arrow_drop_up arrow_drop_down
25 januari 2011 
in SEO

Gerelateerde artikelen onder je blogposts?

Dit is verreweg niet een van de nieuwste technieken op het internet die je kunt toepassen. Sterker nog: de meeste nieuwswebsites op het internet gebruiken deze techniek al vanaf dag 1. Toch gebruiken veel websites dit niet, ik zelf ook pas sinds kort en ik ben er erg content mee. Ik heb het dan over het plaatsen van een lijstje met gerelateerde artikelen onder elk artikel op je website. Bij mijn artikel over Facebook zie je bijvoorbeeld dit staan:

gerelateerde-artikelen

Het leuke is dat alle gerelateerde artikelen ook over Facebook gaan, zo heb je direct een mooie selectie van alle waardevolle artikelen op deze website voor de lezers die in dit onderwerp geïnteresseerd zijn. Zo zie je onderaan dit artikel ook zo’n lijstje staan met artikelen die gerelateerd zijn aan deze. Hiermee kun je lezers op je website interesseren voor andere soortgelijke onderwerpen. Ik weet uit ervaring dat hier erg veel gebruik van wordt gemaakt. Naast een verhoging van het gebruikersgemak van je website verhoog je ook de stickratio van je website wat weer goed is voor je zoekmachine optimalisatie.

Een ander voordeel is ook dat je meer interne links op je pagina plaatst en zodoende alle artikelen die in het lijstje voorkomen meer waarde meegeeft. Net als mijn artikel over Breadcrumbs wil ik je adviseren om dit niet handmatig te gaan doen maar om het te automatiseren. Je kunt dit door een programmeur laten doen of er een speciale plugin voor WordPress voor gebruiken.

Over de schrijver
Tonny Loorbach is ondernemer en investeerder. Hij specialiseert zich sinds 2007 in online marketing en richtte in 2010 de IMU op. Inmiddels is hij naast de IMU eigenaar van 5 andere software- en online marketing bedrijven (Phoenix, Huddle, Plug&Pay, Switch en Salespassie), heeft hij zijn eigen stichting (De Loorbach Foundation) en een investeringsmaatschappij (Loorbach²). Tonny trainde al 120.000+ ondernemers en met zijn boek 'Doelgerichte SEO' scoorde hij een #1 besteller. Naast SEO is Tonny specialist op het gebied van WebPsychologie; een combinatie van conversie optimalisatie, online gedragspychologie en neuromarketing.
James
Door

James

op 25 January 2011

Ik ga deze plugin binnenkort installeren op mijn Wordpress blog. Toevallig sprak ik hier enkele dagen geleden nog over. Ik wist niet hoe je dit voor mekaar kon krijgen. Wist wel dat ik het op mijn blog moést hebben, precies om de reden die jij in dit artikel beschrijft. Je geeft de bezoeker met deze aanvulling een goede reden om langer op je blog te blijven en meer te leren!

InternetMarketingSysteemTom Zoethout
Door

InternetMarketingSysteemTom Zoethout

op 25 January 2011

Naar deze plugin was is al een tijd op zoek! Ik kon maar niet de juiste zoekterm vinden. Geïnstalleerd en dit was precies wat ik zocht. Thanks

James
internetverkeer
Door

internetverkeer

op 4 June 2011

Ik gelegen uw blog met google en ik moet zeggen, dit is een van de beste goed geschreven artikelen die ik heb gezien in een lange tijd.

Reactie plaatsen