De ideale lengte van een blog voor SEO? | Hoeveel woorden?
De ideale lengte van een blog voor SEO?
2 juli 2015 
in SEO

De ideale lengte van een blog voor SEO?

Hoe lang moet een tekst zijn om goed te scoren in Google? Hoeveel woorden moet ik schrijven om opgepakt te worden voor Google? (SEO). Wat is de ideale lengte van een blogbericht? Allemaal vragen die ik vaak binnenkrijg. Een antwoord krijg je in deze video:

Onthoud maar zo:

Don’t worry about the word count, worry about making your words count!

Snackable content

Snackable content zorgt voor veel meer social media actie op je blog. Dit heeft vervolgens ook weer impact op je SEO. Statische content zonder interactie is vele malen minder krachtig om mee te scoren in Google. Ook heeft interactie natuurlijk een marketingfunctie, je komt zo veel persoonlijker in contact met je bezoekers.

In-Depth Content

Voor de meer beconcurreerde zoekwoorden is het soms wel handig om een meer “in-depth artikel” te schrijven. Twee mooie voorbeelden die beide hoog scoren in Google:

Over de schrijver
Tonny Loorbach is de oprichter en eigenaar van de IMU en enkele andere software- en online marketing bedrijven. Met zijn boek 'Doelgerichte SEO' scoorde hij in 2018 een #1 besteller. Naast SEO is Tonny specialist op het gebied van WebPsychologie; een combinatie van conversie optimalisatie, online gedragspychologie en neuromarketing.

Door

Luc van de Wiel

op 13 September 2018

Dank je voor je uitgebreide uitleg, Tonny. Het beste is dus een combinatie, om zo de voordelen te hebben met zo min mogelijk nadelen!

Door

Rein Onlein

op 23 December 2018

Interessant! Ik had nog niet van de term 'snackable content' gehoord, maar dit is zeker een concept waar ik me in kan vinden. Het past in elk geval vol op de insteek van m'n site. Thanks!

Reactie plaatsen