Google Search ondersteunt nu structured data voor thuisactiviteiten
11 september 2020 
in Nieuws
1 min. leestijd

Google Search ondersteunt nu structured data voor thuisactiviteiten

Google heeft nieuwe search developer documentatie toegevoegd voor structured data omtrent thuisactiviteiten. Dit type structured data is vooral bedoeld voor activiteiten die je vanuit huis kunt doen, zoals het kijken van video’s of het bijwonen van online evenementen. Dergelijke activiteiten verschijnen in de Google Search-resultaten als speciale ‘rijke’ resultaten.

Rijke resultaten geven zoekers meer details over de video of online les die wordt aangeboden. Het is mogelijk om details toe te voegen als een beschrijving van de activiteit en hoe iemand kan kijken of zich kan inschrijven.

De rijke resultaten voor thuisactiviteiten zien er als volgt uit in de zoekresultaten:

Structured data thuisactiviteiten

Wanneer kun je gebruik maken van structured data?

Google meldt dat de rijke resultaten voor thuisactiviteiten momenteel alleen beschikbaar zijn in het Engels en in de Verenigde Staten. Daarbij werken ze nu alleen maar wanneer je zoekt via een mobiel apparaat. Momenteel werkt de functie alleen voor fitness-gerelateerde zoekopdrachten, zoals ‘online exercise’ of ‘yoga at home’.

Google ondersteunt de volgende soorten content voor thuisactiviteiten:

  • Toekomstige video livestreams
  • Video’s die al opgenomen zijn
  • Online evenementen

Je kunt de opmaak voor rijke resultaten toevoegen aan je video’s en evenementen.

Waarom is structured data voor thuisactiviteiten belangrijk?

Rijke resultaten in Google Search kunnen je meer zichtbaarheid opleveren. Zelfs wanneer het niet lukt om van positie drie naar positie één te stijgen, kan een rijker resultaat ervoor zorgen dat jouw site toch de aandacht trekt in de zoekresultaten.

Het is nog even wachten totdat de functie ook in Nederland wordt uitgerold. Heb je video’s en activiteiten die onder het thema vallen, dan kan het zeker de moeite waard zijn om de ontwikkelingen omtrent de nieuwe vorm van structured data te volgen.

Bron: Search Engine Land

Over de schrijver
Wij van de IMU zijn er om jou als ondernemer te helpen groeien via het internet. Dat doen we door de beste tips en nieuwste trends te delen via onze e-books, blogs, video’s, cursussen, podcast en evenementen. Daarnaast is het onze missie om gelijkgestemde ondernemers te verbinden binnen onze IMU Community. Ook faciliteren we je - middels onze software - om je website bezoekers, conversie, funnels, automatisering en daarmee je vrijheid als ondernemer te vergroten.
Reactie plaatsen

Meer internet marketing tips?

Wij hebben meer dan 1.400 online marketing artikelen in ons archief!