arrow_drop_up arrow_drop_down
19 december 2012 

Internet Marketing Universiteit Jaaroverzicht 2012!

Het einde van 2012 is nabij en dus is het tijd voor bezinning en reflectie. Bij deze dus een uitgebreid jaaroverzicht van de IMU in 2012. De oplettende kijker zal gezien hebben dat de IMU momenteel in een nieuw jasje wordt gestoken. Ik ben niet zo’n fan van afwachten, uitstellen en/of “onder constructie” meldingen op websites dus ik ben dat lekker live aan het aanpassen, sue me. Een frisse start en ideaal moment om even terug te kijken:

Internet Marketing Universiteit in 2010:

internet-marketing-universiteit-in-2010

Internet Marketing Universiteit in 2011:

internet-marketing-universiteit-in-2011

Internet Marketing Universiteit in 2012:

internet-marketing-universiteit-in-2012

Business interviews

Er verschenen dit jaar weer 2 inspirerende business interviews. De eerste met Maasbert Schouten en de tweede met Pieter Zwart van CoolBlue. Zeker de moeite waard om te kijken en ik zal proberen om er in 2013 wat meer op te nemen ;)

Nieuw e-book verschenen!

1-man-1-laptop-1-website-100-procent-vrijheid-tonny-loorbachNaast de 3 e-books die ik al had heb ik dit jaar een extra rapport geschreven. Dit rapport is niet zozeer een handleiding of stappenplan voor internet marketing of SEO maar meer het verhaal achter de Internet Marketing Universiteit. Erg leuke reacties op ontvangen.

Seminars & Webinars

Ook de seminar kalender stond weer vol dit jaar. Ik heb verschillende gratis avonden georganiseerd waar telkens tussen de 100 en 200 ondernemers op afkwamen, ik heb daar ontzettend van genoten. Ik ben hiervoor gaan samenwerken met SuccesGids en die samenwerking bevalt mij erg goed, top team!

Prestatie Optimalisatie

Naast internet marketing seminars gaf ik dit jaar in navolging van ons interview samen met Jochem Uytdehaage een seminar genaamd “prestatie optimalisatie”. Jochem is naast een uitermate goede spreker ook een gouden kerel die echt iets losmaakte bij de groep. Een ontzettend aanstekelijke energie gecombineerd met waardevolle persoonlijke inzichten, bedankt Jochem!

Elite Seminar 2012

De tweede editie van het Elite Seminar vond plaats in september van dit jaar, wederom op de verjaardag van de IMU. 8 sprekers maakten dit jaar hun opwachting voor een fantastische 3 daagse.

Webinars

Naast seminars waren er dit jaar ook weer een hoop online uitzendingen (webinars). Opnames van de meeste daarvan vind je hier.

Blogs in 2012

Ik ben druk aan het schrijven geweest dit jaar. Ik schrijf graag en ben (onder ons gezegd) ook verslaafd geraakt aan het krijgen van reacties/tweets/likes/+1’s e.d. Ik vind het heerlijk om mijn gedachten op papier te zetten, naast dat het namelijk de lezer helpt (mijn eerste doel) helpt het ook mezelf om meer helderheid in mijn hoofd te krijgen omtrent internet marketing strategieën en de praktische uitvoer daarvan. Om iets uit te kunnen leggen moet je het zelf namelijk eerst volledig begrijpen.

De blogs van 2012 in chronologische volgorde zijn:

Video’s

Naast blogs heb ik ook een aantal video’s opgenomen, dat waren deze:

Het Winstmodel Programma in 2012

Al sinds de start van mijn bedrijf in 2010 werk ik met mijn Winstmodel Programma, dit is mijn absolute focus en dat zal het ook blijven. Met dit programma help ik ondernemers aan een (betere) website en begeleid ze bij hun activiteiten op het internet. Het Winstmodel is dit jaar ontzettend gegroeid, niet alleen qua gebruikers maar met name ook qua kwaliteit en mogelijkheden van de Winstmodel websites. Voorheen lag de focus in de website op effectiviteit, SEO en functionaliteit maar de laatste tijd is ook de factor “design” daar belangrijker geworden. Die trend zal zich ook doorzetten in 2013!

In 2012 ben ik erg gaan focussen op de community achter het Winstmodel. Momenteel werken er zo’n 400 ondernemers met dit programma en de meeste van hen zijn actief in onze online community (op Facebook). Het is ongelooflijk hoeveel activiteit daar is en hoe snel mensen gemiddeld geholpen zijn met hun vraagstukken.

De nieuwe SEO Cursus

Naast het Winstmodel Programma wilde ik ook een losse SEO Cursus uitbrengen. Dit voor iedereen die puur interesse heeft in SEO kennis (kreeg ik erg veel vragen over). Dit is geresulteerd in de Meester in SEO Training.

Meer balans tussen werk en privé

Als laatste wil ik graag opmerken dat er ook op persoonlijk vlak bij mij veel is veranderd. Ik heb namelijk een betere balans kunnen vinden tussen werk en privé. Ik heb nog nooit zoveel gereisd in 1 jaar als in 2012 en ik heb op mijn vorige trip (rondreis door Californië) zelfs 10 dagen lang de laptop dicht weten te houden. Ik merk dat “disconnecten” ontzettend belangrijk is en dat het vandaag de dag (dankzij internet, smartphones, tablets, social media e.d.) steeds moeilijker wordt om echt helemaal los te koppelen.

Het internet is een ecosysteem van afleidingen waar we maar moeilijk van loskomen (zeker ik). Ik verdiep me momenteel erg in hoe het internet (en technologie in het algemeen) onze hersenen verandert en daar zal ik waarschijnlijk binnenkort ook het een en ander over gaan delen (niet als dramaverhaal maar als inzichten voor internet ondernemers). Mocht je dus merken dat mijn website af en toe een tijdje stilstaat (geen blogs e.d.) dan ben ik onder het motto “als ze me missen ben ik vissen” dus aan het disconnecten ;)

Dankwoord aan jullie lezers!

Bij deze wil ik iedereen die dit jaar op mijn blog geweest is en iets heeft gelezen, geliked, getweet, geplust, gereageerd ontzettend bedanken voor de interesse en de interactie. Ik hoop jullie volgend jaar weer te zien en natuurlijk een hoop kennis te kunnen delen!

Over de schrijver
Tonny Loorbach is ondernemer en investeerder. Hij specialiseert zich sinds 2007 in online marketing en richtte in 2010 de IMU op. Inmiddels is hij naast de IMU eigenaar van 5 andere software- en online marketing bedrijven (Phoenix, Huddle, Plug&Pay, Switch en Salespassie), heeft hij zijn eigen stichting (De Loorbach Foundation) en een investeringsmaatschappij (Loorbach²). Tonny trainde al 120.000+ ondernemers en met zijn boek 'Doelgerichte SEO' scoorde hij een #1 besteller. Naast SEO is Tonny specialist op het gebied van WebPsychologie; een combinatie van conversie optimalisatie, online gedragspychologie en neuromarketing.
Wijnand
Door

Wijnand

op 19 December 2012

Mooi jaar kerel. Fijn om te zien hoe je met je passie en vaardigheden zoveel mensen weet te bereiken en te enthousiasmeren. Keep up the good work!

Tonny Loorbach
Freke Schoemaker
Door

Freke Schoemaker

op 19 December 2012

Wauw Tonny, als het allemaal zo onder elkaar staat zie je pas echt hoe verschrikkelijk actief je bent geweest. Geen wonder dat ik je niet bij kon houden. Goed om te lezen dat je nu ook je eigen werk-privé-balans in evenwicht hebt gebracht. Fijne feestdagen gewenst en alle goeds voor een proactief 2013!

Tonny Loorbach
Door

Tonny Loorbach

op 20 December 2012

Ja zo achteraf lijkt het inderdaad net alsof ik er druk mee ben geweest ;)

Ton Heerding
Door

Ton Heerding

op 19 December 2012

Hard gewerkt hoor... Super! Goed voorbeeld doet goed volgen. Nu hard Disconnecten. Wish you a disconnected Christmas and Online New Year!

Tonny Loorbach
Merox
Door

Merox

op 19 December 2012

Woohw, Een jaar met vele ups. Nice! Zeker veel leermomenten! Go, go, go!

Tonny Loorbach
Door

Tonny Loorbach

op 20 December 2012

Zeker veel ups! Ook wel downs hoor maar die vergeet ik snel weer ;)

Cornelis Peters
Door

Cornelis Peters

op 19 December 2012

Beste Tonny, Geweldig om je tomeloze energie en je passie voor je werk te zien en te volgen. Ik leer enorm veel van je en pas dit met erg veel plezier en resultaat toe. Ik wens je voor 2013 weer zo'n inspirerend jaar toe. Vriendelijke groet, Cornelis Peters

Tonny Loorbach
Alex Mooyman
Door

Alex Mooyman

op 19 December 2012

Hoi Tonny, Ik ben blij dat ik ooit het Winstmodel heb aangeschaft met alle daarbij komende hulp en blijvende groei-updates. Super dat ik mag meevaren in het kielzog dat jouw inspanningen teweeg brengen. Inmiddels heb ik ook de stap genomen naar het Internet Business Mastery traject om de resultaten nog meer boost te geven en mee te blijven groeien met jullie professionele aanpak. Beiden beslissingen waar ik nog nooit 1 seconde spijt van heb gehad. Ik wens je ook in 2013 weer heel veel succes en super veel groei, met meer balans tussen werken en prive. Hoop je natuurlijk wel nog regelmatig live te ontmoeten. Vriendelijke groet, Alex Mooyman

Tonny Loorbach
Coen Olde Bijvank
Door

Coen Olde Bijvank

op 19 December 2012

Ha Tonny, Wat een mooi jaaroverzicht! Mag je zeker wel trots op zijn ;) ...motto "als ze me missen ben ik vissen" dus aan het disconnecten... Dit is een hele goede en ozo waar! Zelf merk ik ook dat het internet mij 'opvreet' ik doe zeker mee aan fenomeen 'disconnecten' Fijne jaarwisseling! Coen

Tonny Loorbach
Door

Tonny Loorbach

op 20 December 2012

Hehe misschien moet dat de titel voor het eerste blog hierover zijn "laat je niet opvreten!"

Dominique
Door

Dominique

op 20 December 2012

Hey Tonny, Als je het zo allemaal onder elkaar oplijst heb je tonnen werk verzet en veel kwaliteit geleverd. Ik ben al benieuwd naar je fysieke boek dat ik 2013 in de boekhandels gaat liggen ... Zal het focussen op SEO of ruimer over ook andere aspecten van internet marketing? Succes!! Dominique

Tonny Loorbach
Door

Tonny Loorbach

op 20 December 2012

Het zal Winnen in Google gaan heten en daarmee dus een fysieke variant van het e-book worden. De focus ligt op SEO en website effectiviteit maar er zullen inderdaad ook andere aspecten naar voren komen. Meer verklap ik nog niet ;)

Monique
Door

Monique

op 20 December 2012

Woow, mooi overzicht! Ik volg je pas sinds kort en had al snel in de gaten dat je ver boven anderen uitspringt. Enig idee wanneer winsmodel 4.. er komt?

Tonny Loorbach
Door

Tonny Loorbach

op 20 December 2012

Dankjewel Monique! Ga ervan blozen ;) Winstmodel 4 komt in het eerste kwartaal van 2013 maar zal vloeiend overlopen in Winstmodel 3, het is dus geen overstap o.i.d.

Monique
Door

Monique

op 20 December 2012

spelfoutje, winstmodel natuurlijk.

Marjolein
Door

Marjolein

op 20 December 2012

Wauw, Tonny, ik dacht dat ik veel energie had maar jij verslaat me met vlag en wimpel! Maar ja, je bent ook een paar jaartjes jonger dan ik :-)) Ik wil je even heel erg bedanken voor al je activiteiten en inzet het afgelopen jaar. Op 1 januari dit jaar was ik een naar klanten zoekende vitaliteitscoach, vandaag ben ik internetondernemer met een maillijst die wekelijks al enkele duizenden vrouwen bereikt. Dankzij jou, het Winstmodel en de community die je hebt gebouwd. Keep up the good Work! Big hug!!

Ian
Door

Ian

op 21 December 2012

Potverdorie Tonny, Wat een prestatie. Zowel het jaaroverzicht als alle onderdelen. Ik prijs me gelukkig met de samenwerking het laatste half jaar als nieuwbakken winstmodeller. Alle wind in de zeilen gewenst voor 2013!

Thijs
Door

Thijs

op 3 January 2013

Thanx Tonny. Echt tof van je dat hier ff de tijd voor hebt genomen. Super zinvol zo'n overzicht!

Reactie plaatsen