Wil je MEER online resultaat in 2018 door MINDER te doen?
Ontdek het hier!

Page content

article content

Kom je bij de IMU Gold Mastermind?

2017 loopt op zijn einde. Het was voor mij persoonlijk een prachtig jaar met veel mooie ontwikkelingen. Zo zat ik 5x op rij bij de notaris. 2x om een nieuw bedrijf te starten (Huddle BV en Switch BV), 1x om mijn eigen stichting op te richten (De Loorbach Foundation), 1x om een huis te kopen en 1x om Martijn als compagnon in de IMU te verwelkomen.

Daarnaast heb ik zowel mijn team als mijn omzet flink laten groeien (gelukkig gaan die twee samen) en al met al mijn business behoorlijk op kunnen schalen.

Zo knalden we met Huddle BV al binnen een jaar na de start door de 200.000 gebruikers heen, zit Switch BV al sinds haar eerste week propvol met klandizie en wisten we met Phoenix een revolutie op het gebied van effectief webdesign in gang te zetten.

Ook met het IMU Premium traject, waar we dit jaar mee hebben afgetrapt, hebben we schitterende resultaten gezien. Ik ben super trots op de ontstane synergie binnen onze community; het totaal is meer dan de som der delen geworden. Alles versterkt elkaar en trekt elkaar mee omhoog in het opwaartse momentum. Samen staan we sterk.

Mijn business groeide niet alleen exponentieel snel maar…. ik heb dit jaar ook meer genoten van wat ik doe dan ik ooit voor mogelijk had gehouden.

Daar waar ik 2 jaar geleden bijna volledig opgebrand was, heb ik dit jaar echt mijn passie (terug)gevonden in ‘business’ en dan met name in het laten groeien van een business. Of dat nou de mijne is, of die van iemand anders. Ik voel me weer als een kind in een snoepwinkel met al dat ondernemerschap om me heen.

2 weken geleden zat ik bij mijn ‘Mastermind’. Dit is een groep ondernemers waar ik al jaren close mee omga en waarmee we een aantal maal per jaar samenkomen voor een meet-up. Wat begon als een groep gelijkgestemde ondernemers op een vergelijkbaar niveau, met vergelijkbare uitdagingen, is uitgegroeid tot een hechte vriendengroep waar ik altijd op terug kan vallen.

Deze Mastermind is een van mijn meest waardevolle ‘assets’, waardevoller zelfs dan mijn mailinglijst, mijn Facebook Fanpage of mijn Google-posities (en dat meen ik echt).

Wij begonnen, zoals wel vaker, onze Mastermind meet-up met een rondje waarin iedereen antwoord geeft op deze vragen:

  1. Wat heeft er goed voor je gewerkt?
  2. Wat is je #1 uitdaging op dit moment?

Voor mij persoonlijk kwam het neer op een driespan van deze factoren die mijn business in een stroomversnelling hebben gebracht:

  1. Focus – Doe alleen de juiste dingen (die je dichter bij je doel brengen)
  2. Opschalen – Schaal dat wat werkt op
  3. Loslaten – Creëer een cultuur waarin jij enkel datgene doet wat jij zelf moet doen

Misschien klinkt dat als een open deur maar toch is dit de rode draad in de snelle groei van mijn business in de afgelopen jaren. Het klinkt echter wel wat makkelijker gezegd dan gedaan want:

  • Hoe weet je wat voor jou goed werkt en wat niet?
  • En hoe schaal je een business op als je dat nooit eerder hebt gedaan?
  • En hoe laat je jouw kindje los zodat het groter groeit dan jij zelf bent?

Welnu, voor deze en nog tientallen vergelijkbare vragen heb ik mijn Mastermind.

Alle belangrijke beslissingen die ik de afgelopen jaren heb genomen en alles wat mij steeds een niveau verder heeft gebracht, is voortgekomen uit mijn Mastermind. Zij helpen me de juiste koers te bepalen, maar nog belangrijker: om deze koers ook vast te houden. Om in zeemansjargon te blijven: zij zorgen voor constante wind mee.

Het grappige bij mijn Mastermind vind ik dat ik meestal met een ander inzicht wegga dan waarvoor ik dacht te komen. Soms kun je namelijk zo erg vast zitten in je eigen gedachtekracht en referentiekader dat je niet meer objectief kunt zien welke stappen je eigenlijk zou moeten zetten om verder te komen. Dat wat je ‘hier’ gebracht heeft zal je namelijk niet ‘daar’ gaan brengen. Of zoals mijn coach nog wel eens zegt: Je kunt jezelf niet aan je eigen haren uit het moeras trekken…

Een goede coach is wat dat betreft wellicht net zo belangrijk als een goede Mastermind 😉

Zonder gekheid, ik denk dat het voor een ondernemer onmisbaar is om andere, inspirerende ondernemers om je heen te hebben. Mensen die je begrijpen, die je zelfvertrouwen geven en die je het gevoel geven dat je er niet alleen voor staat. Want laten we eerlijk zijn; vrienden en familie vinden zo’n ondernemersleven toch vaak maar een beetje vreemd…

Ze begrijpen niet echt wat je doet, waarom je het doet en met welke uitdagingen je te kampen hebt. Zij vangen je wel op als je valt maar zij zijn niet degenen die je omhoog brengen.

Een inspirerende omgeving vind ik de #1 lifehack op succes. Wil je succesvoller worden als ondernemer? Verzamel een groep succesvolle ondernemers om je heen en je zult meegezogen worden in hun succes. Je bent het gemiddelde van de mensen waar je het meest mee omgaat. Zo simpel, maar zo waar.

Daarom heb ik samen met mijn goede vriend (en inmiddels compagnon) Martijn besloten om in 2018 iets super gaafs aan te bieden. Iets waar we zelf ook ontzettend veel energie van krijgen. Met gepaste trots presenteren we daarom:

‘De IMU Gold Mastermind’

Dit is een Mastermind van maximaal 8 deelnemers die wij samen een jaar lang persoonlijk zullen gaan coachen. Dit met het doel om jouw business naar het volgende niveau te brengen en tegelijkertijd te zorgen dat deze Mastermind uitgroeit tot een onbetaalbaar waardevolle vriendengroep.

We combineren de waarde van een goede Mastermind met de kracht van een ervaren coach. Opgeteld hebben Martijn en ik namelijk maar liefst 18 jaar online marketing ervaring op onze naam staan.

Hier vind je alles over het IMU Gold programma >>>

Comment Section

0 reacties op “Kom je bij de IMU Gold Mastermind?

Plaats een reactie
Phoenix WebsitePhoenix Website