arrow_drop_up arrow_drop_down
17 oktober 2017 
in SEO

Turbo snippets in je teksten!

Een van de krachtigste SEO technieken die wij op onze website gebruiken om hoger in Google te komen is onze Internet Marketing Kennisbank. Je kunt dit zien als een soort mini Wikipedia omgeving over online marketing binnen onze website. Je kunt deze vinden in de footer van onze website.

Kennisbank (mini Wikipedia) op de IMU

Een mini Wikipedia op je website om te scoren in Google

In deze (wat oudere) video zie je hoe dit precies werkt en waarom dit zo krachtig is om hoger te scoren in Google.

Handleiding

Een uitgebreide, stap voor stap handleiding om een kennisbank op je website te maken (en daarmee te scoren in Google) vind je in ons recente blog over Google Featured Snippets

Antwoord snippets in Google dankzij de kennisbank

Het SEO spinnenweb

Een van de meest herkenbare SEO technieken van Wikipedia is het gebruik maken van interne links. Je kunt dit zien als backlinks maar dan binnen je eigen website. Je linkt de artikelen binnen je kennisbank (en je blog) aan elkaar door woorden klikbaar te maken. Wanneer artikel A naar artikel B linkt dan kun je dat zien als waarde / een aanbeveling voor artikel B. Hierdoor zal artikel B beter gaan scoren (van A naar beter haha).

Wij noemen dit intern ook wel ‘Champagne SEO' omdat je het kunt vergelijken met een champagnetoren. Giet er champagne (waarde) in en het sijpelt door (linkjuice) naar alle onderliggende glazen. Met interne links maak je een soort spinnenweb van je website waardoor je hele website als collectief beter zal gaan scoren in Google.

Automatiseer je interne links

Natuurlijk wil je dit proces automatiseren. Wanneer je namelijk regelmatig iets toevoegt of wijzigt aan je website dan wil je niet alle pagina's doorspitten om linkjes toe te voegen en/of weg te halen. In onze Phoenix systeem hebben wij hiervoor de zogenaamde ‘Smart Content' ontwikkeld. Dit systeem indexeert onze website en plaatst bij ieder artikel de meest relevante gerelateerde artikelen. Dit zijn ook interne links, net zoals bijvoorbeeld breadcrumbs dat zijn. Ook plaatsen we hier centraal alle woorden + bijbehorende interne links:

Wanneer het betreffende woord voorkomt op de website dan maakt Phoenix er een interne link van.

In het bovenstaande voorbeeld zie je o.a. de woorden 301 redirect, 7s model, opt-out en abbreviatie. Je ziet dat deze in dit blog nu automatisch klikbaar zijn gemaakt en verwijzen naar achterliggen artikelen over deze keywords.

Ook gebruikersgemak!

Naast SEO-voordelen heeft dit natuurlijk ook voordelen voor je lezers. Je kunt op deze manier veel makkelijker achtergrond informatie bieden aan je lezers zonder dat je af moet wijken van de kern van je artikel. Zo kun je specifiekere artikelen schrijven en toch een totaalplaatje aan informatie geven. Wanneer je lezers doorklikken gaat hun ‘time on site' omhoog en dat is zowel goed voor je score in Google als voor de diepere band die je opbouwt met je lezers. Dit heeft te maken met het principe van wederkerigheid en het principe van consistentie.

Turbo snippets!

Je hebt ze waarschijnlijk in dit artikel al gezien toen je met je muis boven een interne link ging hangen; onze Turbo snippets. Je kunt deze vergelijken met de featured snippets van Google maar dan binnen onze eigen website.

Turbo snippet op IMU.nl

SEO + Gebruikersgemak

Turbo snippets geven een supersnelle uitleg over de achterliggende pagina van elke interne link. Hierdoor krijgt een lezer snelle informatie zonder dat hij/zij weg hoeft te klikken van de pagina. Hierdoor behoud je de SEO waarde van een interne link maar behoud je tevens de focus van je lezers binnen een artikel. Een lezer zal immers alleen nog doorklikken wanneer de achterliggende content onbekend is / uitnodigend genoeg is.

Directe definitie bij alle jargon / begrippen

Begrippenlijst toevoegen aan je website?

Zeker voor begrippen / jargon is dit ideaal. Je kunt nu namelijk het beestje bij de naam noemen zonder dat je bij elk stukje vaktaal een directe uitleg hoeft te typen. De begrippenlijst op IMU.nl heb ik overigens laten schrijven door freelancers. Binnen 2 weken tijd kon ik zo maar liefst 212 pagina's met uitleg toevoegen aan mijn kennisbank. Geen excuus meer dus om dit uit te stellen! ;)

Over de schrijver
Tonny Loorbach is ondernemer en investeerder. Hij specialiseert zich sinds 2007 in online marketing en richtte in 2010 de IMU op. Naast de IMU is hij eigenaar van 5 andere software- en online marketing bedrijven (Phoenix, Huddle, Plug&Pay, Traffic Leaders en Salespassie), heeft hij zijn eigen stichting (De Loorbach Foundation) en een investeringsmaatschappij (Loorbach²). Met zijn boek 'Doelgerichte SEO' scoorde hij een #1 besteller en ook zijn tweede boek 'De Online Marketing Tornado' (met Martijn van Tongeren) ging in 2 weken tijd 15.000 keer over de toonbank.
Geert Boots
Door

Geert Boots

op 5 March 2018

Waarom kan ik op Phoenixpages geen gebruik maken van de turbo snippets-functie, maar allen op de blogs?

Robert
Door

Robert

op 4 January 2019

Omdat je op je Pages wil focussen op het doel van die pagina, zoals een aanvraag doen of bellen. Daar wil je zo min mogelijk interne links (en Turbo snippets) gebruiken.

Robert
Door

Robert

op 4 January 2019

Aanvulling op mijn eigen comment: Een blog/content canon is in die zin minder gericht op een specifieke actie. Men is vooral bezig met informatie verzamelen.

Ruud
Door

Ruud

op 16 March 2018

Hoe kun je deze turbo snippets ook op je eigen website instellen? Of is dit programmeerwerk?

Martijn van Tongeren
Door

Martijn van Tongeren

op 22 March 2018

Je kan dit laten programmeren of werken met een tool waar dit in is verwerkt. Op dit moment ken ik alleen onze eigen tool Phoenix waar dat in zit.

Reactie plaatsen