arrow_drop_up arrow_drop_down
17 juli 2012 

7 SEO Strategieën!

Gisteravond heb ik in de live uitzending 7 strategieën op een rijtje gezet waarmee je grote hoeveelheden gratis bezoekers naar je website kunt trekken (SEO technieken). Dit zijn simpele maar effectieve manieren om je website om te bouwen tot een bezoekers magneet!

7 SEO Strategieën!

De 7 strategieën op een rijtje:

Tip: Lees “Winnen in Google” om meer te leren over zoekmachine optimalisatie.

Over de schrijver
Tonny Loorbach is ondernemer en investeerder. Hij specialiseert zich sinds 2007 in online marketing en richtte in 2010 de IMU op. Inmiddels is hij naast de IMU eigenaar van 5 andere software- en online marketing bedrijven (Phoenix, Huddle, Plug&Pay, Switch en Salespassie), heeft hij zijn eigen stichting (De Loorbach Foundation) en een investeringsmaatschappij (Loorbach²). Tonny trainde al 120.000+ ondernemers en met zijn boek 'Doelgerichte SEO' scoorde hij een #1 besteller. Naast SEO is Tonny specialist op het gebied van WebPsychologie; een combinatie van conversie optimalisatie, online gedragspychologie en neuromarketing.
Anwar
Door

Anwar

op 17 July 2012

Ik heb je website niet via Google gevonden, maar via een video interview met Joost de Valk op YouTube. Zo zie je maar weer de kracht van video marketing in de niche.

Tonny Loorbach
Door

Tonny Loorbach

op 17 July 2012

Zeker, met YouTube kun je zelfs gemiddeld 7 keer makkelijker in Google scoren dan met een tekstartikel!

Danny Verhoeven
Door

Danny Verhoeven

op 18 July 2012

Hallo Tonny, Goed webinar met veel nuttige tips. Het automatiseren van interne links ben ik alleen geen fan van. Het is namelijk zo dat het systeem/plugin niet kijkt naar de context van een bepaald woord. Als je dan elk woord samen laat hangen met een bepaalde link gaat het er naar mijn mening over-geoptimaliseerd uit zien en denk dat de bezoeker dit ook zo door heeft. Wat ik doe is het volgende: Ik check het artikel en maak waar het kan interne links wanneer deze waardevol kunnen zijn voor de lezer. Om te onthouden naar welk artikel ik moet linken gebruik ik het volgende trucje: Stel je ziet het woord AIDA formule staan maar weet niet zo snel aan welk artikel je dit moet linken ga ik naar Google en typ in: Domein.nl AIDA formule en Google verteld dan welk artikel het meest relevant is aan dit woord (vaak ook het artikel dat je zocht). Hoe denk jij hier over?

Tonny Loorbach
Door

Tonny Loorbach

op 18 July 2012

Ben het niet eens met de overoptimalisatie al begrijp ik de gedachte wel. Je moet natuurlijk alleen woorden automatisch linken die sowieso altijd gelinkt moeten worden. Ik maak geen gebruik van automatisch linken in de zin van: het systeem kiest zelf woorden uit. Het systeem kijkt bij mij naar mijn vooropgestelde lijst met woorden en de daarbij behorende links. Ik heb in mijn lijst geen woorden staan die in een verkeerde context gelinkt zouden kunnen worden. Daar hou ik heel goed rekening mee. Handmatig linkjes maken en zeker zoals jij beschrijft is naar mijn mening veel te arbeidsintensief voor de fanatieke blogger en ook nog eens rotwerk. Ik zou dat nog geen 5 artikelen volhouden ;)

Danny Verhoeven
Door

Danny Verhoeven

op 18 July 2012

Ik begrijp je punt en zeker het voordeel van een soort gelijk systeem. Ik heb net even zo'n plugin geïnstalleerd en aangegeven dat ik graag het woordje "kantoor" gelinkt wil hebben. Nu krijg ik een volgende situatie in bijv. deze blogpost: http://www.startingbusiness.nl/kantoorruimte-blog/nieuws/het-tegenovergestelde-van-een-burnout-een-boreout/ De pagina waar naartoe gelinkt word staat vol informatie over het huren van kantoorruimte maar de context van het artikel gaat over de verhouding van een slechte conditie en werken op kantoor. Hoe los je dit soort zaken dan op met automatisering?

Tonny Loorbach
Door

Tonny Loorbach

op 18 July 2012

Daarom moet je dus niet dat soort algemene woorden linken. Een woord als "kantoor" is geen term waarover jij specifieke achtergrondinformatie te bieden hebt. Daar komt bij dat de link die er achter zit nu niks over dat woord zegt. Wat ik bedoel is het volgende: Je geeft zelf het woord of de woordcombinatie op en de daarbij behorende link. Het systeem linkt alleen de woorden die jij opgeeft aan de link die je daarbij hebt gezet. De truc is om zo specifiek mogelijk te zijn zodat de klikbare woorden altijd de achterliggende link dekken. Ik kijk standaard na het plaatsen van een nieuw blogbericht altijd even of ik woordcombinaties kan bedenken die ik gebruik (ik ken mijn eigen schrijfstijl) en die de lading dekken. Die zet ik dan in mijn systeem.

Reactie plaatsen