Vacature: Software Tester (Utrecht, Fulltime) 

Zorg ervoor dat klanten de allerbeste ervaring hebben met onze software!

Elke dag komen er meer dan 200.000 mensen langs pagina's en community's die onze klanten hebben gemaakt. Voor onze klanten is het belangrijk dat zij op een snelle en eenvoudige manier met onze systemen kunnen werken. Daarbij is het ook belangrijk dat de gebruikers van onze klanten weer gemakkelijk met onze systemen overweg kunnen, want als iemand een website heeft gemaakt met Phoenix, moeten de bezoekers van deze websites natuurlijk wel op prachtig goed werkende website uitkomen.

Je denkt voornamelijk vanuit het oogpunt van de gebruikers; Hoe gaan zij om met de software? En wat voor implicaties hebben nieuwe updates op bestaande functionaliteit? Je weet precies hoe onze software werkt en komt op tijd achter kleine foutjes in de ontwikkeling, waardoor onze klanten een foutloze ervaring hebben met de nieuwe toevoegingen aan onze software!

Ben jij iemand met oog voor detail en gedreven om de kwaliteit van onze software te waarborgen? Ben je een echte legend in het testen van applicaties en gezamenlijk op zoek te gaan naar een passende oplossing voor een probleem?

Dan zou jij wel eens onze nieuwe software tester kunnen zijn!

Maar wie zijn wij eigenlijk?

Vanuit de IMU faciliteren we ondernemers en bedrijven om een impact te maken in de wereld met hun diensten en producten. Wij doen dit door mensen te helpen met hun online marketingstrategie via onze softwaretools: Phoenix, Huddle en Plug&Pay. Ons team bestaat uit 30(+) FTE tussen de 20 en 35 jaar. Het kantoor bevindt zich op de Newtonlaan in Utrecht.

Ondanks dat we een klein team hebben, zijn we de bekendste online marketing partij van Nederland en België. Ons team bestaat uit echte A-players die een kei zijn in hun vak. We staan bekend om onze next level klantsupport, belachelijk goede (en sociale) programmeurs en marketingideeën waar je mond van openvalt (laten we het AFAS Circustheater even afhuren voor 1.800 mensen!)

Gebruikservaring software

Testing, testing, testing!

Bas heeft gister een deploy gedaan op de staging server voor een aantal bug-fixes en een nieuwe feature met betrekking tot multi language support in de site-manager. Deze bug-fixes moeten natuurlijk nog wel getest worden, hetzelfde geldt voor de nieuwe language feature.

Je kan direct inschatten wat voor impact dit heeft op de bestaande functionaliteiten en kan daarom gericht gaan testen of alles nog wel lekker werkt.

Omdat woorden anders (langer) zijn in een andere taal kom je er achter dat in sommige gevallen de interface niet meer klopt, je gaat om de tafel met de ontwikkelaar en jullie kunnen samen bespreken wat hier voor de beste oplossing is.

De bug-fixes worden goed gekeurd en je geeft de green-light om deze uit te rollen over de productie servers. Vervolgens pak je Browserstack er weer bij om een ander probleem te testen: Je schrijft exact uit wat er fout gaat, bij welke actie en op welke device, zodat de verantwoordelijke developer gemakkelijk de issue kan oplossen in de eerst volgende sprint.

Zonder jou zou het systeem echt een puinhoop zijn!

Ben jij uit het juiste hout gesneden?

Goed, nu dan nog even het "officiële" lijstje waar jij jezelf in zal herkennen:


 • Affiniteit met Websites/ CMS Je hebt ervaring met het gebruiken / testen van software, websites en CMS systemen.
 • Interesse en ervaring met UI/UX Gebruikersgemak? Say no more! Jij weet precies hoe tools het beste ingericht moeten zijn voor de gebruiker.
 • Testen van software / systemen Je kent de klappen van de javascriptzweep en hebt ervaring met Vue.js (!), Angular of React.
 • Pré: Basiskennis HTML en (S)CSS Heb je kennis van HTML, (S)CSS en Javascript? Dat kan enorm helpen met het doorgeven van fouten!
 • A-player Je bent een slimme, harde werker en laat je niet uit het veld slaan. 
 • Verantwoordelijkheidsgevoel Je kijkt altijd wat jij aan een situatie kan doen in plaats van de schuld bij iemand anders te zoeken.
 • Beheerst de Nederlandse taal Zowel in spraak als in geschrift.
 • Fulltime beschikbaar Zodat je deze functie maximaal kunt vervullen
 • Woonachtig in/omgeving Utrecht Niets zo fijn als op de fiets naar kantoor te kunnen, maar als je het niet erg vind om te dealen met de NS is dat ook oké ;-)

Dit is wat je van ons kunt verwachten:

 • Vergoeding Je krijgt een marktconform salaris op basis van jouw kennis en ervaring
 • Groeipotentie Je salaris groeit mee met je verantwoordelijkheid. Er is geen salarisplafond (nee, ook niet van glas😉)
 • Voeding Er staat een gevulde koelkast voor je klaar met de mogelijkheid om (gezond) te koken
 • Autonomie Je bent zelfstandig en bent vrij om jouw 'stukje van de business' naar een volgend niveau te tillen
 • Legendarische trips Minstens 1x per jaar gaan we met z'n allen op reis. Teambuilding to the max!
 • Zomer en winterfeesten met +1 Want als je een partner hebt willen we die ook graag leren kennen.
 • Vrijheid Geen vast aantal vakantiedagen. Op basis van je verantwoordelijkheid maak je zelf je planning (i.o.m. je collega's).
 • Ontwikkeling Groei staat centraal bij de IMU. Wil je je ergens in ontwikkelen? Dan helpen en ondersteunen we je daarbij.
 • Vriendschap Alleen maar leuke mensen bij de IMU. Je vriendengroep is er niets bij! 
It's not a bug, it's a feature!
Dennis - Eigenaar & Lead dev Phoenix

Je gaat intensief samenwerken met:

null

Dennis

Partner Phoenix

Martijn Weghorst

Martijn

Partner Plug & Pay 


Jelle

Parter Huddle

null

Martin

Software tester

Check onze mini-docu:

Na het kijken van deze korte video weet je precies wie we zijn, wat we doen en waarom we doen wat we doen. Daarna kun je 2 dingen van ons denken: "Ze zijn gestoord." Of: "Hier wil ik bij horen."