMU. Wil je je ergens in ontwikkelen? Dan helpen en ondersteunen we je daarbij.
  • Vriendschap Alleen maar leuke mensen bij de IMU. Je vriendengroep is er niets bij! 
  • Ons nieuwe kantoor Gruwelijk plek om te werken en een nog betere plek om je thuis te voelen met een huiskamer/game room, bar dancing, bibliotheek en ook wat werkplekken.
  Op kantoor komen bij deze mensen 
  is elke dag een feestje! 🎉
  Maartje - Online Marketing Held

  Je gaat intensief samenwerken met:


  Aron

  UX Designer

  Robin Landweer

  Robin

  UX Designer


  Kim

  Plug&Pay Front-End Dev

  null

  Dennis

  Phoenix Partner

  null

  Jelle

  Huddle Partner


  Alex

  Huddle & Plug&Pay Partner

  Word jij onze nieuwe collega?

  Check onze mini-docu:

  Na het kijken van deze korte video weet je precies wie we zijn, wat we doen en waarom we doen wat we doen. Daarna kun je 2 dingen van ons denken: "Ze zijn gestoord." Of: "Hier wil ik bij horen."