arrow_drop_up arrow_drop_down
15 mei 2015 

Emoji Sturen, Pizza krijgen

Laten we eerlijk zijn: het bestellen van pizza’s was al niet heel ingewikkeld. Via apps als Thuisbezorgd of Just-Eat is het met een aantal muisklikken geregeld. Pizzaketen Domino’s gaat nu net even een stapje verder…

Stuur een pizza emoji via Twitter en krijg een pizza!

pizza bestellen via twitterJe hoeft ze straks alleen nog maar even de pizzapunt Emoji te versturen via Twitter en je favoriete pizza is onderweg. Domino’s geeft zelf aan dat al meer dan de helft van de bestellingen via digitale platformen gaat.

Zo lanceerde Domino’s vorig jaar een app waarmee je via een gesproken bericht je bestelling kan plaatsen bij je lokale pizzaboer. De functie om via Twitter je pizza te bestellen is volgens Domino’s een logische. CEO Patrick Doyle noemt deze mogelijkheid ‘het ultieme gemak’.

250 ontwikkelaars in dienst bij Domino’s?!

Domino’s is hard bezig met het vinden van manieren om het bestellen gemakkelijker te maken en kijkt hierbij naar alle platformen waar mensen tijd op door brengen. Er is een vast team van 250 (!) technische mensen dagelijks bezig om nieuwe mogelijkheden te ontwikkelen.

Via elk medium pizza kunnen bestellen!

Het is dus niet raar dat je tegenwoordig via je smart TV, je android smartwatch, en je X-Box een pizza bij Domino’s kan bestellen. Het enige wat je er voor hoeft te doen is een Domino’s profiel aan te maken en de functie “Easy Order” inschakelen.

Als je Twitter account vervolgens koppelt aan je profiel kun je vervolgens met de #EasyOrder een bericht versturen naar @Dominos. Als je echt extreem lui bent kies je voor de pizzapunt emoji, je krijgt vervolgens direct een bevestiging via een privébericht dat je pizza onderweg is.

Nog niet in Nederland… Zou jij het gebruiken?

Jammer dat de functie voorlopig nog niet in Nederland uitgerold wordt. Wat vind jij? Zou Domino’s dit ook in Nederland moeten gaan uitrollen of gaat het je net iets te ver?

Over de schrijver
Als Businesscoach en Conversie-Specialist help ik ondernemers om meer uit hun (online) business te halen. Gevonden worden is leuk, levert je bezoekers op. Bezoekers converteren naar klanten, dát is fantastisch. Dát levert je omzet op!
Janne
Door

Janne

op 16 May 2015

Dat gaat mij net iets te ver ;) Geef mij maar iets meer persoonlijk contact!

Romano
Door

Romano

op 18 May 2015

Vind het op zich wel een grappige gimmick, maar ga toch liever naar een sfeervol Italiaans restaurant, gaat mij vooral om de ervaring. Maar met een aantal maten tijdens een avondje gamen kan het best nuttig zijn.

max
Door

max

op 21 May 2015

dat gaat volgens mij wel heel ver als ze die 250 mensen nou gewoon ontslaan en die pizza's goedkoper maken.

Coen Olde Bijvank
Door

Coen Olde Bijvank

op 17 June 2015

Super mooie ontwikkelingen! Naast het online centjes verdienen op internet. Run ik ook sushi toko, namelijk Wings Sushi.. het klopt precies wat Chris aangeeft 'mensen worden lui, het 'moet' steeds makkelijker/sneller.. Leuk artikel! Coen

Reactie plaatsen