arrow_drop_up arrow_drop_down
15 maart 2012 
in SEO

Scoren in Google Afbeeldingen (SEO)

Ik heb het vaak over zoekmachine optimalisatie voor je website en de content die je daar op plaatst. Naast content kun je ook jouw website afbeeldingen optimaliseren voor de zoekmachines, daarmee kun je vrij eenvoudig scoren in Google Afbeeldingen. Een afbeelding die goed scoort in Google Afbeeldingen kan zelfs nog bijdragen aan de score van je artikel waar het plaatje opstaat. Ik leg dat in deze video uit:

 

Over de schrijver
Tonny Loorbach is ondernemer en investeerder. Hij specialiseert zich sinds 2007 in online marketing en richtte in 2010 de IMU op. Inmiddels is hij naast de IMU eigenaar van 5 andere software- en online marketing bedrijven (Phoenix, Huddle, Plug&Pay, Switch en Salespassie), heeft hij zijn eigen stichting (De Loorbach Foundation) en een investeringsmaatschappij (Loorbach²). Tonny trainde al 120.000+ ondernemers en met zijn boek 'Doelgerichte SEO' scoorde hij een #1 besteller. Naast SEO is Tonny specialist op het gebied van WebPsychologie; een combinatie van conversie optimalisatie, online gedragspychologie en neuromarketing.
soboer
Door

soboer

op 16 March 2012

Goed artikel. Ik heb me er eigenlijk nooit in verdiept. Nu heb ik nog 1 vraag: Wordt de rangschikking vd afbeeldingen alleen door on page seo factoren bepaald of zijn er ook wat off page seo factoren die de rangschikking bepalen? Je ziet namelijk afbeeldingen soms zelfs in de SERP verschijnen net als video's, vandaar mijn vraag. soboer

Tonny Loorbach
Door

Tonny Loorbach

op 16 March 2012

Net als SEO begint het met goede on page factoren, zoals ik ook in de video laat zien. Een plaatje op een pagina die goed scoort in Google zal ook hoger komen in Google Afbeeldingen, de ranking van het plaatje en de pagina waar het op staat hangen met elkaar samen. Wanneer Google precies een plaatje in de zoekresultaten zelfs plaatst is mij nog niet 100% duidelijk, voor mij gevoel is dat wanneer het een zoekwoord betreft wat goed visueel ondersteunt kan worden. Maar aan gevoel heb je natuurlijk niet zoveel ;)

marijke
Door

marijke

op 16 March 2012

Wat een interessante video. Het gaat wel snel, je geeft veel informatie. Ik ga hem nog een paar keer beluisteren. Ben wel benieuwd in hoeverre je vrij bent om al bestaande afbeeldingen in Google te gebruiken in je E zine en op je website en blogs.

Tonny Loorbach
Door

Tonny Loorbach

op 16 March 2012

Liever dat je het nog een keer terug kijkt omdat er teveel informatie in zat dan dat je het niet uitkijkt om dat er te weinig in zit of omdat het te traag gaat ;)

Remon
Door

Remon

op 16 March 2012

Hey, ik zag ook 2 van mijn afbeeldingen voorbij komen. Met afbeeldingen scoren is trouwens vrij gemakkelijk aangezien de meeste sites hun afbeeldingen meestal geen titel of alt geven.

Frank van den Hoven
Door

Frank van den Hoven

op 16 March 2012

Dank voor de tips weer Tonny! Marijke, het is een hardnekkig misverstand dat afbeeldingen in Google of elders op het internet vrij gebruikt zouden mogen omdát het op het internet staat. Dat is flauwekul, 'wishful thinking'. Het is zo dat iedere tekstuele en ook visuele uiting die iemand doet, automatisch, zonder dat dat erbij hoeft te staan, beschermd is door het auteursrecht. Dat houdt dús in dat je expliciet toestemming van de eigenaar moet hebben om iets te mogen herplaatsen.

Thomas
Door

Thomas

op 17 March 2012

Ik heb het idee dat je in Google Afbeeldingen eerder scoort, dan op het web zelf. Klopt dat?

Jochem
Door

Jochem

op 10 April 2012

Hey Tonny, Leuke tips weer om afbeeldingen te optimaliseren, ik denk dat het ook voor de leek duidelijk is nu. Welk programma gebruik je eigenlijk om de video op te nemen? Erg duidelijk zo met de zoom-functie aan je cursor vast!

Reactie plaatsen