Google Shopping berichten naar verkoper
Nieuws
IMU Redactie
van imu.nl
Nieuws
03/26/2022
1 min
0

Shoppers kunnen binnenkort berichten sturen naar verkopers via Google Shopping

03/26/2022
1 min
0

Google test een nieuwe berichtenfunctie die het mogelijk maakt om berichten te sturen naar klantenservice e-mailadressen die zijn toegevoegd aan Google Merchant Center. Een klein aantal verkopers krijgt op dit moment de kans om de functie te testen.

Google Shopping bericht screenshot

Deze e-mailuitnodiging kregen de geselecteerde verkopers van Google. Foto credits: Kirk Williams.

Waarom is dit belangrijk?

Nu online shoppers rechtstreeks via Google Shopping contact op kunnen nemen, kan het platform waardevoller worden voor zowel verkopers als consumenten. Wanneer Google meer verkopers en shoppers voor zich wint, kan dat de positie van Google als verkoopplatform versterken. Het helpt Google om beter te concurreren met platformen als Amazon, eBay en andere marketplaces.

Google heeft nog niet aangekondigd wanneer de functie voor iedereen beschikbaar wordt. Aangezien het op dit moment nog om een test gaat, is het ook nog niet 100% zeker of de functie er uiteindelijk zal komen.

Hoe werkt het?

Als de functie wordt doorgevoerd, krijgen je als klant een ‘Message Store’-knop te zien bij een productvermelding. Wanneer je op de knop klikt, opent er een nieuw tabblad met een berichteninterface. Daar kun je een bericht typen. Reacties van verkopers worden verstuurd naar het e-mailadres dat is gekoppeld aan het Google-account waarop je bent ingelogd.

In de mail naar verkopers verklaart Google enthousiast te zijn over de nieuwe messaging pilot waarmee verkopers beter kunnen communiceren met klanten en verkopen via Google Shopping kunnen verbeteren. “De optionele functie maakt het mogelijk voor klanten om berichten te sturen naar het klantenservice e-mailadres dat je hebt opgegeven in je Merchant Center-account.”

“We verwachten dat vragen vaak zullen gaan over de beschikbaarheid of specificaties van een product. We geloven dat de mogelijkheid om berichten te sturen het vertrouwen van consumenten en het verkeer naar de website verbetert”, gaat Google verder.

Verkopers die de e-mail hebben ontvangen, kunnen ervoor kiezen deel te nemen aan de pilot door de bijgevoegde vragenlijst in te vullen.

Bron: Search Engine Land

Reacties