Heb jij hem al?
SEO BoekOntvang het boek

Page content

article content

Turbo snippets in je teksten!

Een van de krachtigste SEO technieken die wij op onze website gebruiken om hoger in Google te komen is onze Internet Marketing Kennisbank. Je kunt dit zien als een soort mini Wikipedia omgeving over online marketing binnen onze website. Je kunt deze vinden in de footer van onze website.

Kennisbank (mini Wikipedia) op de IMU

Een mini Wikipedia op je website om te scoren in Google

In deze (wat oudere) video zie je hoe dit precies werkt en waarom dit zo krachtig is om hoger te scoren in Google.

Handleiding

Een uitgebreide, stap voor stap handleiding om een kennisbank op je website te maken (en daarmee te scoren in Google) vind je in ons recente blog over Google Featured Snippets

Antwoord snippets in Google dankzij de kennisbank

Het SEO spinnenweb

Een van de meest herkenbare SEO technieken van Wikipedia is het gebruik maken van interne links. Je kunt dit zien als backlinks maar dan binnen je eigen website. Je linkt de artikelen binnen je kennisbank (en je blog) aan elkaar door woorden klikbaar te maken. Wanneer artikel A naar artikel B linkt dan kun je dat zien als waarde / een aanbeveling voor artikel B. Hierdoor zal artikel B beter gaan scoren (van A naar beter haha).

Wij noemen dit intern ook wel ‘Champagne SEO’ omdat je het kunt vergelijken met een champagnetoren. Giet er champagne (waarde) in en het sijpelt door (linkjuice) naar alle onderliggende glazen. Met interne links maak je een soort spinnenweb van je website waardoor je hele website als collectief beter zal gaan scoren in Google.

Automatiseer je interne links

Natuurlijk wil je dit proces automatiseren. Wanneer je namelijk regelmatig iets toevoegt of wijzigt aan je website dan wil je niet alle pagina’s doorspitten om linkjes toe te voegen en/of weg te halen. In onze Phoenix systeem hebben wij hiervoor de zogenaamde ‘Smart Content’ ontwikkeld. Dit systeem indexeert onze website en plaatst bij ieder artikel de meest relevante gerelateerde artikelen. Dit zijn ook interne links, net zoals bijvoorbeeld breadcrumbs dat zijn. Ook plaatsen we hier centraal alle woorden + bijbehorende interne links:

Wanneer het betreffende woord voorkomt op de website dan maakt Phoenix er een interne link van.

In het bovenstaande voorbeeld zie je o.a. de woorden 301 redirect, 7s model, opt-out en abbreviatie. Je ziet dat deze in dit blog nu automatisch klikbaar zijn gemaakt en verwijzen naar achterliggen artikelen over deze keywords.

Ook gebruikersgemak!

Naast SEO-voordelen heeft dit natuurlijk ook voordelen voor je lezers. Je kunt op deze manier veel makkelijker achtergrond informatie bieden aan je lezers zonder dat je af moet wijken van de kern van je artikel. Zo kun je specifiekere artikelen schrijven en toch een totaalplaatje aan informatie geven. Wanneer je lezers doorklikken gaat hun ‘time on site’ omhoog en dat is zowel goed voor je score in Google als voor de diepere band die je opbouwt met je lezers. Dit heeft te maken met het principe van wederkerigheid en het principe van consistentie.

Turbo snippets!

Je hebt ze waarschijnlijk in dit artikel al gezien toen je met je muis boven een interne link ging hangen; onze Turbo snippets. Je kunt deze vergelijken met de featured snippets van Google maar dan binnen onze eigen website.

Turbo snippet op IMU.nl

SEO + Gebruikersgemak

Turbo snippets geven een supersnelle uitleg over de achterliggende pagina van elke interne link. Hierdoor krijgt een lezer snelle informatie zonder dat hij/zij weg hoeft te klikken van de pagina. Hierdoor behoud je de SEO waarde van een interne link maar behoud je tevens de focus van je lezers binnen een artikel. Een lezer zal immers alleen nog doorklikken wanneer de achterliggende content onbekend is / uitnodigend genoeg is.

Directe definitie bij alle jargon / begrippen

Begrippenlijst toevoegen aan je website?

Zeker voor begrippen / jargon is dit ideaal. Je kunt nu namelijk het beestje bij de naam noemen zonder dat je bij elk stukje vaktaal een directe uitleg hoeft te typen. De begrippenlijst op IMU.nl heb ik overigens laten schrijven door freelancers. Binnen 2 weken tijd kon ik zo maar liefst 212 pagina’s met uitleg toevoegen aan mijn kennisbank. Geen excuus meer dus om dit uit te stellen! 😉

Comment Section

0 reacties op “Turbo snippets in je teksten!

Plaats een reactie
Phoenix WebsitePhoenix Website