arrow_drop_up arrow_drop_down
13 mei 2015 
in SEO

SEO Kwajongensstreken ;)

Update 21 juni 2015: Helaas werkt onderstaande techniek niet meer. Google heeft de emoji tekens inmiddels uit de resultaten gehaald. We hebben er toch even een maand lol van gehad ūüėČ

Een week geleden heb ik een nogal “Sneaky SEO” techniek¬†toegepast op mijn website. Ik wil er meteen bij zeggen dat die geen offici√ęle SEO tip is. Het is namelijk meer komisch dan strategisch en naar alle waarschijnlijkheid zal deze techniek ook op zeer korte termijn niet meer werken maar wie weet kun je er nog je voordeel mee doen!

Emoji in Google!

Een plaatje zegt meer dan duizend woorden dus kijk zelf maar:

Emoji in Google

Wat valt je op?

Een ander voorbeeld:

Emoji in title tag

Door emoji’s toe te voegen aan je title tags val je veel meer op in Google!

Meer bezoekers zonder te stijgen!

We hebben de emoji’s toegevoegd aan onze top artikelen die dagelijks veel bezoekers uit Google krijgen. Hierdoor vallen deze artikelen veel meer op in de zoekresultaten en zullen ze ook meer kliks¬†krijgen. Dit levert dus direct meer bezoekers op zonder dat we hoeven te stijgen in Google. Daarnaast zou dit zelfs nog een daadwerkelijke stijging kunnen opleveren omdat Google ook rekening houdt met klikgedrag. Win-Win dus.

Een loophole in Google…

Nu is dit natuurlijk niet iets wat volgens Google de bedoeling is. Je moet het zien als “loophole” in Google. Google zou deze icoontjes namelijk eigenlijk niet moeten tonen omdat ze hun zoekresultaten clean willen houden. Daarom hebben ze in 2014 ook abrupt de auteursfoto’s en video thumbnails uit de zoekresultaten verwijderd (waarschijnlijk omdat ze teveel clicks wegkaapten van de Adwords advertenties). Google is inmiddels op de hoogte en zegt dit erover:

Google geeft dus aan dat ze de emoji’s er binnenkort wel uit zullen filteren maar dat de websites die ze gebruiken niet bestraft zullen worden. Dat betekent dat je dit dus wel even kort kunt uitbuiten om meer bezoekers te krijgen en wellicht nog wat plekjes te klimmen op je best scorende artikelen!

Hoe¬†plaats je emoji’s in je titels?

De emoji’s zelf vind je op deze pagina. Je kunt de plaatjes zelf kopi√ęren of de code in je titel tag plakken. Het vervelende echter is dat ze in de meeste Content Management Systemen niet werken. Wanneer je bijvoorbeeld (net zoals wij) de WordPress SEO plugin van Yoast gebruikt dan kan dit helaas niet zomaar. De emoji wordt er na opslaan weer uitgefilterd. Je moet dus waarschijnlijk wel even je webdesigner / technische man¬†raadplegen.

Werk je met Phoenix? Dan kan het wel!

Wij hebben hier een aanpassing voor gemaakt in ons Phoenix Website Systeem. Wanneer je dus met Phoenix werkt kun je dit wel gewoon toevoegen aan je title tag in je SEO instellingen¬†ūüėČ

Dat ziet er dan zo uit:

Emoji in WordPress

Dit geeft dan het volgende resultaat in Google:

Smiley / Icoon in Google

Over de schrijver
Tonny Loorbach is ondernemer en investeerder. Hij specialiseert zich sinds 2007 in online marketing en richtte in 2010 de IMU op. Inmiddels is hij naast de IMU eigenaar van 5 andere software- en online marketing bedrijven (Phoenix, Huddle, Plug&Pay, Switch en Salespassie), heeft hij zijn eigen stichting (De Loorbach Foundation) en een investeringsmaatschappij (Loorbach²). Tonny trainde al 120.000+ ondernemers en met zijn boek 'Doelgerichte SEO' scoorde hij een #1 besteller. Naast SEO is Tonny specialist op het gebied van WebPsychologie; een combinatie van conversie optimalisatie, online gedragspychologie en neuromarketing.
Jeroen

Door

Jeroen

op 14 May 2015

Volgens mij heeft google het al eruit gefilterd.. Heb je link in google gezocht en kreeg een resultaat zonder emoji's.. Groeten

Tonny Loorbach

Door

Tonny Loorbach

op 14 May 2015

Hier staan ze er nog gewoon in. Ze worden blijkbaar niet op alle browser versies getoond.

Aswin Ganga

Door

Aswin Ganga

op 14 May 2015

Hahahahaha, "Grey Hat" SEO van Tonny. Misschien hier een "workshop" voor ontwikkelen ;)....hahahahaha

Tonny Loorbach

Door

Tonny Loorbach

op 14 May 2015

Haha echt he? Mag ik nu mijn paarse lightsaber? (http://searchenginewatch.com/sew/opinion/2105366/seo-wars-forget-black-hat-white-hat-color-lightsaber) Ik ben normaliter echt van 100% white hat SEO maar dit vond ik wel een leuk geintje ;)

Rick Schoonderwoerd

Door

Rick Schoonderwoerd

op 14 May 2015

Leuk artikel! als je de seo plugin by yoast gebruikt, moet je de Decimal HTML Entity of Hexadecimal HTML Entity code gebruiken. dan wordt die er niet uit gefilterd :D

stefan

Door

stefan

op 15 May 2015

Grappig idee. Is er al een termijn wanneer deze loop hole dichtgaat?

Tonny Loorbach
Mitchel

Door

Mitchel

op 15 May 2015

Leuke vondst Tonny! Ik zag ze ineens verschijnen en dacht... Shit. Dat wil ik ook! Direct een tweet geplaatst, en toen dacht ik, misschien heeft hij er wel over geblogd. En verhip :-)

Arjan

Door

Arjan

op 16 May 2015

Heeft iemand de html code die ik kan gebruiken? Ik gebruik Wordpress met plugin Yoast.

Arjan

Door

Arjan

op 16 May 2015

http://www.searchenginejournal.com/add-emojis-title-tags-meta-descriptions-wordpress/131762/

Joost van Herpen
max

Door

max

op 21 May 2015

bij mijn website www.videonlforyou.nl lukt het niet meer

Eveline

Door

Eveline

op 23 June 2015

Google heeft het inmiddels weggehaald. ;)

Bram Speelman

Door

Bram Speelman

op 25 July 2018

De emoticons in metadescriptions worden sinds 2017 weer weergegeven in Google's zoekresultaten pagina's. Bron: https://searchenginewatch.com/2017/02/22/google-brings-emoji-back-to-the-serps-%F0%9F%98%8D%F0%9F%99%8C%F0%9F%92%AF/

Reactie plaatsen