arrow_drop_up arrow_drop_down
31 maart 2011 
in SEO

De Google +1 Button! (impact van social media op SEO)

Google heeft iets nieuws gelanceerd, de “+1 Button”. Deze is te vergelijken met de Facebookvind ik leuk” button en heeft als doel om de zoekresultaten wat socialer te maken. Bekijk hier de introductievideo van Google:

Zoals je in de video kunt zien heb je straks de mogelijkheid om in de zoekresultaten op de +1 button te klikken wanneer je dit resultaat wilt aanraden aan je directe netwerk. Zodoende kun je binnenkort in de zoekresultaten ook zien welke pagina’s door jouw vrienden zijn aangeraden. Daarbij zal dit de ranking (qua SEO) uiteindelijk gaan beïnvloeden.

Je zult deze +1 button nu nog niet zien in Google, het kan namelijk alleen nog via Google.com en je moet aangemeld zijn voor Google Experimental. Je zult binnenkort vanzelf deze button zien verschijnen in de zoekresultaten.

Welke impact heeft dit op SEO?

Google gaf laatst al aan dat de zoekresultaten kwalitatief beter worden en zodoende ook “socialer”. Lees hierover ook mijn artikel Sociale Media Krijgt Meer Impact op SEO.

Je zult hier dus rekening mee moeten gaan houden als je goed wilt (blijven) scoren in de zoekresultaten. Je zult hier niet direct de impact van gaan zien maar op termijn zullen de “sociale websites” het gaan winnen van de “statische websites“. Ik heb het in mijn lezingen er wel vaker over dat je anno 2011 meer moet denken aan een “portal” in plaats van een “website“.

Hoe maak je jouw website dan sociaal/interactief? Bijvoorbeeld:

  • Zorg voor reacties op je blog
  • Zorg voor Facebook like buttons bij elk artikel
  • Zorg voor Tweet knoppen bij elk artikel
  • Geef webinars
  • Plaats een forum
  • Plaats polls/prijsvragen

Natuurlijk zijn links vanuit sociale media momenteel nog minder krachtig dan de meeste backlinks maar onderschat dit niet. Social media wordt steeds belangrijker, je moet hier echt nu op inspelen wanneer je de komende tijd mee wil blijven doen voor de hoge posities in de zoekmachines.

Over de schrijver
Tonny Loorbach is ondernemer en investeerder. Hij specialiseert zich sinds 2007 in online marketing en richtte in 2010 de IMU op. Inmiddels is hij naast de IMU eigenaar van 5 andere software- en online marketing bedrijven (Phoenix, Huddle, Plug&Pay, Switch en Salespassie), heeft hij zijn eigen stichting (De Loorbach Foundation) en een investeringsmaatschappij (Loorbach²). Tonny trainde al 120.000+ ondernemers en met zijn boek 'Doelgerichte SEO' scoorde hij een #1 besteller. Naast SEO is Tonny specialist op het gebied van WebPsychologie; een combinatie van conversie optimalisatie, online gedragspychologie en neuromarketing.
Herman Vis
Door

Herman Vis

op 31 March 2011

Op dit moment verschijnen er meerdere blogs over +1. Dit is een heldere uitleg met daarbij de video van Google en jouw eigen toepassing. Goed artikel!

Soufyan
Door

Soufyan

op 31 March 2011

Goed artikel, handig om te weten voor dat het er al is, kun je er vanaf dag 1 rekening mee houden.

Ali
Door

Ali

op 31 March 2011

Bedankt voor je mededeling ! Nu kunnen we hier rekening mee houden. Ow trouwens een goed artikel !

business review
Door

business review

op 2 April 2011

En internet is hierop geen uitzondering ook daar kan je vertrouwen beschaamd worden..Ik kies wat ik op sociale media met anderen deel.

Monex scam
Door

Monex scam

op 4 April 2011

Enkele van de bekendste hier in Belgie zijn dan Facebook Twitter Linkedin Netlog ...Google gaf al enkele keren aan hier meer en meer rekening mee te houden en deze ook mee op te nemen in zijn zoekresultaten. Aangezien deze continue door Google gescand worden zal je inhoud ook veel sneller verschijnen tussen de zoekresultaten en op deze manier creer je ook weer links naar je website zonder er al te veel moeite voor te moeten doen.Wanneer ik nieuwe inhoud post op deze website wordt dat via de volgende tools verder gedeeld En aangezien toch wel bijna iedereen tegenwoordig een Facebook account bezit heb ik op deze website ook de module ingeschakeld.

Recreatiewoning.nl
Door

Recreatiewoning.nl

op 27 October 2011

Wij hebben ook een +1 button op onze website www.recreatiewoning.nl laten plaatsen. Zal mij benieuwen wat de toekomst gaat brengen wat betreft seo en social-media.

Reactie plaatsen