arrow_drop_up arrow_drop_down
1 juni 2011 

You Gotta Be Hungry! (mijn favoriete spreker aller tijden)

In mijn vorige artikel had ik het over “de magie van seminars” en tijdens het schrijven moest ik denken aan de allerbeste spreker die ik tot nu toe heb gezien. Dit is mijn persoonlijke favoriet, nog boven sprekers als Tony Robbins en T Harv Eker en dan heb ik hem ook nog live mogen meemaken: Les Brown

Wat ik hieruit haalde:

Als eerste natuurlijk: You Gotta Be Hungry!!

Daarnaast:

It’s better to be prepared for an opportunity and not have one, then to have an opportunity and not be prepared…

Dit is precies de reden waarom ik constant door blijf leren (veel lezen vooral) en ontwikkelen in mijn vakgebied en ook met regelmaat al mijn hersenspinsels uitwerk voor de toekomst. Ik ben een groot fan van “proactief leven en ondernemen” in plaats van constant te moeten reageren op alles wat gedurende de dag op mijn pad komt.

Most people ar so negative, they have to say “no” seven times before they say Yes!

Niet alleen negatieve mensen hebben last van de “regel van 7”. Hetzelfde gaat op voor het aanleren van nieuwe gewoontes en het starten van nieuwe projecten. Gemiddeld gezien moet je een nieuwe gewoonte 7 keer opnieuw “invoeren” voordat het routine wordt. Ben je dus al 6 keer opnieuw gestopt met roken en rook je nu toch weer? Dan hoef je nog maar 1 keer! ;)

Ik heb mijn oude aantekeningenboekje uit 2009 (toen ik hem live zag) er even bij gepakt en dit zijn de dingen die ik tijdens zijn lezing op heb geschreven:

Someone’s opinion of you does not have to become your reality

Ask yourself: what’s your social contribution?

Read 10-15 pages of something positive every day

We might be through with our past but our past is not through wit us

When you’re the smartest one of your group it’s time to find another group

There is no success without successors

True superiority is not gained by being better than someone else. it’s gained by being better than your previous self

Downtime is the time you do the things that prevent you from going up

Create an experience for your audience so they will say: “I can do that!”

It’s not where you start, it’s where you’re going

You’re gonna fail your way to success

If you’re going through hell, keep running

Provide more service than you get paid for

Ik raad je van harte aan om een van zijn lezingen eens live bij te wonen, deze video’s zijn natuurlijk even leuk tussendoor maar de “echte” Les Brown geeft je net even wat extra.

Les(s) is More! ;)

Over de schrijver
Tonny Loorbach is ondernemer en investeerder. Hij specialiseert zich sinds 2007 in online marketing en richtte in 2010 de IMU op. Inmiddels is hij naast de IMU eigenaar van 5 andere software- en online marketing bedrijven (Phoenix, Huddle, Plug&Pay, Switch en Salespassie), heeft hij zijn eigen stichting (De Loorbach Foundation) en een investeringsmaatschappij (Loorbach²). Tonny trainde al 120.000+ ondernemers en met zijn boek 'Doelgerichte SEO' scoorde hij een #1 besteller. Naast SEO is Tonny specialist op het gebied van WebPsychologie; een combinatie van conversie optimalisatie, online gedragspychologie en neuromarketing.
Sander
Door

Sander

op 1 June 2011

Mooi artikel Tonny, bedankt voor het delen! "Ik ben een groot fan van “proactief leven en ondernemen” in plaats van constant te moeten reageren op alles wat gedurende de dag op mijn pad komt." Ben ik het helemaal mee eens! En ik weet uit ervaring dat wanneer je dag nu misschien nog wordt bepaald door brandjes en het blussen daarvan, je dit kan overwinnen door keihard er tegenaan te gaan en door te zetten. Dan komt er écht een dag dat je zelf de regie in handen hebt! "If you’re going through hell, keep running" Inderdaad, gewoon keihard doorrennen!

Veron
Door

Veron

op 2 June 2011

Heel inspirerend die Les Brown, dank je wel voor de link! Ik kom op 7 juni, ben benieuwd naar jouw inspiratie!

jerry
Door

jerry

op 2 June 2011

Had nog nooit van hem gehoord, maar wat een man. Op een stukje video van 5 min laat hij onmiddelijk een stevige indruk na. Schitterend als je ziet hoeveel volk er naar hem zit te luisteren, en hoe ze reageren op alles. Prachtig gewoon. Les Brown, die gaan we onthouden schitterend, thx tonny

Piet Hein
Door

Piet Hein

op 2 June 2011

Erg leuk goeie informatie en goede inspiratie leuk om naar hem te luisteren en kijken.

Henk van der Wijk
Door

Henk van der Wijk

op 2 June 2011

Zelfvertrouwen is alles! Mooie quotes Tonny, dank je.

Eelco
Door

Eelco

op 2 June 2011

You gotta be hooooooooooooooowwwwwwwngry!

Fedor
Door

Fedor

op 2 June 2011

Heerlijk. Als je echt iets wilt bereiken in je leven dan moet je er ook echt helemaal voor gaan.Go, go, go ... Geweldige inspirator!

Pim
Door

Pim

op 2 June 2011

Wauw...ge-wel-dig! Ongelooflijk dat ik nog niet eerder van de naam Les Brown heb gehoord! Ontzettend bedankt voor je waardevolle stuk!

Monique
Martijn
Jan
Door

Jan

op 2 June 2011

Bedankt voor het delen van deze video. Had (helaas) nog nooit van hem gehoord. Maar zeker een man om te onthouden en vaker naar te luisteren! Ik kan iedereen aanraden om veel te lezen over en te luisteren naar boeken/programma's met betrekking tot persoonlijke ontwikkeling zoals leiderschap, timemanagement, onderhandelen, ambities, veranderingsmanagement etc. Kan er zelf niet genoeg van krijgen. Het heeft in alles een positief effect op je leven, relaties en omgeving. "Het grootste gevaar is niet dat ons doel te hoog is gericht, en dat we het daarom niet kunnen halen, maar dat het te laag is en dat we het wel halen - Michelangelo"

Marian
Door

Marian

op 2 June 2011

Wow wat een geweldig blog post en video. Dank je wel voor het delen!

Freya van der Valk
Toon Naus
Door

Toon Naus

op 2 June 2011

Heb het aan mijn dochter laten zien die als Psychologe net is afgestudeerd maar natuurlijk even geen baan kan krijgen. Daarvoor moet ze Huuyyngry worden. Bedankt. Ik hoop Les nog eens Live te kunnen zien.

Esther Verwoord
Door

Esther Verwoord

op 2 June 2011

Super mooie energie inderdaad! Nog niet eerder van deze man gehoord (hoe komt dat eigenlijk?). Goed om in de gaten te houden! "We become what we think about most of the time...." Stay hungry!

Paul Heijmering
geen MLM fan
Amro
Door

Amro

op 4 June 2011

Deze man is een grootmeester. Veel mensen denken dat het blabla sprekers zijn maar elke keer als je het kijkt heb je een goed en zelfverzekerd gevoel en die reden alleen is in mijn ogen al meer dan genoeg reden om dit regelmatig te kijken!

Mariette
Door

Mariette

op 4 June 2011

Afgaand op de filmpjes en de citaten vind ik Les Brown absoluut goed en vol humor, maar sinds de MMI in A'dam ben ik een Harv Eker-aanhanger en dat verander je niet zomaar ;-) Hoeft natuurlijk ook helemaal niet. Het is wat je zegt: Les Brown is jouw persoonlijke favoriet. En iedereen heeft zo z'n klik. Gelukkig maar, anders werd het een saaie boel.

Marco
Door

Marco

op 5 June 2011

Mijn favoriet is Keith Cunningham.

Lorenzo
Sebastiaan
Door

Sebastiaan

op 13 June 2011

Wat een Baas!! Sun, don´t ever say that again!! Someones opinion of you, doesn´t have to become your reality!

Jan Pieter Kastelein (@textforincome)
Door

Jan Pieter Kastelein (@textforincome)

op 26 July 2011

Echt prachtig als hij zoveel sneller gaat praten, dan word de motivator ook nog een dichter/rapper! :)

Patrick
Door

Patrick

op 3 August 2011

Had nog nooit van deze man gehoord tot ik dit stuk las. Maar vindt het inderdaad een geweldige spreker, met zowel humor als erg goede uitspraken. Had net als Lorenzo op youtube ook de serie 1 t/m 6 gevonden, en vond dit zeer inspirerend. Dat het ook echt indruk maakt kwam ik laatst achter toen iemand erg negatief over me was (deels onterecht naar mijn mening). Dat ik gelijk moest denken aan "somebody's opinion of you doesn't have to become your reality" en vervolgens weer vol energie door kon gaan met waar ik mee bezig was.

Jan Pieter Kastelein
Door

Jan Pieter Kastelein

op 5 August 2011

Hey ik las laatst dat Les lid is van en spreker is bij het Global Information Network, heeft iemand daar van gehoord?

Jan Pieter Kastelein
Door

Jan Pieter Kastelein

op 5 August 2011

Als je op mijn naam klikt kan je film zien over deze g.i.n. private organisation. De speech van Les Brown mag ik helaas niet openbaar maken/gratis weggeven. Maar goed you don't need it, because you are already hungry! :)

Leonne
Door

Leonne

op 29 June 2013

Boeiend, dank je wel voor het delen! Ik hoorde vandaag voor het eerst over hem en ook dat hij in oktober naar Nederland komt. Ik kan er zelf nog niets van op internet vinden. Hier al iemand iets vernomen?

Reactie plaatsen