De 7 Zonden van Geld verdienen via Internet...
27 mei 2011 

De 7 Zonden van Geld verdienen via het Internet...

We hebben allemaal wel eens van de zeven dodelijke zonden gehoord. Dit zijn: Luiheid, Haat, Vraatzucht, Wraak, Lust, Trots en Jaloezie. Veel mensen denken dat deze uit de bijbel komen, maar dit is niet zo. Een slimme kerel heeft gewoon eens 8 (origineel) dingen opgeschreven die de mensheid in een negatieve manier beïnvloed en deze zijn omgedoopt tot de 7 dodelijke zonden. Maar wat zijn de 7 zonden van een online business?

Een Amerikaanse blogger heeft dit onderwerp wel eens aangekaart op zijn blog en het is me bijgebleven. Het leek me daarom wel aardig om dit nog eens boven water te halen voor jullie.

1. Hoop

Word je ook heel enthousiast als je jezelf bedenkt dat je wel iets kunt doen op internet?

STOP NU.

Ga het doen. Het gebeurd niet vanzelf. Als je een geweldig idee in je hoofd hebt voer dit idee dan ook uit. Ga niet lopen dagdromen over alle dingen die je kunt kopen met het geld wat je verdient hebt met dit fantastische idee. Loop naar je computer en start met het uitvoeren van jouw idee. Geen lijstje maken met TO DO. Maar ik bedoel echt vorderingen maken en dingen opzetten.

Als ik een goed idee heb in mijn bedje dan ga ik er gewoon uit. Ik kijk naar domeinnamen en registreer direct. Vervolgens is het eerste wat ik doe een WordPress installatie erop zetten en een eerste artikel schrijven. Vervolgens ga ik weer naar bed, slaap ik slecht, en de volgende morgen begin ik er weer vroeg aan. Ik werk net zolang tot er iets staat wat acceptabel is. Het hoeft niet perfect te zijn. Als mijn ideetje werkt en er gebeurd wat, dan ga ik er meer tijd in stoppen.

2. Afgunst

Er zijn zoveel mensen met talent in de internet marketing wereld maar ze lopen alleen maar te zeuren op anderen. Het verschil tussen afgunst en jaloezie is dat je met afgunst graag hetgeen wilt afpakken en dus daadwerkelijk stappen gaat ondernemen om het leven van de ander zuur te maken. Terwijl het met jaloezie alleen blijft bij een negatieve woordenwisseling. Ik krijg gelukkig alleen af en toe een jaloers mailtje over dat mijn inkomsten niet echt zouden zijn, dat ik uit mijn nek klets etc. Sommige nemen hier echt de tijd voor, en schrijven dikke teksten. Als die mensen nou dezelfde energie omzetten om zichzelf te helpen…

3. Trots

Schrijf je vaak op je blog of op fora hoe tof je wel niet bent?  Beter laat je dat voortaan een beetje achterwege of probeer je het te slikken als mensen publiekelijk proberen jouw in de zeik te zetten. Als meer mensen je gaan volgen, zijn er ook meer mensen die je een minder leuk persoon vinden. De wet van de percentages. Je kunt niet iedereen te vriend houden. Ik heb dat gemerkt, en het is best vervelend om negatieve reacties te ontvangen.

Heb je 30 volgers en vinden 2 mensen je niet leuk? Als je er 3000 hebt vinden 200 mensen je niet leuk. Laat je niet kennen door die paar personen die je niet cool vinden!

De meerderheid vind het wel leuk wat je doet. Stap over je trots heen en laat de mensen die willen zeuren dat maar lekker doen.

4. Tevredenheid

Ben je zojuist gestruikeld over een steen en viel je op een niche die jouw op dit moment flink geld in het laatje brengt? Ben je tevreden zo? Als dat zo is, dan ben ik bang dat het niet verstandig is om je normale baan op te zeggen. Je moet je realiseren dat het zo weer voorbij kan zijn. Een aantal jaar geleden heb ik zeer succesvol een Sonja Bakker site gehad op 22 jarige leeftijd. Het kon niet op. Ik verdiende aardig wat aan advertenties en ik dacht dat ik klaar was. Nog voor de hype over was kreeg ik een brief van de advocaat van Sonja Bakker. Alles weg binnen een paar maanden. Je zou je baan maar opzeggen…

5. Opscheppen

Heb je net flink verdiend en wil je dit laten zien?  Heb je een succesvolle niche gevonden en wil je de wereld laten zien hoe je stap voor stap dit ook kunt opzetten? Je bent niet goed bij je hoofd. Voor mij is dit een bekende 😉

Het is hetgeen wat ik zelf ook doe. Ik laat zien wat ik verdien aan passief inkomen. Ik laat zelfs omzet zien van sommige van mijn webwinkels. Ik leer mensen hoe ze webwinkels en blogs op kunnen zetten. Eigenlijk ben ik gewoon echt een idioot.

Hou gewoon je mond dicht en laat het geld maar binnen stromen. Natuurlijk is het goed om mensen te helpen, maar je bent niet goed bezig als je ze precies laat zien wat je doet en in welke niche. Omdat het je eigen niche om zeep helpt.

Er rust een vloek op mij dat ik iedereen wil helpen met het bereiken van wat ik ook bereikt heb…. Waarom?

Omdat ik het leuk vind op te scheppen denk ik. Ik ben in ieder geval eerlijk. Je wilt mensen laten zien dat je geen onzin verkoopt met wat je zegt, en wilt op een of andere manier laten zien dat je niet dom bent ook al heb ik nooit mijn studie afgemaakt.Gelukkig zit ik nu in de positie dat ik niet bang ben dat alles onder mijn voeten weg gaat zakken, maar ik had een stuk meer verdiend als ik niet over mijn internet avonturen had geblogt en al mijn niches gewoon stil had gehouden.

Mensen met een beetje succes worden zonder pardon meerdere keren gekopieerd. Geloof me bij deze. Het scheelt je een hoop gedoe als je gewoon lekker op de achtergrond flink wat geld blijft verdienen in alle stilte.

6. Luiheid

Elke dag krijg ik weer mails van mensen die beginnen met het verdienen van hun geld op internet. Ze werken een aantal dagen aan hun online business. Vervolgens doen ze iets om de dag omdat het niet direct resultaat oplevert. Gaan ze een weekend weg, gebeurd er daarna een week niks. En zijn ze weer terug bij af. Je grootste concurrent is vervolgens begonnen en werkt full-time door. Voor je het weet lig je hopeloos achter op hem en is het niet meer in te halen. Internet is meedogenloos. Je moet elke dag iets doen.

ACTIE!

En dan bedoel ik niet lezen, facebooken etc.

7. Excuses

Ik wil het niet horen. 😉

Ik heb geen studie afgemaakt, ben begonnen op 21 jarige leeftijd en het is allemaal goed gekomen. Wat maakt mij beter dan jij? Niks!  Je kunt heel de dag excuses maken waarom je niet succesvol bent. Als ik alleen al naar de reacties kijk op mijn blog dan zie ik vaak alweer verschillende redenen staan waarom het allemaal niet lukt.

Bla bla bla…

Over de schrijver
Wij van de Internet Marketing Universiteit zijn er om jou als ondernemer te helpen groeien via het internet. Dat doen we enerzijds door de beste tips, technieken en nieuwste trends te delen via onze gratis e-books, blogs, video’s en trainingen. Anderzijds is het onze missie om jou te faciliteren met tools om je bezoekersaantal, conversieratio, automatisering en daarmee je vrijheid als ondernemer te vergroten. Dat doen we middels onze website software “Phoenix”, onze community-/membership software “Huddle” en onze IMU Community waarin inspirerende ondernemers samenwerken.
Denise

Door

Denise

op 27 May 2011

Ik volg je sinds kort en ik vind je geweldig. Je geeft inspiratie en veel nuttige tips! Bedankt en je hoort het als ik er echt iets mee ga doen! Nu ga ik even je berichtje retweeten.

Jonathan

Door

Jonathan

op 27 May 2011

goed artikel. Ik heb een vraagje. Dit is onze affiliate pagina: http://vandaagvrouwenversieren.nl/affiliate/ We zijn/waren van plan om op deze pagina een opt in neer te zetten waarna we een stuk of 10 emails sturen via de autoresponder met tips daarin over hoe affiliates het beste onze producten promoten. We hebben namelijk gemerkt dat we heel veel affiliates hebben die een hele simpele pagina hebben waarop ze onze site promoten en dan denken dat ze binnen lopen maar eigenlijk maar 1 bezoeker per maand doorsturen. Best handig dus om deze mannen/vrouwen wat te leren over internet marketing. Als ik 5 zo lees dan doet dat me twijfelen of het wel een wijs plan is. Wat denk jij? Jonathan

Coen Olde Bijvank

Door

Coen Olde Bijvank

op 27 May 2011

Bijna alles ligt bij jezelf! En idd wat hier ook al meerdere malen wordt aangehaald is het gewoon: DOEN! Niet praten maar UITVOEREN! Blijven herhalen en doorgaan, ben al wel 250 keer "gevallen" en krijg nu het idee dat ik in de goede richting zit gezien qua resultaten, structuur, aanpakken, opzet en tal van andere zaken. !Goed artikel. Gr. Coen P.s Tonny ook aanwezig maandagavond in Amsterdam? Zal leuk zijn! Na een jaar jullie goed gevolgd te hebben nu dan toch naar de eerste seminar! Fantastisch! Helden!

Abderrahim

Door

Abderrahim

op 27 May 2011

Goed artikel Tonny! Deze 7 zonden zijn inderdaad dodelijk voor je business. Bedankt voor de 7 dodelijke zonden. Dan kun je namelijk goed naar jezelf kijken en kijken wat beter kan aan jezelf.

Abderrahim

Door

Abderrahim

op 27 May 2011

Ik bedoel natuurlijk goed artikel Mitchel van Duuren! Sorry!

Dennis

Door

Dennis

op 27 May 2011

Weer een mooi stukje mitch;-)

Helando

Door

Helando

op 27 May 2011

Heb dit artikel weer met veel plezier gelezen.. Ben elke keer weer erg geinspireerd door wat je schrijft of in een video verteld. We gaan weer verder met mijn doel wat door jouw teksten en video's steeds duidelijker wordt. Bedankt!

Joffrey

Door

Joffrey

op 27 May 2011

Goed artikel Mitchel... gewoon doen is ook mijn motto en als iets mislukt.. je kunt bij de pakken neer gaan zitten, maar ook de draad oppakken. Ik zeg altijd, elke mislukking is een stap op weg naar succes.... Als aanvulling op je artikel misschien iets dat ik in mijn eigen blog schreef.. Toewijding + Inspanning + Motivatie = SUCCES

Mitch

Door

Mitch

op 29 May 2011

Bedankt voor alle positieve reacties. Dat maakt het leuk om voor IMU te schrijven. @Jonathan: Ik denk dat die pagina wel aardig is. Het enige doel van deze pagina is dat mensen zich aanmelden voor jouw affiliate programma, en op basis van deze gegevens (wat ze kunnen verdienen) zullen ze dat best doen. Als er echter niks uitkomt dan zullen jouw affiliates niet echt voor je gaan rennen, het is dan ook geen slecht idee om die autoresponder op te zetten, en uit te leggen hoe en waar ze het beste jouw affiliatelinks kunnen plaatsen. Succes!

Jonathan
Dennis Bergman

Door

Dennis Bergman

op 30 April 2012

Ik denk dat iedereen zich wel eens schuldig heeft gemaakt aan een van de zonden. We zijn allemaal mensen toch? Maar wel een goed verhaal om even bij stil te staan.

Rebekka Deforce
Reactie plaatsen