arrow_drop_up arrow_drop_down
Waarom je meer klanten binnenhaalt als je een blog hebt
Sandra Boon
16 mei 2016 
1 min. leestijd

Waarom je meer klanten binnenhaalt als je een blog hebt

Ik merk dat veel mensen er tegenop zien om een blog te starten op hun website. Dat is erg jammer.. Een blog kan er namelijk absoluut voor zorgen dat je meer bezoekers binnenhaalt via zoekmachines én dat je meer klanten binnenhaalt. Hieronder leg ik uit waarom.

Meer bezoekers via zoekmachines

Hoe meer blogs je hebt, hoe groter de kans is dat men jou vind in de zoekresultaten van zoekmachines (zoals Google). Gebruik in jouw blogs onderwerpen die passen bij jouw diensten. Ik ben webdesigner en ik bouw WordPress websites en WooCommerce websites. Bij mijn “blogs” (ik noem het Tips & Advies) vind je daarom allerlei artikelen die te maken hebben met WordPress en/of WooCommerce. Ik wil namelijk bezoekers binnenhalen die geïnteresseerd kunnen zijn in mijn diensten. Hoe meer ik over die onderwerpen schrijf, hoe meer bezoekers ik binnenhaal.

Betere positie bij zoekmachines

Afgezien van bezoekers die binnenkomen omdat ze op één van mijn “onderwerpen” zoeken, zorgt mijn blog er ook voor dat mijn positie in het algemeen beter word. Hoe meer ik over WordPress en WooCommerce schrijf, hoe beter mijn positie in de zoekresultaten. Ook daarom is het dus erg effectief om een blog te hebben.

In je blog laten zien dat je kennis hebt

Ook kan je de blog gebruiken om te laten zien dat je echt kennis hebt van jouw expertise. Mijn Tips & Adviezen pagina laat zien dat ik vrij veel weet over WordPress, WooCommerce en Mailchimp. Dit kan voor een potentiële klant een reden zijn om voor mij te kiezen in plaats van een van mijn concullega’s.

Content voor social media

Ik “hergebruik” mijn blogs op social media (Facebook en nieuwsbrief). Ik plaats dan een intro en een linkje naar de blog met meer informatie. Ook dit zorgt ervoor dat ik meer bezoekers op de website krijg. En natuurlijk hoop ik dat die uiteindelijk ook mijn klant zullen worden ;)
[smartblock id=8850]

Over de schrijver
Sandra Boon
Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.
Reactie plaatsen