arrow_drop_up arrow_drop_down
Is het slim om backlinks te kopen?
6 maart 2012 
in SEO

Is het slim om backlinks te kopen?

Deze vraag krijg ik eigenlijk wekelijks, is het nu verstandig om backlinks voor je website te kopen of juist niet? Ik kan daar heel kort antwoord op geven door “NEE” te schrijven maar dan zou dit blogbericht wat kort zijn en veel content is juist wel weer goed voor je website. Daarom ook maar even een onderbouwing en een korte uitleg over wat backlinks zijn en hoe je daar mee om moet gaan… 😉

Backlinks: Wat & Waarom?

Backlinks zijn links van andere websites naar die van jou. Deze dragen bij aan de populariteit/reputatie van je website en zodoende helpen ze je dus om te stijgen in de zoekresultaten. Toen Google ooit begon moesten zij voor de zoekmachine kunnen bepalen welke websites het populairst waren. Deze websites moet je als zoekmachine hoger plaatsen dan anderen want gebruikers zoeken naar de meest waardevolle website (klinkt logisch).

Oprichter Larry Page riep toen de zogenaamde “PageRank” in het leven waarmee websites een score konden krijgen (van 1 tot 10). Deze score werd (in eerste instantie) met name bepaald door het aantal backlinks van een website want zo dacht Google: hoe meer backlinks een website ontvangt, des te populairder die site wel moet zijn… Natuurlijk zijn kwantitatieve graadmeters gemakkelijk te misbruiken en dus ging Google al vrij snel over op een combinatie van kwantiteit en kwaliteit. Niet alleen het aantal backlinks telde meer, ook de kwaliteit van de links ging meetellen…

De kwaliteit van een backlink…

Een kwalitatieve backlink is een link van een website welke:

 • Relevant is aan jouw website (onderwerp)
 • Zelf een goede reputatie bij Google heeft
 • Een correcte anchortekst bevat
 • Een correcte title attribute bevat

Daarbij kijkt Google nog ietsje verder, namelijk naar zaken zoals:

 • Linkt die andere website alleen naar jou (+1) of link jij ook terug? (+0,5)
 • Hoe sterk is de reputatie van de url waarop je backlink staat
 • Staat de linkende website op een andere server dan die van jou?

Dit wetende zul je al zien dat backlinks vergaren niet zomaar even iets is wat je tussendoor doet, je moet wel weten waar je mee bezig bent…

De waarde van backlinks op dit moment

Backlinks worden steeds minder belangrijk, zeker in de afgelopen 2 jaar hebben we kunnen zien dat andere SEO factoren veel zwaarder zijn gaan wegen dan de backlinks. Denk dan aan zaken zoals:

 • Regelmatige goede, unieke content
 • Interactie (blog e.d.)
 • Rijke content (tekst, audio, video, plaatjes)
 • Invloeden uit Social Media (tweets, likes, shares).

Invloeden uit Social Media, ook een soort backlinks?

Ik noem net in het rijtje de impact van social media op SEO. Google gaat dit steeds belangrijker vinden, ze hebben ook niet echt een andere keuze als zij naar het succes van Facebook kijken. Invloeden van social media zoals Tweets, Likes en Shares zijn natuurlijk ook backlinks maar wel een iets andere soort dan de backlinks van andere websites. Google telt ze echter wel degelijk mee en hecht er ook veel waarde aan, ze kijken dan alleen wel naar wat extra factoren:

 • Hoe regelmatig krijg je links vanuit Twitter/Facebook?
 • Welke tekst bevat de Tweet met de backlink (geassocieerde tekst)
 • Hoeveel verschillende profielen vermelden jouw website?
 • Wat is de waarde van het profiel dat naar je website linkt
 • Hoeveel mensen spreken er op Twitter/Facebook over je site

Backlinks kopen, wel of niet doen?

Backlinks kopen, wel of niet doen?Even terug naar de kern: Moet je nu wel of geen backlinks kopen? Mijn mening is een dikke vette NEE!

De diensten waarbij je backlinks kunt kopen leveren jou nooit kwalitatieve backlinks op. Veelal koop je een pakket van 1.000 of meer backlinks van allerlei linkfarms of artikelensites die volledig uit duplicate content bestaan. Deze links doen je website meer schade toe dan dat het je oplevert. Ik heb in de loop der jaren al veel ondernemers gesproken die backlinks hebben gekocht, toen stegen zij meteen in Google (dus blij) maar zagen hun website na korte tijd weer zakken of soms zelfs helemaal uit Google verdwijnen…

Als je ooit door een bedrijf gebeld wordt met het verhaal dat ze jouw website binnen een week boven in Google kunnen krijgen of dat je heel voordelig een berg backlinks kan kopen, trap er dan niet in, allemaal rommel en vaak zelfs oplichterij. Een uitzondering is wanneer jij iemand betaalt om backlinks voor je site te maken, in feite koop je dan ook backlinks. Dit kan natuurlijk goed gaan wanneer degene die er mee bezig is verstand van zaken heeft. Je loopt echter altijd een risico dat je kwalitatief slechte links krijgt en die schaden je website.

Hoe dan wel?

Veel mensen vragen mij naar mijn backlink strategie, eerlijk gezegd heb ik er geen. Ik krijg een hoop backlinks maar ik maak daar zelf geen uren voor. Ik focus mij volledig op het publiceren van waardevolle content, daar wordt de website waardevol van en dus willen mensen er naartoe linken. Misschien klinkt dat wat slap maar dat is hoe mijn backlink strategie werkt. Vrijwel alle websites die naar mij linken hebben dat uit vrije wil gedaan.

Vrijwel alle websites die naar mij linken hebben dat uit vrije wil gedaan. Natuurlijk kun je best af en toe een regenachtige zondagmiddag uittrekken om backlinks te vergaren. Je gaat dan simpelweg op Google zoeken naar relevante websites (websites die in jouw markt zitten) en hen benaderen voor het plaatsen van een backlink of nog beter: een gastblog. Veel websites staan open voor externe, waardevolle content.

Wat ik persoonlijk veel doe is dit:

Ik zorg voor veel links binnen mijn eigen website, ik heb er echt een spinnenweb van gemaakt. Telkens als ik een interne link plaats versterk ik daarmee de achterliggende pagina. Wanneer ik constateer dat ik op bepaalde zoekwoorden traffic krijg (zie ik in Google Analytics) zorg ik ervoor dat ik vaker naar dat artikel toe link. Zodoende gaat dat artikel stijgen qua reputatie en komt het hoger in de resultaten. Zo heb ik al verschillende woorden van de 2e pagina in Google naar de eerste plek gebracht (zie ook mijn artikel over het zoekwoorden verlanglijstje). Interne links kun je ook zien als backlinks maar dan van je eigen site, ze zijn misschien wat minder krachtig maar ze dragen in het collectief heel erg bij aan mooie SEO resultaten!

Over de schrijver
Tonny Loorbach is ondernemer en investeerder. Hij specialiseert zich sinds 2007 in online marketing en richtte in 2010 de IMU op. Naast de IMU is hij eigenaar van 5 andere software- en online marketing bedrijven (Phoenix, Huddle, Plug&Pay, Traffic Leaders en Salespassie), heeft hij zijn eigen stichting (De Loorbach Foundation) en een investeringsmaatschappij (Loorbach²). Met zijn boek 'Doelgerichte SEO' scoorde hij een #1 besteller en ook zijn tweede boek 'De Online Marketing Tornado' (met Martijn van Tongeren) ging in 2 weken tijd 15.000 keer over de toonbank.
Bart
Door

Bart

op 6 March 2012

Een goed stuk over backlinks Tonny. De aanbiedingen voor het kopen van backlinks stromen binnen bij www.zeillessen.com maar ook daar trappen we niet in. Het is inderdaad handiger en verstandiger om zelf relevante links te verzamelen. Bart

Entreforce
Door

Entreforce

op 6 March 2012

Wie op zoek is naar backlink van een betrouwbare partner kan onze directory eens uitproberen.

Jim
Door

Jim

op 6 March 2012

Hey Tonny, ben het maar een gedeelte met je eens want wat je zegt klopt in mijn ogen niet helemaal. Het feit dat slechte links je website schaden lijkt mij zeer maar dan ook zeer sterk. Dat zou betekenen dat iemand jou website kan vernietigen door 100den links vanuit linkfarms naar jouw website kan maken. Dit is niet het geval, zo slim is google ook wel. Wat je website wel doet schaden is wanneer jij zelf naar zo'n websites doet linken. Ook zal de waarde van backlinks niet verdwijnen en ook niet zo weinig waard worden dat je ze in principe niet meer hoeft te hebben. Klopt, het web wordt steeds socialer maar niet alles word sociaal. Gegarandeerd dat backlinks belangrijk blijven. Even als voorbeeld; open google eens en klik in ; stoppen met roken gevolgen. Dan staat http://www.stoppenmetrokengevolgen.com/ als het goed is op de 10e plek. Klopt het keyword in de domeinnaam geeft extra kracht maar dat is niet voldoende om op de 1e pagina te komen. Hoe kan het dat ik op de eerste pagina sta? Omdat ik backlinks heb gemaakt.. hoe lang staat er al niks meer op de website? Ongeveer een maand, misschien nog langer. Er staat dus geen enkele content op de website, er staat Apache is functioning normally (omdat ik die leeg heb gehaald).. toch staat die nog op die plek, al een maand zonder content dus. Duss backlinks zijn zekerrrr nog belangrijk maar ik ben het volledig met je eens dat je geen backlinks moet kopen maar zeer zeker de moeite moet nemen om ze zelf te maken(in mijn ogen)

Jim
Door

Jim

op 6 March 2012

Dat is in iedergeval mijn visie erover dan he!

Tonny Loorbach
Door

Tonny Loorbach

op 6 March 2012

Slechte links schaden je website, dat is geen mening maar een feit. Check dit maar bij Google en andere experts. Een concurrent schaden door zijn link overal aan te melden is niet iets wat veel gebeurd... vind dat ook echt een rare gedachte als ik eerlijk ben. Dat jij hoog in Google staat hoeft niet te betekenen dat jij "zo goed" bent, het kan ook zijn dat je concurrentie "zo slecht" is... Ik zei ook niet dat backlinks niet belangrijk zijn, ik zei dat ze steeds minder belangrijk worden en dat deze trend zich voortzet. Google heeft zelf al aangegeven minder naar backlinks te gaan kijken. Kijk naar de trends, dan blijf je de Google ontwikkelingen voor. Nu focussen op social media en content is blijven winnen in de komende jaren!

Jim
Door

Jim

op 6 March 2012

Is inderdaad een hele rare gedachte, dat vind ik zelf dus ook maar dat is dus wel een gevaar als dat zo zou zijn daarom lijkt het me erg sterk dat zoiets kan. Waarom is dat een feit dan? Heb je daar een case studie van of iets anders waardoor je zegt dat het een feit is? En dat mijn concurrenten zo slecht zijn dat valt reuze mee, ik heb genoeg andere websites gezien. Die gewoon nog bovenaan staan terwijl er geen info meer op staat. Bekijk lcd tv aanbieding, 103.000 concurrenten die op dat woord proberen te ranken. Toch staat www.lcdtvaanbieding.org op de eerste pagina met geen enkele content erop? Zo zijn er dus nog wel meerdere websites. Niet alles wat google zegt klopt voor de volle 1000%, soms zijn dat ook statements die niet het hele verhaal duidelijk maken. Dat ze bijvoorbeeld zeggen dat ze steeds meer gaan kijken naar social media maar niet erbij vertellen dat backlinks zeer zeker nog belangrijk blijven. Ik noem maar even een dom voorbeeld, het gaat zich erom niet alles wat google zegt klopt. Backlinks zijn nog steeds belangrijk en zullen dat ook altijd blijven. Ik ben het EENS dat backlinks vanuit social media belangrijker worden maar gewone backlinks zullen altijd belangrijk blijven in mijn ogen.

Jaap
Door

Jaap

op 20 May 2014

Een backlink moet een goede backlink qua kwaliteit zijn en gerelateerd zijn met je branche. Daarnaast is een goede backlink een link met een hoge pagerank en waarvan er maar weinig links op zijn geplaatst. Zo weet je zeker dat je voldoende waarde van de backlink naar je pagina zal krijgen. Tony heeft helemaal gelijk. Een slechte backlink heeft tegenwoordig geen meerwaarde meer. Sterker nog geeft Google je tegenwoordig hiervoor strafpunten.

Jim
Door

Jim

op 6 March 2012

Even een vraag die niets met dit artikel te maken heeft maar kan ik me ook ergens abonneren op een gesprek, zodat ik een e-mail krijg wanneer er een nieuwe reactie is op bijvoorbeeld mijn reactie?

Chris
Door

Chris

op 6 March 2012

Klinkt logisch inderdaad. Nu zijn er ook programma's verkrijgbaar die je artikelen op verschillen blogs plaats voor je zoals; "Artikel Tornado". Denk jij dat dit goed werkt? Ze claimen je artikel op vele blogs te plaatsen. En misschien zal het weinig uitmaken, maar veel van een klein beetje is toch veel..

Jim
Door

Jim

op 6 March 2012

Producten zoals artikel tornado hoeven niet per definitie black hat te zijn. Het is alleen het backlink proces makkelijker maken. Daarbij is het geen duplicate content want de artikelen worden gespinned. Bestaande woorden worden vervangen door synoniemen. Je kan zelf bepalen in hoeveel % de artikele uniek moeten zijn dus als je zorgt dat de artikelen uniek zijn dan is het geen probleem om op die manier backlinks te maken. Natuurlijk zal de LEES kwaliteit van de artikelen niet zo goed zijn als een echt geschreven artikel maar dat is niet van belang voor backlinks. Google is NOG niet zo geanvanceerd dat ze van elke taal precies weten hoe een zinsopbouw correct is. Google let wel op typfouten aangezien dat ook makkelijk te controleren is in vergelijking met de zinsopbouw van een zin. (mijn mening en visie erover)

Jim
Door

Jim

op 6 March 2012

Ohh en ik ben het wel met je eens tonny dat echte blackhat methodes maar tijdelijk werken. Artikel tornado is niet echt een blackhat methode want stel je was slecht in artikelen schrijven en je zou op 50 blogs een variant van je artikel plaatsen(die uniek is) dan kan google toch nooit het verschil zien? Elk artikel is uniek en niet hetzelfde, en zo gek is het niet dat er artikelen op websites staan die naar je website linken.

Tonny Loorbach
Door

Tonny Loorbach

op 6 March 2012

Hahah niet echt een black hat methode... dit is echt 300% black hat! Ik vind het pure rommel (dat is dan weer mijn mening). Google kan natuurlijk wel het verschil zien! Google kan vanuit satellieten de hele aarde inzichtelijk maken en zelfs met streeview een halve planeet visueel maken, denk je echt dat het constateren van vervormde content een onmogelijke taak is? ;) Als ik je een tip mag geven: stop met zelf nadenken over wat Google wel of niet goed vind... Het is niet aan ons om de regels te maken of ze te beargumenteren. Google is helemaal helder in haar visie en zolang je daar goed naar handelt pluk je alle vruchten. Je kunt blijven onderbouwen waarom je vind dat iets zou moeten werken maar dit soort dingen zijn al door tientallen experts weerlegt... Dit is geen nieuws ofzo.

Tonny Loorbach
Door

Tonny Loorbach

op 6 March 2012

Nee daar heb je niks aan, allemaal duplicate content en overduidelijk voor Google dat het via een tool verspreid is. Ook al worden de teksten automatisch aangepast. Dit is een voorbeeld van black hat seo en dat werkt altijd maar tijdelijk. Als je van black hat houdt dan zijn dat leuke dingen om mee te testen maar voor de lange termijn is dat funest en schadelijk voor je site. Google's motto blijft "don't be evil" en geloof me, dat blijft zo. Google zal altijd oplossingen verzinnen voor black hat seo, daar was de Google Panda update weer een mooi voorbeeld van :)

Peter Hirsch
Door

Peter Hirsch

op 6 March 2012

Hoi Tonny, Ik heb in het verleden backlinks gekocht via een site en inderdaad hierdoor mijn positie in google verloren. Het kost veel tijd en moeite om de verloren positie weer te herstellen. Ik raad daarom ook iedereen aan om zelf backlinks te maken en niet te kopen. http://www.verzekeringenafsluiten.org" rel="nofollow">verzekeringen afsluiten

Tonny Loorbach
Door

Tonny Loorbach

op 6 March 2012

Ik hoor het vaak ja, vervelende dingen zijn dat maar wel een waardevolle les! Als troost zal ik je backlinkje in je reactie laten staan ;)

soufyan
Door

soufyan

op 6 March 2012

Ben zelf ook geen fan van het kopen van backlinks. In principe betaal je mensen om je website kapot te laten maken. Dat is hoe ik er over denk. "Hard Works Pays Off" Mensen!

Inge
Door

Inge

op 6 March 2012

Beste Tonny, Het verhaal over het spinnenweb vind ik interessant. Als je meerdere interne links maakt naar een pagina, is het dan (vanuit Google oogpunt) noodzakelijk om dezelfde linknaam te gebruiken? Of is het juist zo dat wanneer je meerdere interne links naar een pagina maakt, met verschilende linknamen, dat deze dan allen meetellen voor de google resultaten? Alvast bedankt voor je reactie!

Jeroen Rommelaars
Door

Jeroen Rommelaars

op 6 March 2012

Hey Tonny, Mooi artikel. Ik dacht dat interne links niet of nauwelijks werden meegeteld en dat dat puur gedaan moest worden voor het gebruikersgemak, maar dat blijkt dus ook mee te tellen voor een Google PR? Tijd om wat kleine aanpassingen te maken

Tonny Loorbach
Door

Tonny Loorbach

op 6 March 2012

PageRank hoef je niet meer naar te kijken, dat wordt niet meer gebruikt, althans... niet meer zoals voorheen. Interne links tellen wel degelijk mee qua SEO inderdaad, werkt heel goed!

Guus
Door

Guus

op 6 March 2012

Backlinks nee! Eens. Maar bezoekers kopen ja. Ooit eens een link gekregen van je waar ik dit kan doen. Ben nu bezig met een aantal sites waar ik me op adsense inkomsten richt.(de sites zijn nog maar een paar dagen oud, maar ik wil kijken of het werkt). Heeft iemand nog een site (geen adwords) waar je goedkoop bezoekers kunt kopen? Ben de link kwijt. Gr. Guus bezoek eens een van mijn sites..www.geldlenenparticulier.info

Nick
Door

Nick

op 7 March 2012

Dus theoretisch gezien , als je iemand niet mag [evilmode] dan kan je iemand helemaal kapot spammen op linkfarms en andere 'boze' website's . en iemand zo schade aanrichten? [/evilmode] Hedendaags werken backlinks nog, met de SEO die ik meet voor mijn sites dan.. heel waardevol bericht! vooral het sociale ding zal ik meer gaan toepassen. PS kijk de kracht van backlinks internet marketing breda oseo . nl staat nog in de organische resultaten... site is verkocht

Tony
Door

Tony

op 7 March 2012

Heerlijk, een hoop content om op te reageren... Artikel Tornado. Google maakt spoedig metten met deze aanbieder. In onze onderzoeken zie ik websites van hun die geblokt zijn door Google en de hosting-provider heeft in ieder geval 1 site van hun geblokt. In een reactie kreeg ik: "nee hoor, de site is gewoon even offline". Wij weten dat in veel gevallen, websites die automatisch content aangeleverd krijgen, een enorme belasting is voor de servers en de provider geeft meestal eerst een waarschuwing. Wij gebruikten ooit eens Push The Button voor dit automatiseringsproces. Na 1 maand moesten we de tool verwijderen vanwege deze reden. Spunnend content. Google kan kinderlijk eenvoudig, gespinde content achterhalen..... in diverse testcases werd dat zeer duidelijk. Een artikel kan dan wel een andere structuur hebben, maar het verhaal blijft hetzelfde en biedt niet meer waardevolle informatie dan het origineel. Kopieer dan het origineel, zet er een bron bij (net als nieuwssites) of zorg dat je de concurrent outranked voor datzelfde artikel. Backlinks en PR. Daar valt maar weinig over te zeggen: "elke link van en naar een andere website, is voor elke website/niche/markt anders". De ene heeft genoeg aan een paar links vanaf gerelateerde sites, de ander aan 1 hoge PR link, de ander backlinked zich rot. Het is van zoveel afhankelijk dat iedereen er iets van vindt en denkt te weten hoe het zit. Links vanaf Bad Neighbourhoods zoals goksites e.d. schaden je site. En overmatig linkbuilden ook. Het strookt niet met het "natuurlijk proces" dat Google graag ziet. Verder gewoon goede onpage seo, een goede interne linkstructuur en usability en maak gebruik van siloing. Iedereen kan net als ik, lullen als brugman, maar bewijs is het enige dat je wilt wanneer iemand iets pretendeert. Investeer in Casestudies. Dan zie je exact wat er dagelijks gebeurd en wat ze hebben gedaan om een website te ranken....je kunt gewoon meekijken als het ware....kost wel veel geld.... Succes.

Tonny Loorbach
Door

Tonny Loorbach

op 7 March 2012

Bedankt Tony! Super waardevolle toevoeging lever je hier. Ik ben natuurlijk fan van reacties op mijn blog maar ik vind het super als ze zoveel waarde bevatten.

Tony
Door

Tony

op 7 March 2012

Hey Tonny, Graag gedaan. Als het allemaal zo makkelijk was, dan had jij voor de term "internet marketing" binnen een week gescoord ipv een half jaar :) Ik denk dat een Artikel over "het linkprofiel" van websites een hoop mensen goed doet. Ik zag via de zoekopdracht dat je er nog geen artikel over hebt geschreven, maar misschien is de zoekfunctie niet ok vandaag :) En zoals je weet, bestaat een goed linkprofiel natuurlijk uit dofollow, nofollow, verschillende anchortexten voor dezelfde pagina waarnaar wordt linkt, dus ook klik hier, een naam, en meer informatie! Vanaf diverse platformen zoals blogs, social media etc. En opgebouwd in een bepaalde periode. Toch kan ook gezegd worden dat "kopen van backlinks" een interpretatie is. Er is een aantal goede backlink services, die een fantastisch linkprofiel weten te creëren voor je site en je site langdurig op pagina 1 laat zwerven. Het is bovendien een continuproces. Ik ken er 1 die hun service in casestudies heeft vertaald... maar dat gebeurd niet voor een paar centen. Het kan dus wel, maar kies een betrouwbare partner. Zij hebben nu eenmaal toegang tot een netwerk waar een link op de homepage staat met PR. Daarnaast nog een aantal zaken wat ze voor je kunnen doen. Net als dat jij en ik even inloggen en in de blogroll een linkje plaatsen. Of iemand er voor betaald heeft? Misschien vonden we het inderdaad waardevol en is het gewoon de moeite waard, nobody knows. Maar inderdaad, de afbeelding die je gebruikt doet een aanbieder aanzien die waarschijnlijk alleen gebruik maakt van forumprofielen en blogcomments. Dat heb je ook nodig, maar alleen dat is niet genoeg. Een tipje, als je zelf gaat linkbuilden, gebruik dan ook proxies zodat het doet vermoeden dat een ander een linkje heeft geplaatst..... Maar ach, er kan zoveel...

Monique
Door

Monique

op 7 March 2012

Ik vind het een goed verhaal Tonny en het voelt voor mij ook als de waarheid. Zie nog altijd zo veel aanbiedingen voorbij komen om backlinks maar ik geloof ook in authenticiteit, net als jij. Die onzin heb je gewoon helemaal niet nodig als je goed bent in wat je doet. Oprecht geïnteresseerd bent in jouw bezoeker en vooral veel mensen helpt met het oplossen van hun problemen.

Robert
Door

Robert

op 6 September 2014

Hoi Monique, Het is zo dat als je een webshop hebt, je meer verkoopt (normaal gezien) als je meer bezoekers op je website krijgt. Hoe hoger je in google staat hoe meer bezoekers je binnen haalt op elk mogelijke keyword of (korte)zin. Je kunt nog zo goed je best doen je klanten te helpen en nog zo'n mooie prijzen hebben maar als bezoekers je niet kunnen vinden zul je nooit veel verkopen. Nu is SEO één van de kanalen naast SEA, vergelijkingssites en offline reclame. Maar SEO wordt toch een van de belangrijkste is onze conclusie in de fitnessbranche. Zaterdagshoppen wordt minder, koopavonden sterven uit en zondagen open heeft alleen zin als je er mee adverteerd. Als je goede posities in google kunt bereiken krijg je zonder meer veel aanvraag voor offerte's en hoef je de bal alleen maar in te koppen (Begrijp me niet verkeerd, het moet wel een totaalplaatje zijn, offline én online!) Wij doen onze linkbuilding zelf en ruilen ook veel links met anderen met een aantal blogs die we beheren (fitness of sport gerelateerd) en merken dat backlinks toch nog steeds (sept 2014) erg belangrijk zijn. Zeker links afkomstig van gewaardeerde website's zoals ed.nl / ad.nl en dergelijke bronnen van nieuws maar ook blogs als gezondheidsnet.nl welke al jaren dagelijks de nieuwste nieuwsberichten publiceren. Backlinks vanuit startpagina's tellen nog wel mee maar zijn ver in waarde gezakt. Je kunt elke startpagina variant afgaan om te bedelen voor een linkje, uiteindelijk heb je er 20 en telt het maar voor 2 of 3 Gr Robert Theuws Homefitness4you.nl

Marco
Door

Marco

op 8 March 2012

Goed verhaal, met wat gebreken. Ik weet zeker dat backlinks kopen werkt, zolang de waarde van de backlinks inderdaad maar beheerd blijven.

Thomas
Door

Thomas

op 8 March 2012

Bedankt voor dit artikel! Ik wist niet dat backlinks kopen eigenlijk 'slecht' zou kunnen zijn. Had al een paar keer bijna wat gekocht, maar blij dat ik het niet gedaan heb. Het is dus verstandiger om zelf je backlinks te kunnen beheren!

Leren tassen
Door

Leren tassen

op 8 March 2012

Ik moet wel zeggen dat er nog genoeg voorbeelden zijn van sites die links kopen en daarvoor gewoon beloond worden door Google.

Remon
Door

Remon

op 9 March 2012

Mag ik even vragen wat jullie onder backlinks "kopen" verstaan? Ik noem het pas kopen als ik daadwerkelijk contact met een webmaster opneem met de vraag of hij mijn link tegen betaling wil plaatsen. Als ik een bureau opzoek die voor mij een "linkpakket" heeft dan noem ik dat niet kopen maar uitbesteden. Ik bedoel, ik betaal niet om een link op een website te krijgen om maar ik betaal voor een dienst die mij uit handen wordt genomen. Ben benieuwd hoe jullie dit zien. Groet, Remon

Rob
Door

Rob

op 6 April 2012

oke geen backlinks kopen dus !

willemsen
Erna
Door

Erna

op 10 June 2012

Ja,er is toch een verschil in het uitbesteden van,voor backlinks te zorgen voor uw site,of wat wordt er bedoeld met backlinks kopen? Is er een verschil of niet?

patricia
Door

patricia

op 22 July 2012

Wow net op tijd gered dan. Was juist van plan backlinks te kopen maar nu dat ik deze artikel ben tegengekomen zal ik het maar zelf doen. Maar ik heb wel 1 vraag, is het belangerijk dat je enkel een backlink maakt met en website in dezelfde taal als uw eigen website of mag het ook bijvoorbeeld een Engelstalige website zijn?

Maike
Door

Maike

op 18 October 2012

Beste Tonny, Fijn dat je dit zo duidelijk weet uit te leggen, ik had namelijk bijna backlinks gekocht, maar nu weet ik dat je ze beter zelf kunt maken en naar goede relevante site's. Wij zijn een piep jong bedrijfje en staan met onze site www.gbl-europe.com ongeveer op pagina 30. Ik ben benieuwd of ik dat kan gaan verbeteren door zelf links te maken. Heel erg bedankt nogmaals voor de uitleg. Groeten, Maike

Allround Bouw Service
Door

Allround Bouw Service

op 2 November 2012

Hoi allemaal, ik heb geen verstand van SEO zaken. Ik stond met zoekwoord aannemer eerste pagina bij Google places. Nu begint het een voor een zakken. Wat zou de reden kunnen zijn? www.allroundbouwservice.nl grt.

Vanessa
Door

Vanessa

op 19 November 2012

Kleine aanvulling op je uitgebreide verhaal, pagerank zit altijd op een pagina en niet op een site, de pagerank loopt van 0 tot 1 echter de pagank toolbar loopt van 0-10 en geeft een waarde aan van je pagina, er zit inderdaad geen verband tussen je pagerank en daadwerkelijk ranken, er zijn meer dan 200 factoren die dat o.a. Bepalen. En links kopen, zou ik iedereen afraden, het is een kwestie van tijd voordat Google dat door heeft...

Hakan
Door

Hakan

op 28 December 2012

Ik had bijna 1000 backlinks gekocht voor 8 dollar, ik dacht nou ja, das lekker goedkoop en verdient het wel van zelf terug. Maar na het lezen van het artikel hierboven heb toch maar snel op 't kruisje rechtsboven geklikt. Wat u aangeeft klopt wel, eigen gemaakte links worden zwaarder meegeteld door google, alleen deze duren dan ook veel langer. Wat ik kan meegeven is neem je tijd. maar elke dag 3-4 backlinks en dat hoopt zich van zelf we op. Probeer niet in de eerste week van je nieuwe site op positie 1 te staan want dat is onmogelijk ;). thanks voor de nuttige informatie.

BLinks
Door

BLinks

op 3 January 2013

Hakan heeft helemaal gelijk. Elke dag een paar backlinks maken is het enige wat echt werkt. Het heeft geen zin om in één keer 1000 backlinks te kopen(sowieso niet trouwens), als je de rest van het jaar geen backlinks meer maakt. Blijf altijd de backlinks en content van je website regelmatig updaten voor het beste resultaat.

Roberto
Door

Roberto

op 16 February 2013

Ik heb een vraag ik heb een website. Ik zou graag losse backlinks hiervoor kopen. Dus gewoon iemand direct betalen in ruil voor een link op zijn of haar website. Is er niet ergens een plek waar ik van die losse links kan kopen? Lijste met sites en de PR erbij aantal uitgaande links en de prijs voor een link ofzo? Soort marktplaats achtig iets alleen dan voor losse banklinks? Ben best bereid iets te betalen voor een goede link vandaar.

dave
Door

dave

op 23 February 2013

Ik heb een vraag over me website, ik wil backlinks kopen, is er geen site waar je back links kan ruilen en zou dat verstandig zijn

Het Beste AfvalDieet
Door

Het Beste AfvalDieet

op 27 February 2013

Goeie site! heel duidelijk uitgelegt, en tja dat kan ook niet anders als je bovenaan in google staat:-)Maar nu we het toch over backlinks hebben! Samen met een expert op het gebied van: ( gezondheid , diëten, voeding , beweging.) zijn wij op zoek naar de beste afvaldiëten. Wij zullen daar uiteraard ook de beste informatie over verschaffen. En met de opbrengst van de BESTE Afvalmethodes die verkocht worden op de site steunen we een goed doel!

iPhone accessoires
Door

iPhone accessoires

op 1 March 2013

Duidelijke uitleg, toch blijft het zoeken naar kwalitatief hoogwaardige links een aardige zoektocht! Voor de rest, klik voor goedkope iPhone accessoires!

Thijs
Door

Thijs

op 12 March 2013

Het verhaal is momenteel zelfs zo dat google voornamelijk kijkt naar zijn eigen Social Media site Google+. Tip: maak er 1 aan! Wij hebben in ieder geval onze Google+ account aangemaakt

Ronald
Door

Ronald

op 9 April 2013

Beste, Dit artikel is nog steeds heel actueel, ik probeerde hem te plaatsen op Google+, normaal kan dat met de + button. Als ik dat probeer dan koppelt de +button een ander artikel die ik niet wil...? Klopt dit euvel?

Erik D
Door

Erik D

op 10 April 2013

En dan zijn er ook nog bedrijven waarbij je een vermogen betaald voor linkbuilding.

sander peters
Door

sander peters

op 2 July 2013

Goed artikel en i.d.d.nog steeds actueel! Ik heb in het verleden flink wat blogs geschreven in de gezondheidsniche. In die tijd (2 jaar geleden) kon ik daar nog .com domeinen voor krijgen. En daar stond ik dan meestal op #1 of #2 voor het EMD (exact match keyword). Maar als ik nu ga kijken naar mijn oude sites dan zie ik tot mijn schrik dat deze allemaal outranked zijn door .org, .net en .info sites van het zelfde onderwerp. De content is dan bijna hetzelfde. Hoe kan het nou dat Google deze sites meer waarde geeft dan de mijne? Ik sta hier echt van te kijken. Mijn handen jeuken dan om me te vergrijpen aan linkpakketjes, maar ja, die doen (zoals hierboven beschreven) dus ook meer kwaad dan goed. En mijn "concurrenten" uitschakelen door hun sites te bestuken met slechte linkpaketjes gaat mij ook te ver. Wat nu gedaan? Groetjes Sander Peters

sander peters
Door

sander peters

op 2 July 2013

Nog even over artikel tornado: i.d.d. rommel, een paar van mijn sites zijn hierdoor uit de zoekresultaten van Google gehaald. Nooit aan beginnen dus!

Eerste plaats op googel
Door

Eerste plaats op googel

op 10 September 2013

Backlinks kopen zou ik persoonlijk nooit doen maar de meeste mensen vinden het langdradig en saai om zelf backlinks te plaatsen dus waarom dan niet uitbesteden aan iemand anders? En als je het aan een specialist over laat ben je er zeker van dat ze goed geplaatst zijn. Ik kan je daarbij helpen bezoek men blog http://eerstepaginaopgoogel.blogspot.be/ Dus als je de eerste plaats op googel wil bereiken waarom niet kopen een domein naam en hosting koop je toch ook dus???

Dirk Vieren massage therapeut
Door

Dirk Vieren massage therapeut

op 13 October 2013

Ik keek even na in Webmaster Tools programma en merk dat vreemde en mij totaal onbekende sites een link naar mijn site hebben geplaatst. Voorbeeld: spidir.com = 875 links naar mijn site gelinkt waarvan de pagina http://heartfulness.be/Massage/duo_massages.html bv. 368 links heeft!!! en de cadeaubon.html in dezelfde map 287 links!! Het blijkt te gaan om spam, adult, gok of andere louche sites waarmee we helemaal niet geassocieerd willen worden. Veel kans dat deze links een negatieve impact hebben op de ranking in Google! Hoe ga je hier mee om? Na onderzoek blijkt spidir.com een directory site te zijn, maar is deze ook betrouwbaar? Ik ben al jaren bezig met SEO en mijn website scoort redelijk goed met tientallen woorden alleen massage lukt niet... Misschien komt het door deze backlinks? Naar het schijnt kan je deze aanmelden bij Google en ze laten afwijzen...? Als dit allemaal spam websites dan is er veel werk om deze aan Google te melden… :-( Graag uw reactie

stefan
Bob Kool
Door

Bob Kool

op 26 January 2014

Goed artikel, ik hoop dat mijn website er wat aan heeft.

Murat
Door

Murat

op 19 February 2014

Hi Allen, Stel ik wil mijn concurrent schaden en namens hem hele veel backlinks ga kopen, hoe ziet/handelt Google dit? gr

deegy
Door

deegy

op 22 April 2014

ik heb backlinks gekocht voor mijn website maar je hebt gelijk tonny beter van niet. nu is de vraag wat dan wel ? ik zit in een aparte handel met watervrije urinoirs met led schermen erin. wat kan ik dan het beste doen om hoger in de google lijst te komen. iemand iedeen

M Gorrim
Door

M Gorrim

op 9 May 2014

ik heb een keer backlinks gekocht online vanuit USA iets van 50000., maar wat blijkt: oplichters!! mijn website www.schoonmaakbedrijfgorrim.nl is naar geen enkel website gelinkt of geplaatst. Voor dhr deegy: ik kan je zeker helpen als je mij uw zoekwoord waar je gevonden wilt worden naar mij stuurt. maak ik een rapport voor je voor een optimale optimalisatie van je webpagina.

Mark
Door

Mark

op 16 May 2014

Oke, maar, Stel je kan een backlink kopen op Sanoma.nl? Ik gok dat 100% hier zou zeggen DOEN DOEN DOEN. Backlinks kopen hoeft niet per definitie een link op een dramatische site te zijn, naar mijn mening. Mark

arnold
Door

arnold

op 8 July 2014

Hoi allemaal, ik heb geen verstand van SEO zaken. Ik stond met zoekwoord aannemer eerste pagina bij Google places. Nu begint het een voor een zakken. Wat zou de reden kunnen zijn? grt.

Jaap
Door

Jaap

op 15 July 2014

Top artikel dank je wel.

Rowdy Groothedde
Door

Rowdy Groothedde

op 27 July 2014

Ik twijfelde om deze backlinks te kopen, maar na het lezen van jouw mening over backlinks ga ik toch maar beter mijn best doen om zelf backlinks te werven;)

Linda Guichelaar
Door

Linda Guichelaar

op 27 July 2014

Wij hebben een shop in make up http://beautyinstyle.nl. Een jaar terug zijn we begonnen met een shop gemaakt in Joomla/virtuemart. Nu zijn we sinds enkele maanden overgestapt naar een site gemaakt in Opencart. Nu heb ik het idee dat we met Joomla beter gevonden werden in Google terwijl alle sitebouwers (die ik ken) beweren dat Opencart beter is. Producten en content ongeveer hetzelfde alleen houden we nu een blog bij http://beautyinstyle.nl/blogs. Iemand een mening hierover?

Tayfun
Door

Tayfun

op 22 January 2015

Backlinks zijn eigenlijk goed, alleen het punt is dat mensen "Slechte" backlinks verkopen. Backlinks moet je niet kopen, want het is niet iets om te kopen. Je moet alles zelf verdienen :p. www.peerio.nl

Bas
Door

Bas

op 24 May 2015

Ik begrijp dus dat het niet verstandig is om backlinks te kopen. Toch heb ik een vraag hierover. Hoe komt het dat de website ww.schipholparkerenvergelijken(punt)nl het dan toch zo goed doet. Zij score in google met de zoekterm "parkeren schiphol" erg goed. Het lijkt erop dat zij dagelijk 100de links erbij krijgen. Deze zijn echt niet natuurlijk. Wie kan mij antwoord hierop geven?

Lucas
Door

Lucas

op 27 June 2015

Als back links aankopen door iedereen afgeraden wordt, waarom hebben veel bedrijven die hoog ranken dan een gigantische hoeveelheid ingekochte links? Deze vraag werd hierboven ook al gesteld. Is het zinvol te betalen voor links (bv startpagina) of mensen in te huren om (vaak identieke) links te genereren tegen een uur tarief. Als links inkopen zo rigoreus fout loopt, waarom koopt niemand dan die 1.000 back links in voor een paar euro's, t.b.v. een concurrent? Hoe weet Google of een concurrent je "naait" of dat je ze zelf koopt? Bedankt voor de informatie!

boekhouder Rotterdam
Dennis Visser
Door

Dennis Visser

op 5 July 2015

Ja idd wij zijn begonnen met bloggen over laptops. Dit werkt veel beter dan die chinese methodieken. Met vriendelijke groet, Dennis

Mike
Door

Mike

op 11 July 2015

Handig artikel! Weer wat bijgeleerd...

Succesvolle Trader
Door

Succesvolle Trader

op 15 July 2015

Bedankt voor het informatieve bericht. Ik heb sinds kort mijn website opgezet en wilde mij daarna gaan richten op de SEO en backlinking. Ik heb uiteraard gekeken of ik een backlink kon kopen, maar inmiddels ben ik wel wijs genoeg om eerst te zoeken naar handige informatie. Dankzij je artikel heb ik besloten om in ieder geval niets te kopen maar te zoeken naar website in mijn branche. Ik denk dat ik ook ga beginnen met een blog op mijn website http://www.succesvoltraden.nl Als je nog tips hebt ben ik daar zeker voor in :)

The Roadshow
Door

The Roadshow

op 27 July 2015

Linkbuilden blijft lastig! Je moet toch ergens een plekje weten te bemachtigen, startpagina's zijn daarin wat makkelijker. Ontzettend bedankt voor je tips.

Uwhuisveilig
Door

Uwhuisveilig

op 25 September 2015

Backlinks plaatsen voor www.uwhuisveilig.org

Eduard Esrever
Door

Eduard Esrever

op 29 October 2015

Erg goede backlinks zijn inderdaad erg duur, soms wel een paar duizend euro's per link per jaar. Maar mogelijk, beschikbaar en sterk zijn ze absoluut. De vraag is of je je dat kunt permitteren en of je die kosten er weer uit haalt. Een backlink die aan elke eis voldoet zoals hierboven omschreven, afkomstig van een site met PR8 of 9, is vrijwel alleen te krijgen door 'm, je voelt 'm al aankomen, te kopen.

Edwin
Door

Edwin

op 8 November 2015

Goed stuk, dankjewel! Groet Edwin (www.hoetevreden.nl)

Noah
Door

Noah

op 5 February 2016

Goed stuk en duidelijke uitleg. Vr. groet, Stads taxi arnhem )

Johan
Door

Johan

op 9 March 2016

Oude post, maar kan niet vaak genoeg worden gezegd. Lijkt me pijnlijk wanneer je PageRank dropt en dat je er zelf nog geld voor betaald ook.. Mvg, Johan - Dutch Web Center http://dutchwebcenter.com

Allround Bouw Service B.V.
Door

Allround Bouw Service B.V.

op 28 March 2016

Dankzij Tonny, heb ik mijn website op de tijd kunnen redden! Bedankt voor je advies Tonny! Vriendelijke Groeten van Aannemer Amsterdam | www.allroundbouwservice.nl

Joshua
Door

Joshua

op 4 May 2016

Tonny, Wat een mooi verhaal. Ik kwam door jouw verhaal echt hoger met mijn websites. Ook die interne backlinks zijn handig zeg! Zodra ik een website maak die meer relevant is aan dit onderwerp zal ik ook zeker een backlink naar jouw site maken. Bedankt in ieder geval. Groeten uit Rotterdam, mijn site & http://diploma-kopen.nl/index.php/diploma-kopen-informatie/" rel="nofollow">mijn site

Jonathan
Door

Jonathan

op 17 May 2016

Backlinks zijn enorm nuttig. Alhoewel content steeds belangrijker wordt.

Robin
Door

Robin

op 27 July 2016

Interessant stuk om te lezen, wel jammer dat er zeer veel tegenstrijdigheden zijn op dit gebied. Iedereen heeft weer een andere mening en dat maakt het soms lastig de juiste keuze te maken. Ik ga op mijn gevoel af ;-) Groet, Robin van www.profi-web.nl

Mike
Jan
Door

Jan

op 30 August 2016

Ik ben eigenaar van www.rijbewijssucces.nl en vroeg me af of her handig was om met andere rijscholen te linkruilen ? is dat een goed idee?

IT
Door

IT

op 10 November 2017

Beste Tonny, mooi verwoord, uiteindelijk gaat het gewoon om de intrinsieke kracht van je content, daar probeert Google met zijn algoritmes zo dicht mogelijk bij te komen. Dat betekent wel dat er (te) veel waarde wordt toegekend, voor mijn gevoel, aan tekst. Op http://www.startchalet.com bijvoorbeeld is de kracht namelijk het rechtstreeks kunnen zoeken op allerlei criteria in honderden ski chalets die vervolgens rechtstreeks bij de eigenaar geboekt kunnen worden. Niet op grond van veel unieke tekst, maar op grond van een prachtige selectie chalets, relevante zoekcriteria (bijv. hoe ver van de skilift), en de eenvoud van het vindproces. Hopelijk weet Google dat ook te waarderen, maar voorlopig ga ik ervan uit dat het geen kwaad kan om hier ook toch even dat backlinkje te scoren (net als veel andere reageerders) ;-)

Henk van der Vegt
Door

Henk van der Vegt

op 15 December 2017

Bedankt voor dit artikel. Toch nog meer aandacht besteden aan interne links dus. Jammer dat ik wel verneem dat er collega's in de travel-branche zijn die het vaak niet al te nauw nemen. Hoe kom ik daar als kleine specialist dan tussen/voorbij in Google. Ik heb al een jaar een Indiase SEO specialist in dienst voor htttps://www.gozuidindia.com , maar het lukt nog niet zo goed om de grote jongens te benaderen of voorbij te komen. Wij blijven het echter gewoon 'netjes' spelen.

Firas Kodmany
Door

Firas Kodmany

op 21 February 2018

Bedankt voor dit artikel. Ik ben eigenaar van movies uitleggen website.. wat is jouw advice

Jonas Thys
Door

Jonas Thys

op 27 October 2020

Hoi Tony, Wat is je mening/expertise over relevante startpagina's? Ook zij vragen vaak een klein bedrag of een backlink. Is het dan beter om dit bedrag te betalen of beter om een backlink te plaatsen? Allemaal vrij complexe materie. Ik zie dat ik wel hoog rank op bepaalde artikels, maar dat backlinks persoonlijk voor mijn website blijkbaar weinig verschil maken... En je mening over reageren op blogberichten? (maar dan relevant voor mijn website bvb reisblogs?) Alvast bedankt en zeer interessante artikels! Groetjes, Jonas

Reactie plaatsen