arrow_drop_up arrow_drop_down
5 Kerstideetjes voor je WordPress website
Sandra Boon
7 november 2018 
2 min. leestijd

5 Kerstideetjes voor je WordPress website

Gisteren heb ik al een uitgebreide workshop geplaatst met leuke ideeën voor marketing strategieën tijdens de kerstdagen. Maar misschien past jouw aanbod niet echt bij kerst en is het een beetje overdreven om er een complete marketing strategie voor te bedenken. Of misschien heb je het al druk zat tijdens de kerstdagen en wil je helemaal niet nog meer klanten ;) Toch is het leuk om IETS te doen. Al is het maar iets kleins. Daarom beschrijf ik in dit artikel een aantal “kleinere” ideetjes die je vrij snel kunt uitvoeren, zonder dat je er een complete strategie voor hoeft te bedenken.

01. Plaats kerstlichtjes op de WordPress website

Met de plugin Xmas Lights kun je heel gemakkelijk lampjes/lichtjes bovenaan je website plaatsen. Het ziet er een beetje kitsch uit, maar dat hoort er natuurlijk ook wel een beetje bij met de feestdagen ;) Je ziet het niet in de afbeeldingen hieronder, maar de lampjes knipperen nog ook haha! Zodra je de plugin installeert verschijnen de lampjes automatisch. Je hoeft dus verder niks in te stellen. Wel handig om rekening mee te houden: de lampjes kunnen over het menu vallen. Wel even goed opletten, dus :)

02. Sneeuwvlokken op je website

Over kitsch gesproken… ;) Je kunt door middel van een plugin ook sneeuwvlokken laten vallen op je website. Hartstikke leuk voor de kerstdagen, maar het zou natuurlijk ook kunnen afleiden (en dat is dan weer net niet te bedoeling). Stel dat iemand een blog artikel leest en dat de sneeuwvlokjes er steeds voor zorgen dat de tekst niet goed te lezen is… Dan is dat natuurlijk best wel ongebruiksvriendelijk.

Er zijn verschillende plugins beschikbaar:

  • WP Snow Effect – met relatief weinig sneeuwvlokjes. Leid minder af :)
  • Snowflakes – grote sneeuwvlokken, leid wel behoorlijk af.
  • Snow Time – relatief weinig sneeuwvlokjes, en je kunt zelf instellingen bepalen.
  • Xmas Snow – relatief weinig en kleine sneeuwvlokjes, niet storend.

In het voorbeeld hieronder heb ik de plugin Snowflakes gebruikt. Zodra je deze activeert, komen er automatisch sneeuwvlokken tevoorschijn. Je hoeft daar verder niks voor in te stellen.

03. Christmasify je website

Wil jij compleet over de top gaan met je WordPress website? Dan is dit de plugin voor jou ;) Met deze plugin kun je de gekste dingen doen:

  • Sneeuwvlokken laten vallen.
  • Kerstballen en takken tonen bij elke afbeelding.
  • Kopteksten laten veranderen naar een kerst-achtig lettertype.
  • Kerstmuziek laten afspelen (afrader!)
  • Kerstman door het beeld laten vliegen (ja, echt!)

Je kunt het zo gek niet verzinnen haha! Met de Christmasify plugin kun je dit een handomdraai doen. En ook handig: je kunt zelf kiezen welke functies je wel/niet gebruikt, je hoeft niet per se ALLE gekke functies te gebruiken ;)

04. Webshop? Cadeauverpakking!

Bij de feestdagen horen natuurlijk ook cadeautjes. En voor de meeste webshops betekenen de feestdagen dat er extra omzet binnenkomt :) Maar bij cadeautjes hoort natuurlijk ook cadeauverpakking. Hoe leuk is het als de cadeaus worden verpakt in feestelijke verpakking?! Heb je een WooCommerce webshop, dan kun je daar gemakkelijk de plugin WooCommerce Product Gift Wrap voor gebruiken.

05. Nog meer kerst decoratie

Als lampjes, sneeuwvlokjes en vliegende kerstmannen nog niet genoeg zijn… Dan kun je altijd nog even kijken naar de Christmas Panda plugin. Met deze plugin kun je nog veel meer decoraties toevoegen op je website. Het is echt compleet over de top, maar als dat de look is waar je voor wilt gaan… Dan zal je deze plugin helemaal geweldig vinden haha!

Over de schrijver
Sandra Boon
Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.