Winnen in Google?
SEO BoekOntvang het boek

Page content

Hoe kom je aan goede backlinks? (linkbuilding tips)

Hoe kom je aan goede backlinks? (linkbuilding tips)

Hoe kom je aan goede backlinks? In dit artikel leer je alles over backlinks en linkbuilding.

Backlinks zijn links van andere websites naar die van jou. Deze backlinks vormden altijd de basis van Google’s algoritme (SEO) omdat ze gezien werden als aanbevelingen. Toen Google voor het eerst ontstond was de basis van het beoordelingssysteem voor het tonen van zoekresultaten gebaseerd op hoeveel backlinks een site had.

Google vond dat als er heel veel sites naar een bepaalde website linken, dat die website dan wel een hoge waarde moet hebben en zodoende wordt deze dus hoog geplaatst in de zoekresultaten. Elke link werd gezien als een ‘stem’ voor jou website.

Deze stemmen (backlinks) bepaalden samen je ‘website populariteit’ en om deze populariteit van je website te meten riep Larry Page de zogenaamde PageRank in het leven. Dit is een soort rapportcijfer van 0-10 voor je website, die alleen wordt bepaald door het aantal en de waarde van inkomende links.

In eerste instantie telde Google het aantal backlinks naar je website. Hoe meer backlinks je had, des te beter je website in Google scoorde. Later werd er meer gekeken naar de kwaliteit en relevantie van de backlinks en minder naar de kwantiteit.backlink les 1

 1. Linkbuilding
 2. Kwalitatieve backlinks
 3. Anchortekst
 4. Title attribute
 5. Reputatie
 6. Hoe kom je aan backlinks?
 7. Startpagina’s
 8. Artikel marketing
 9. Persberichten
 10. Gastbloggen
 11. Links uit social media
 12. Linkruilen
 13. Backlink checkers
 14. Interne links
 15. Backlinks kopen

Linkbuilding

Zoals gezegd is het erg belangrijk dat je alleen de ‘linkbuilding’ (het vergaren van backlinks) technieken toepast die tegenwoordig nog werken en dus in de ogen van Google waarde toevoegen aan jouw website en reputatie. Hieronder zie je een lijstje met een aantal linkbuilding do’s en don’t’s.

Do’s:

Dont’s:

Met mate doen:

Kwalitatieve backlinks

Wat is nu een kwalitatieve backlink? Daarvoor moet je met een aantal zaken rekening houden:

Relevantie

Als de site die naar jou linkt niks met die van jou te maken heeft dan vindt Google de link ook niet relevant en zal het je dus vrij weinig opleveren. Bijvoorbeeld:

Een link van een website over ondernemerschap naar een website met marketing informatie is relevant en dus van toegevoegde waarde. Een website over tuinieren met een link naar een website over marketing is niet relevant en zal dus minder bijdragen aan je ranking.

Het opbouwen van een natuurlijk linkprofiel zorgt ervoor dat je minder snel algoritmisch of handmatig door Google afgestraft zal worden door backlink praktijken. Een natuurlijk linkprofiel wil zeggen dat er links van allerlei verschillende websites afkomen en naar allerlei verschillende pagina’s en artikelen binnen jouw website verwijzen. Hieronder zie je een voorbeeld van zo’n natuurlijk linkprofiel.

natuurlijk backlink profiel

Anchortekst

Google wil weten wat een link naar een andere website vertegenwoordigt, daarom is een stuk tekst wat gelinkt wordt over het algemeen kwalitatief beter dan het noemen van een domeinnaam. Bijvoorbeeld:

Adobe stond altijd op de eerste plek in Google als je zocht op ‘klik hier’. Dat kwam omdat vele websites op het internet bij hun pdf downloads een stukje tekst plaatsen met “klik hier om Adobe Reader te downloaden”. De woorden klik hier waren dan klikbaar naar de site van Adobe en dus vond Google dat de site van Adobe relevant was aan de woorden ‘klik hier’.

Zorg ervoor dat links van andere websites niet allemaal dezelfde anchor text gebruiken. Voorheen was het goed om je belangrijkste zoektermen naar je website klikbaar te maken. Sinds Google’s Penguin update wordt anchor text over-optimalisatie echter afgestraft. Ook hierin wil je tegenwoordig dus het liefst een natuurlijk profiel van inkomende klikbare teksten hebben. Hieronder zie je een voorbeeld van zo’n natuurlijke verdeling.

natuurlijk anchor text profiel

Title attribute

Een title attribute kun je vergelijken met een alt tag bij een plaatje. Het is de titel van de link. Wanneer je met je muis boven een linkje gaat hangen verschijnt deze. Deze titel geeft als het ware de titel van de achterliggende pagina weer en draagt bij aan je vindbaarheid op die woordcombinatie.

Reputatie van de bron

Dit is een hele belangrijke, Google kijkt bij een backlink ook naar de reputatie van de webpagina (niet de website) waar de link op staat. Als ik een backlink krijg van een pagina op een website die helemaal geen sterke reputatie heeft dan zal dat ook geen impact hebben. Bijvoorbeeld:

Twitter.com heeft een PageRank van 9, wat extreem hoog is. Mijn account (weliswaar geholpen door deze sterke domeinnaam) heeft slechts een PageRank van 4. Mijn accountpagina is dus vele malen minder sterk dan de homepage van Twitter. Een backlink vanaf mijn account zal dus ook veel minder waarde hebben dan vanaf de homepage.

Nu begrijp je wellicht ook dat wanneer jij al jouw backlinks richt aan je homepage dat je homepage ook de pagina zal zijn die het sterkste wordt in jouw website. Wanneer je een blog hebt dan kan dit prima, je nieuwe blogposts staan dan altijd op de homepage en pakken meteen een sterke positie mee. Wil je echter specifiek op bepaalde zoektermen scoren met specifieke artikelen zorg er dan ook voor dat je voor die artikelen specifieke backlinks hebt.

Hoe kom je aan backlinks?

Er zijn veel verschillende manieren om aan backlinks te komen. Hieronder bespreken we de belangrijkste en meest voorkomende en raden we je aan om wel, of juist niet gebruik te maken van de betreffende linkbuilding techniek.

Als je elke dag een kwartiertje tot een half uurtje aan het bouwen van links besteedt, dan zal het aantal backlinks dat je krijgt op de lange termijn gigantisch groeien en dan blijft het proces ook natuurlijk in de ogen van Google.

Startpagina’s

Om je “linkbuilding” op te starten kun je je aanmelden op enkele startpagina’s. Tegenwoordig is deze tactiek minder krachtig dan voorheen. Omdat een startpagina minder waarde doorgeeft aan elke link hoe meer links er op de pagina staan, zijn sommige startpagina niet erg waardevol. Probeer ook hierin te letten op relevantie door een startpagina te kiezen die zo dicht mogelijk bij het onderwerp van jouw website ligt.

Je kunt ervoor kiezen om te gaan Googlen naar startpagina’s zoals startpagina.nl, startgids.nl, snelstarten.nl, handigstarten.nl, startkabel.nl en nog honderden andere soortgelijke pagina’s. Kijk dan op die startpagina’s op welke subpagina jij je het beste kunt aanmelden. In ons geval zou dat bijvoorbeeld marketing.startpagina.nl zijn.

Het aanmelden werkt bij bijna alle systemen hetzelfde. Zoek naar een knop “link toevoegen” of neem contact op met de beheerder.  Schrik niet als je geen reactie krijgt of wanneer je link niet wordt geplaatst. Dat is meestal zo, je moet het hebben van die paar die je link wel plaatsen.

vinden.nlEen belangrijke website waar je jouw website ook even aan kan melden (in het geval van een Nederlandse website) is Vinden.nl.

dmozOok de website Dmoz.org is erg krachtig alleen het is erg lastig om daar op te komen. Meld je daar simpelweg elke week of elke maand eens opnieuw aan todat je wordt opgenomen.

Je kunt ook nog zelf een startpagina opstarten, bijvoorbeeld een van de eerder genoemde startpagina’s. Als je die bezoekt zie je vanzelf een knop waarmee je zelf je eigen pagina kunt starten. Deze kun je dan zelf vullen met linkjes al zul je wel aan de richtlijnen moeten voldoen.

Artikel marketing

Een andere methode om aan backlinks te komen is artikel marketing. Artikel marketing is een vorm van linkbuilding waarbij je jouw artikelen op zoveel mogelijk plaatsen op het internet laat publiceren, met een link of canonical URL naar jouw website. Via deze artikelen krijg je dan bezoekers door een link naar je website onder elk artikel te vermelden, of eventueel door enkele woorden in je tekst klikbaar te maken naar je website. Zodoende heb je een extra kanaal voor bezoekers maar werk je tegelijkertijd ook aan de backlinks van je website.

Er zijn verschillende plekken op het internet waar je artikelen kunt plaatsen, een voorbeeld daarvan is Artikelplaats.nl. Hier kun je zoals de naam al vrij treffend zegt artikelen plaatsen met daarbij de link van je website. Andere gebruikers van Artikelplaats mogen deze artikelen dan weer overnemen en op hun eigen website plaatsen wanneer zij een tekort aan content hebben. Ze nemen daarbij dan natuurlijk ook wel jouw link over. Let op dat je ook deze linkbuilding methode niet overmatig gebruikt, want dat zal je backlink profiel (zoals eerder besproken) onnatuurlijk maken.

Andere websites waarop je je artikelen kunt verspreiden zijn:

Persberichten

Persberichten werken zeer goed voor je publiciteit maar ook zeker voor het krijgen van backlinks. Een persbericht kun je vullen met linkjes naar je website (met mate). Omdat je dit zelf doet heb je de kwaliteit van je backlinks (anchortekst, title attribute) dus ook zelf in de hand.

Probeer alleen op een niet-geforceerde manier naar je eigen website te linken en link bijvoorbeeld ook naar andere waardevolle websites, zodat je persbericht niet als spam overkomt. Je persbericht moet zo in elkaar zitten dat je graag zou willen dat duizenden mensen deze te lezen zouden krijgen, want dat is natuurlijk ook de bedoeling!

Het voordeel van persberichten is dat deze berichten ook nog wel eens doorgestuurd worden aan andere nieuwssites en je dus automatisch ook meer backlinks krijgt. Dit zijn enkele sites die je kunt gebruiken om persberichten te plaatsen op het internet:

Gastbloggen

Een derde mogelijkheid is om gastblogger te worden op andermans website. Je kunt daar dan je blogberichten plaatsen met daarbij een link naar je website.

Veel website eigenaren hebben behoefte aan goede inspirerende schrijvers om hun weblogs aan te vullen omdat zij zelf simpelweg niet de discipline of inspiratie hebben om dat zelf te doen.

Via andermans blog bereik je ook nog eens een hele nieuwe doelgroep en kun je dus ook werken aan de naamsbekendheid van je website en van jou als auteur.

Een manier om erachter te komen welke blogs er allemaal zijn binnen jouw niche is om gebruik te maken van Google Blogsearch. Vul daar een zoekwoord in waarover je op andermans website zou willen schrijven, bezoek de websites die je vind en neem contact op met de eigenaren van deze websites.

Een andere manier is om via Twitter Search op zoek te gaan naar personen die bloggen over dezelfde onderwerpen als jij. Retweet en favorite een tweet van dit persoon en stuur hem of haar een bericht op een relaxte toon. Op die manier is het eerste contact al gelegd, of heeft deze persoon in ieder geval je naam al eens voorbij zien komen. Neem vervolgens via de e-mail contact op met hem of haar voor het plaatsen van het blogbericht.

Omdat er veel misbruik is gemaakt van het gastbloggen voor links, is Google wat sceptischer geworden over links die overduidelijk door gastbloggen vergaard zijn. In het onderstaande filmpje hoor je wat de ex-webspambeheerder van Google Matt Cutts hierover te zeggen heeft.

Links uit sociale media

Google heeft een tijdje terug al aangegeven ook meer te gaan kijken naar sociale media als het aankomt op zoekmachine optimalisatie. Dat betekent dat linkjes vanuit sociale media ook meer en meer impact gaan krijgen. Door sociale media in je website te verwerken kun je het aantal links vanuit bijvoorbeeld Twitter, Facebook, LinkedIn en Google+ aanzienlijk verhogen. Daarom zouden we het dan ook erg waarderen als je dit artikel even wilt delen via een met de social media knoppen. 🙂

Google telt alle sociale media links op en kijkt ook hoe regelmatig jij linkjes vanuit sociale media platformen krijgt. Eenmalig heel veel krijgen zal je op de lange termijn dus niet helpen, maar per blogbericht standaard een aantal tweets, plusjes en “likes” krijgen helpt zeker!

Moet je zelf ook naar anderen linken?

Een veel voorkomende vraag is of jij zelf ook naar andere websites moet linken omdat veel website eigenaren denken dat dit de kracht van je eigen website onderuit haalt. Dat is niet het geval…

Echter;

Link alleen naar websites die relevant zijn aan hetgeen waar je over schrijft en zorg er ook voor dat de uitgaande links op jouw website ook kwalitatief zijn. Google heeft er waardering voor wanneer jij als aanvulling op je eigen site de bezoeker doorverwijst naar een website met aanvullende informatie. Het moet dus wel een aanvulling zijn en het liefst naar een website met een goede reputatie bij Google.

Linkruilen?

Met linkruil wordt simpelweg bedoeld dat jij een link op jouw website plaatst naar een andere website en dat die website als wederdienst een link naar jouw website plaatst. Dit is een tactiek die in het (verre) verleden goed werkte, maar inmiddels door Google nauwelijks nog waarde toegekend wordt, omdat iedereen op deze manier links uit zou kunnen ruilen.

Een backlink van een “linkpartners” pagina met daarop nog 100 andere links zal jouw geen meerwaarde opleveren. Hoe meer uitgaande links er op een pagina staan, hoe minder waarde elke link heeft in de ogen van Google. Dat is logisch. Een website-eigenaar zegt daarmee eigenlijk: ‘Je kunt deze website bezoeken…maar ik ken nog 99 andere websites die net zo interessant zouden kunnen zijn voor je’. Dat is niet een hele warme aanbeveling natuurlijk en daarom ook vrij waardeloos.

linkruilen-abc-linkingEen link vanaf een andere homepage zegt des te meer. Zorg er met linkruilen ook altijd voor dat je elkaar aanvult, dan vindt Google het geen probleem. Als je gaat linkruilen dan kun je het beste gaan ABC-linken, dat werk met 3 website A, B, en C.

Stel jij hebt zelf 2 websites (A en C). Je wilt graag een backlink hebben van een andere website (B) maar B wil graag een link terughebben. Je kunt dan in ruil voor een linkje van B naar jouw website (A) een link van jouw tweede website (C) naar B plaatsen als retourlink.

Op deze manier is er geen sprake van naar elkaar linken en dit is dus beter voor de zoekmachines. Er mag dan verder geen verband zijn tussen website A en C en ook deze tactiek kun je het beste met mate toepassen.

Backlink Checkers

Je kunt je backlinks eenvoudig checken via een goede “backlinkchecker“, je hebt hier hele eenvoudige voor maar ook geavanceerde tools voor en bijna allemaal geven ze andere resultaten.

Een eerste indruk van wie er allemaal naar je linkt kun je met elke checker wel krijgen. Een voorbeeld hiervan is de OpenSiteExplorer tool van Moz. Voor andere alternatieven kun je simpelweg op “backlink checker” Googlen en je vindt geheid wat. Via backlink checkers kun je ook de backlinks van je concurrenten checken en zodoende dus zien waar zij hun links vandaan halen (en hier ook een link proberen te krijgen!).

Interne links versus backlinks

Nog even kort het verschil tussen interne links en backlinks:

Interne links zijn links die van je eigen website naar andere plekken binnen die website verwijzen.

Omdat ze van jezelf zijn hebben ze minder waarde. Google heeft natuurlijk niet dusdanig veel vertrouwen in jouw objectiviteit tegenover je eigen website dat ze dezelfde waarde als backlinks krijgen. Toch werken ze wel hetzelfde als soort van aanbeveling. Wanneer je van pagina A naar pagina B linkt geeft pagina A eigenlijk een soort aanbeveling aan pagina B.

Ook bij interne links is de anchortekst belangrijk. Scoor je bijvoorbeeld op een bepaalde zoekwoordcombinatie op de eerste pagina maar niet op de eerste plek in Google? Probeer dan eens gedurende een tijdje in de nieuwe artikelen die je plaatst een interne link naar dat betreffende artikel op te nemen. Maak dan die zoekwoordcombinatie klikbaar. Je zult zien dat dit invloed heeft op je ranking in Google.

Backlinks kopen

backlinks kopen meme

Backlinks kopen is een hele gevaarlijke praktijk en iets wat we je per definitie afraden. In dit artikel lees je hier meer over.

Welke linkbuilding methodes gebruik jij?

Vertel het ons hieronder in de comments!

  Comment Section

  464 reacties op “Hoe kom je aan goede backlinks? (linkbuilding tips)


  Door Janneke op 5 april 2011

  Hoi Tonny,

  In hoeverre heeft bold en schuingedrukte woorden invloed op je zoekresultaat?

  Janneke  Door Jesper op 25 april 2016

  Ik schrijf in zowel de Blogs als de info op de homepage van http://www.zzpvoordelig.nl sommige kernwoorden dik gedrukt. Ik heb op de fora van de IMU ook gelezen dat spelen met h1,-h5 ook positieve invloed heeft.


  Door virdagio op 26 april 2016

  H1 tm H5 hebben inderdaad een impact op de zoekresultaten
  Door Coen Olde Bijvank op 4 september 2016

  Dit heeft veel invloed omdat je eigenlijk tegen Google zegt “deze woorden zijn belangrijker” dan de andere content van de pagina.

  Tip voor allemaal, controleer backlinks van je concurrentie met Ahrefs 🙂


  Door christophe Eskidoos op 23 oktober 2018

  Beste Janneke,
  Bold en schuingedrukt is weldegelijk goed voor je seo, al heeft dat weinig met linkbuilding te maken.

  Een andere goede manier om aan linkbuilding te doen is vb door blogs af te zoeken rond het onderwerp waar jij veel van weet, die relevant zijn voor jouw site of bedrijf. Wanneer je jouw link onderaan in de comments, zoals hier kan plaatsen. Dan is dat vaak een nuttige backlink.

  meer info kan je vinden op https://eskidoos.be


  Door danial op 5 juli 2011

  i.v.m links-inruil: wat nou als het om een blog gaat en geen website? is het ook relevant als je een post maakt speciaal daarvoor?

  gr


  Door Triptherapie op 29 oktober 2019

  Iedereen die hier reageert denkt dat deze backlink echt iets doet? Het onderwerp van deze website heeft waarschijnlijk niets te maken met wat we allemaal zelf doen. Maar toch probeer ik zelf aandacht te krijgen voor https://triptherapie.nl/


  Door Staatsloterij Trekking op 13 augustus 2011

  Goede tips!


  Door James op 20 augustus 2011

  @Janneke,

  Vrij weinig. Bold woorden krijgen wel meer waarde mee. Zoekmachine beschouwt deze zwarte, dikgedrukte woorden als belangrijker dan overige woorden in de content.

  @Danial,

  Relevant heeft in deze betrekking tot de inhoud van de pagina. Gaat deze wel of niet over een gerelateerd onderwerp? Blog of website, dat maakt niets uit.

  Goed artikel. Informatief. Eén van de beste gratis backlink checkers die ik ben tegengekomen is bluebacklinks.com.
  Deze geeft aardig wat links. Vrij volledig. Misschien wel alle links.

  Heeft website aanmelding op Vindze.nl nog wel zin?


  Door James op 20 augustus 2011

  @Janneke,

  Vrij weinig. Bold woorden krijgen wel meer waarde mee. Zoekmachine beschouwt deze zwarte, dikgedrukte woorden als belangrijker dan overige woorden in de content.

  @Danial,

  Relevant heeft in deze betrekking tot de inhoud van de pagina. Gaat deze wel of niet over een gerelateerd onderwerp? Blog of website, dat maakt niets uit.

  Goed artikel. Informatief. Eén van de beste gratis backlink checkers die ik ben tegengekomen is bluebacklinks dot com.
  Deze geeft aardig wat links. Vrij volledig. Misschien wel alle links.

  Heeft website aanmelding op Vinden punt nl nog wel zin?  Door Gezonde tussendoortjes op 22 november 2011

  Ik ga het meteen implementeren! Bedankt voor de goeie tips.. En is het ook goed om profielbacklinks te maken?


  Door Bart op 23 december 2011

  Handige tips op jullie site!
  Zelf zijn we altijd met http://www.dhzbeveiliging.nl bezig, optimaliseren is een continu doorlopend proces en ook leuk om te doen.
  We blijven jullie site volgen!

  Groeten Bart


  Door Roken op 17 september 2019

  Wij ook! Altijd handig en optimalisatie ook erg belangrijk!


  Door Sjaals Breien op 28 december 2011

  Bedankt voor de tips. Erg informatief en goede voorbeelden!


  Door Michel op 6 januari 2012

  Hi,

  Goede informatie . Is het ook verstandig om backlinks te kopen? en zo ja heb je tips?

  gr.Michel  Door Elseline op 24 mei 2012

  Hey,

  Ik vroeg mij af of er in Nederland ook webcatalogus zijn om je traffic te verhogen. Ik kan er geen vinden.. Of is dat helemaal geen goede methode?


  Door Tekstschrijver op 13 juni 2012

  Bij mij komt mijn blog (jaja, mijn huidige website heeft geen blog, maar er wordt gewerkt aan een nieuwe site!) niet automatisch op de Homepage, maar op aparte pagina’s. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ook deze blogs de aandacht krijgen die zij verdienen?


  Door Dennis Willemsen op 31 augustus 2012

  dit is nou een goed artikel, complimenten. en thanks voor het publiceren.


  Door Pieter Droog op 27 september 2012

  Bedankt, heb hier echt iets aan gehad. Dmoz aanmelding is toch wel lastig merk ik :-]


  Door Opvoeding op 4 november 2012

  Je hebt echter goede en slechts backlinks. Of een link een goede link is hangt of van verschillendee factoren.


  Door Kimberly Schievink op 8 november 2012

  Interessant artikel, ik ben me ook helemaal aan het inlezen (al cursussen etc. gevolgd) zelf bezig met mijn eigen website http://www.kimberlyschievink.eu .

  Nog een handige tip is om via linkedin je website te promoten, dit is ook een leuke backlink en kost niets.


  Door Feedback Geven op 7 december 2012

  Mooie opsomming, enkele dingen was ik al mee bezig, sommige zijn nog to-do!


  Door Sara op 20 december 2012

  Uitstekende informatie!
  Helpt me ook erg met de SEO rondom onze website.

  Hartelijk dank en ook ik blijf jullie volgen!!

  Groetjes,
  Sara  Door Globeview op 24 januari 2013

  Beste Tonny, ik zou deze pagina hoger krijgen in Google. http://www.globeview.nl/webdesign-limburg

  Is het verstandig om de webdesign Limburg pagina te versterken met backlinks? Links naar een pagina te sturen. Of alleen naar de Globeview Home pagina.

  Limburgse Groet,

  Dennis Schmets  Door wesp333 op 21 maart 2013

  Leuk tips, ga ze is uittesten of ze werken?


  Door verdienen op 7 april 2013

  Een helder artikel, waar ik in komende blogposts graag naar zal verwijzen!


  Door Goedkoop op 8 april 2013

  Inderdaad een zeer mooi & informatief artikel, dat voor elke marketeer gelezen zou moeten worden.


  Door Rhsa-shop op 31 mei 2013

  Bedankt voor je artikel erg informatief en goede tips wij zijn altijd opzoek naar goede backlinks


  Door A.W Affiliates op 26 juni 2013

  dit zijn zeer waardevolle tips voor mij.
  Ik ben een beginnend marketing ondernemer en en vind het het link gedeelte voor mijn sites het moeilijkste onderdeel en veel is nog nieuw voor mij.
  Ik zal er zeker gebruik van maken op mijn site.
  Dus bij deze heel veel dank voor deze super tips!!!!

  A.W.


  Door Whatsapp Hacken op 15 augustus 2013

  Kwam zojuist via Google hier, handig en leuk artikel! Zelf ontwikkel ik software voor computers en heb vrijwel geen kennis mbt websites en al helemaal niet op SEO gebied, met deze tips gaan alle processen waar ik midden in zit hopelijk een stuk sneller, bedankt Tonny!


  Door Silvia Loureiro op 11 september 2013

  Handige tips op jullie site! Dit zijn nog eens tips waar je echt wat aan hebt in plaats van de algemene informatie die je op andere websites tegenkomt. Ik ga jullie website goed in de gaten houden. Zelf zijn we altijd met http://www.interviewme.nl bezig, optimaliseren blijft belangrijk en ook leuk om te doen.


  Door Patrick op 3 oktober 2013

  Dit zijn nuttige tips en ik denk ook inderdaad dat social media een steeds belangrijkere rol zal spelen voor jouw positie in Google.


  Door Tuan op 20 oktober 2013

  Thanks voor de tips!


  Door Miranda op 22 oktober 2013

  Voor mijn website ben ik ook altijd op zoek naar relevante backlinks en dit is een lastige materie. Ik heb nu zelf een website met PR 3 en krijg veel aanvragen voor linkruil. De link terug wordt dan vaak geplaatst op een derde website en die is niet relevant en heeft vaak geen pagerank. Is het dan verstandig om te ruilen?

  Miranda


  Door Jolanda op 30 oktober 2013

  Als ik reageer op blogberichten wil ik graag mijn url invoegen maar vaak gaat dit niet.
  En hoe kan ik mijn naam klikbaar maken naar mijn website toe?
  Zijn hier tips voor?  Door Wesley Tuijnman op 20 november 2013

  Hoi,

  Zover ik heb gelezen is het linken op startpagina’s niet relevant meer voor je website. Klopt dit of is het iemand geweest die het niet helemaal juist heb? Ook het bloggen word minder gewaardeerd door Google. het beste wat nu nog werkt om een goeie backlink te krijgen en wat Google dan ook waardeert. Zijn volgens deze persoon dan alleen nog links naar een website wat te maken heeft met die van jezelf. Geen idee nog of dit nu dan ook echt klopt of dat dit onzin is geweest weet jij hier antwoord op Tonny?

  Mvg, Wesley Tuijnman


  Door Tonny Loorbach op 21 november 2013

  Dat van die startpagina’s klopt inderdaad, deze links zijn vrijwel waardeloos geworden al hebben ze nog altijd enige mate van invloed. Het blog verhaal klopt voor de volle 100% niet, het zijn juist de blogs die in de filosofie van Google passen (hoge waarde, interactie, sociale populariteit etc.) Het zijn juist de backlinks die in waarde verminderen, zelfs de kwalitatieve (relevante). Succes!


  Door Freek van Aerle op 13 januari 2014

  Wat heeft op dit moment meer invloed op je ranking, content of relevantie backlinks?

  Groeten Freek


  Door Mieke op 22 december 2013

  Bedankt voor de tips, handig om te weten waar je je het beste op kunt richten om meer bezoekers te genereren. Mijn website gaat stapje voor stapje vooruit!


  Door Raymond op 8 januari 2014

  Goede tips over linkbuilding. Het is inderdaad wel een hoop werk. Maar wel de moeite waard


  Door Raymond op 27 februari 2014

  Goede tips over backlinks!
  Ik ga hier zeker mee aan de slag


  Door Sharpfocus Fotografie op 1 maart 2014

  Ik ben nu enige maanden bezig met de optimalisatie van deze website http://www.sharpfocus.nl , Gaat veel tijd in zitten en heb met veel dingen de site van pagina 22 in google naar de 1e pagina gekregen onder bepaalde zoek woorden.
  Wat FB likes betreft: ik heb inderdaad het id dat het werkt, had een like knop er op gezet lijk ook hiermee resultaten te boeken…..
  Dus wie even niets te doen heeft please like mijn site!  Door Brandblusser XL op 8 april 2014

  Ontzettend bedankt voor de tips! We zijn recentelijk begonnen met http://www.brandblusserxl.nl
  Deze site willen we zeer hoog krijgen om brandpreventie aan te moedigen thuis! Hartstikke bedankt voor de tips.

  Ook wij zijn zeer actief met social media en het heeft wel degelijk nut!!
  Bedankt 🙂


  Door Stropdas op 13 april 2014

  Super leuke tips !
  Kom hier nog een nog een nieuwe versie van deze is al best oud !  Door NikahSekerlerim op 24 april 2014

  Hoe meer ik lees hoe wijzer ik word! Dank jullie wel. Al jullie tips zal ik toepassen op mijn eigen website


  Door Alles voor je kleinkind op 5 mei 2014

  Dank Tonny, nuttig verhaal.
  Heeft het tegenwoordig nog zin om aan linkruil te doen? En waar moet je dan op letten?


  Door Seph Fontane Pennock op 8 september 2014

  A/B (heen en weer) linkruil heeft geen zin meer tegenwoordig, aangezien Google dan in de meeste gevallen beide links geen waarde toekent. Wat je kunt proberen is een link te verkrijgen in ruil voor een andere wederdienst, zoals promotie op social media of naar je nieuwsbrief leden. Op die manier zijn beide partijen alsnog gebaat bij de samenwerking 🙂


  Door Stefan op 8 mei 2014

  Thanks voor het publiceren van het artikel! erg waardevolle info  Door Jan-Willem op 23 mei 2014

  Bij Calconditioner zijn we bezig met het verbeteren van onze website en hier vonden we een aantal zeer bruikbare tips.


  Door LadiesPartyShop op 29 mei 2014

  Hallo,

  Dank u voor bovenstaand artikel. Ontzettend leerrijk..
  Ik heb sinds kort ook een eigen webshop nl. http://www.ladiespartyshop.be en vraag me ook af of het links ruilen nog resultaten opbrengt of niet..

  Graag uw reactie.


  Door Michael op 1 juni 2014

  Tonny, Je website ziet er transparant en overzichtelijk uit, complimenten ga zo door!


  Door Mitch op 6 juni 2014

  Hallo,

  Bedankt voor de leerzame tips.

  Wel heb ik nog een vraag, want je geeft aan een backlink van een “linkpartners” pagina met daarop nog 100 andere links geen meerwaarde zal opleveren, maar ook geef je aan dat je website aanmelden bij relevante startpagina’s wel meerwaarde oplevert. Deze pagina’s hebben toch juist die 100 links?

  Graag reactie


  Door Kindertraktatiesgezond op 2 juli 2014

  Hallo,

  Ik ben voor mijn website aan het zoeken naar kwalitatieve backlinks. Maakt het dan ook uit hoe relavant de website is binnen het onderwerp? Dus in mijn geval – is gezond eten al 100% of is het als het over kindertraktaties gaat nog beter? Of kijkt de zoekmachine niet binnen de categoriën?


  Door Seph Fontane Pennock op 8 september 2014

  Relevantie is zeker erg belangrijk tegenwoordig, maar als je een natuurlijk en veelzijdig linkprofiel hebt, dan kan het geen kwaad dat daar een paar links tussen zitten vanaf websites die minder direct gerelateerd zijn aan jouw onderwerp/niche.

  Veel succes met de zoektocht verder!


  Door Freek op 5 juli 2014

  Ja, ook negatief. Laat je eerst goed informeren en ga daarna na of de informatie die wordt gegeven klopt. Het is belangrijk om zeker te weten dat je met een bedrijf werkt die weet wat ze doen.


  Door Freek op 5 juli 2014

  Het bericht is uit 2011, welke onderdelen van linkbuilden zijn nog relevant voor juni 2014?  Door Freek op 7 juli 2014

  Bedankt! Zeer nuttige informatie!  Door Dennis op 11 juli 2014

  Ben er sinds een paar dagen achter hoe SEO een beetje werkt!
  Nu nog toepassen op mijn website


  Door 123Styling op 11 juli 2014

  Wij zijn druk bezig omhoog krijgen.
  Handige tips, waar we zeker wat aan hebben!
  Bedankt voor het schrijven van dit artikel en de nuttige informatie.


  Door Jaap op 15 juli 2014

  Hele goede tips. Als je de juiste strategie hanteert komt je snel en hoog in Google.


  Door Rowdy Groothedde op 23 juli 2014

  Ik vraag me af of het echt zin heeft om betaalde persberichten te plaatsen. Iemand hier die hierin ervaring heeft?!


  Door Coen op 1 augustus 2014

  Bedankt voor je tips. Wij waren ook even aan het Googlen op linkbuilding tips. Het is allemaal niet makkelijk, maar deze pagina is zeer nuttig. Is de informatie nog up-to-date?  Door Dylan op 5 augustus 2014

  Zeer interessant artikel, het krijgen van backlinks is niet zo moeilijk tegenwoordig. Maar het krijgen van kwalitatieve backlinks is een heel ander verhaal.

  Wij zijn gespecialiseerd in het vindbaar maken van hotel-websites. Naast responsive webdesign is hotelmarketing ons sterkste punt. Neem gerust een kijkje op http://www.web4hotel.nl/


  Door Michel op 11 augustus 2014

  Bedankt voor de tips! Dit kunnen we goed gebruiken om onze Rainbow Loom webshop hoger in Google te krijgen!  Door Sal Johnson op 14 augustus 2014

  Ik hou van internet marketing universiteit, erg blij dat ik vond deze site. Heel veel leuke informatie vindt u hier, dank je.


  Door swebshops op 20 augustus 2014

  Handige tips!
  Ik ben zelf bezig met 2 sites omhoog te werken in de zoekmachines


  Door Robin op 20 augustus 2014

  Handig!
  Deze gaan we zeker gebruiken voor mijn website


  Door Andre Hopman op 22 augustus 2014

  Ik ben bezig mijn website http://www.gas-energievergelijken.nl goede backlinks te verkrijgen. Is er een programma die echt zorg voor kwalitatief goede backlinks of is de oplossing alleen om deze te kopen?


  Door Robert op 6 september 2014

  Beste Tonny,

  Beetje out of date dit artikel niet?
  Staan veel dingen in die zeker niet meer relevant zijn denk ik zo


  Door Seph Fontane Pennock op 8 september 2014

  Terechte opmerking Robert!

  We hebben het hele artikel eens grondig doorlopen en weer up-to-date gemaakt.
  Door Remco op 24 september 2014

  Wat is het effect van videocontent plaatsen op bijvoorbeeld YouTube of andere plaatsen? Kan dit ook effect hebben op het verkrijgen van backlinks?

  Wij zijn zelf actief met het organiseren van webinars en merken dat dit sterke invloed kan hebben op de vindbaarheid. Kijk eens op http://www.qwebinar.nl/blog om hier meer over te lezen.
  Door Jos Eiland op 12 oktober 2014

  Tips hebben gewerkt voor mijn website ranking. Een tip van mijn kant: hou de ankertekst percentages goed in de gaten.


  Door Seph Fontane Pennock op 22 oktober 2014

  Zeker waar Jos. Het is erg verstandig om een natuurlijk profiel te hebben als het gaat om (zowel interne als externe) anchortekst. Probeer niet meer dan in 25% van de gevallen de exacte zoekterm als anchortekst te gebruiken.


  Door Icolori hangmat op 13 oktober 2014

  Ik heb net een uitgebreide analyse gedaan van mijn concurrenten. Degene die voor het belangrijkste zoekwoord op 1 staat in Google overtreedt alle regels van Google (slechts 3 verschillende anchorteksten, veel linkdirectories etc)

  Ik heb het idee dat Google zijn nieuwe beleid zeer langzaam invoert en dat veel oude tactieken nog gewoon werken.

  Ik zou dus niet zo maar al het oude aan de kant gooien. Want straks voldoen je helemaal aan het Google beleid, maar voor Google dit allemaal heeft geïmplementeerd is je winkeltje failliet.


  Door Reinier op 16 oktober 2014

  Staan goede dingen in! Al lijkt hetgeen wat vroeger werkte nu nog steeds wel werkt.


  Door Seph Fontane Pennock op 22 oktober 2014

  Ha Reinier,

  Wat vroeger werkte qua SEO hoeft tegenwoordig zeker niet meer te werken. Er is een hoop veranderd als het gaat om SEO, met name de afgelopen twee jaar. Vandaar dat dit artikel ook een grondige update heeft gehad 🙂


  Door gertjan bakker op 18 oktober 2014

  Erg goede informatie en betrouwbaar ook, wij hebben er zeer goede resultaten mee behaalt!


  Door Nick op 20 oktober 2014

  Ik gebruik de artikelsite e46.nl. Je berichten worden daar snel toegelaten en het werkt op WP.  Door Paul op 28 november 2015

  top tip, dank je wel, werkt nog steeds ! Ook voor onzw witgoedreparateur
  Door Nan-Wijn op 23 oktober 2014

  Kijk daar heb je tenminste wat aan. We gaan er mee aan de slag!

  Bedankt!!


  Door Seph Fontane Pennock op 24 oktober 2014

  Oké, houd ons vooral op de hoogte van de vooruitgang!

  Mooie business zitten jullie in trouwens. We zijn grote wijnliefhebbers hier 😉

  Nog een mooie tip?
  Door Flowertime op 24 oktober 2014

  Bedankt voor de goede informatie! we gaan ermee aan de slag!


  Door Bert Verweij op 24 oktober 2014

  Valt in de categorie toptips!!  Door Maaike op 24 oktober 2014

  Dank voor de tips Seph en Tonny!  Door Seph Fontane Pennock op 27 oktober 2014

  Ha Simon,

  Het artikel is onlangs nog helemaal geupdate, vandaar 😉

  Succes met de websites!


  Door Martijn op 27 oktober 2014

  Zeker handig stukje vooral door de laatste updates!
  Door Reng op 4 november 2014

  Ik ben er direct mee aan de slag gegaan voor http://www.prefast.nl Mooi dat zulke stukken ook in begrijpbare taal geschreven worden!


  Door Lubee op 11 november 2014

  Wij zijn veel bezig geweest voor http://www.lubee.nl met artikel marketing. Nou vraag ik me af; als je vanaf sterke NL sites een link krijgt, heeft deze dan nog wel waarde? Of heeft artikel marketing helemaal geen waarde meer?


  Door wesp333 op 16 november 2014

  Als je hoger in Google wil komen te staan of een hoger PageRank wil bekomen.
  Dan zijn er voor mij maar twee methodes die werken.
  En dat zijn link ruil en linken op social media plaatsen.
  Heb op mijn blog een Page Rank 4 met de twee methodes die ik hierboven vermelde.
  Page Rank 4 vind ik nog niet zo slecht, dus denk ik dat dit wel degelijk werkt.


  Door Paul op 28 november 2015

  vergeet niet de invloed van goede content: bijvoorbeeld als je een computerreparatiebedrijf nodig hebt
  Door Hier op 23 november 2014

  Bedankt voor dit interessante artikel. Ik heb meteen actie ondernomen op basis van de aanbevelingen die je gedaan hebt!

  Uit eigen ervaring weet ik wel dat startpagina’s links het nog best goed doen, terwijl iedereen zegt dat het dood is!


  Door Seph Fontane Pennock op 24 november 2014

  Het feit dat ze het in het verleden, of zelf op dit moment, goed gedaan hebben voor je SEO, betekent niet dat (een overmaat aan) links vanaf startpagina’s in de nabije toekomst geen risicofactor voor je SEO kunnen zijn.

  Voor mijn eigen websites en voor die van onze klanten zou ik hier geen gebruik meer van maken.


  Door Paul op 28 november 2015

  klopt helemaal , met nadruk op het woord overmaat,
  want met mate gebruikt werken backlinks nog steeds heel goed, wel fijn dat de content steeds zwaarder gaat wegen


  Door Floris op 24 november 2014

  Beste,

  Ik ben bezig met het linkbuilden voor http://ajax.nieuwsbreak.nl , maar het gaat nog niet bepaald goed.. waarschijnlijk ook om de zeer grote concurrentie, verwachten jullie niet?


  Door Gert op 2 december 2014

  Ook ik ben bezig om meer met backlinks te gaan doen voor onze site http://www.vdscheur.nl en vraag me af hoe ik het beste om kan gaan met keywords en welke ik zou moeten gaan gebruiken.
  Weer iets wijzer geworden.

  Door Ronald op 22 december 2014

  Top artikel! Hier kunnen we wat mee!  Door Cornelia op 7 januari 2015

  Allemaal erg handige tips, maar het blijft wel moeilijk om goede backlinks te vinden. Ik ben gestart met http://www.kinderenmarkt.nl. En ben nu al een poosje bezig met het zoeken van goede links!


  Door Marco op 13 januari 2015

  Het blijft complexe materie. Het vinden van goede backlinks blijft moeilijk.
  Ik ben zelf bezig met onze nieuwe website http://www.hbmonique.nl  Door Rijschool Promoot op 20 januari 2015

  Handige tips!
  Ik ben bezig met de site, htttp://www.rijschoolpromoot.nl, van onze rijschool en dit zal daar zeker bij helpen.
  Bedankt,
  Rijschool Promoot


  Door Paul op 28 november 2015

  Dit ook voor onze glashandel


  Door Sabine op 29 januari 2015

  Hoi Seph,

  Werkt het ‘gevonden worden’ op google ook niet beter als het hoofdkeyword in de url van de website staat, in ons geval niet http://www.scheerders.nl maar http://www.autobedrijfscheerders.nl?

  Verder is het wel een interessant artikel, goede kwalitatieve back links vinden behalve een startpagina is wel lastig en kost redelijk wat tijd.


  Door Seph Fontane Pennock op 30 januari 2015

  In sommige niches is het een grotere uitdaging dan in andere Sabine. Met een beetje creativiteit kom je een heel eind meestal! Als je het interessant vindt, schrijf je dan in voor mijn volgende SEO-webinar. Daarin bespreek ik ook d emodernste linkbuilding technieken… 🙂


  Door Sabine op 6 februari 2015

  Klinkt goed Seph, het is even zoeken wat werkt etc.. Waar kan ik me inschrijven voor het webinair?


  Door Sabine op 6 februari 2015

  Klinkt goed Seph, het is even zoeken wat werkt voor onze site en wat niet. Ik zie echter nog geen resultaat en dat is wel vreemd en lastig te zeggen waar het vandaan komt.. (of juist niet vandaan komt..)
  Waar kan ik me inschrijven voor het webinair?


  Door john op 29 januari 2015

  Op onze site http://camping-dordogne.info ben ik lang druk geweest met linkbuilding, ik vind het wel vervelend om nu te horen dat je beter via een driehoeks ruil beter af bent. Dus nu maar weer de strategie aanpassen.
  Jammer dat je het niet precies kunt meten, wat linkruil nu daadwerkelijk doet.


  Door Seph Fontane Pennock op 30 januari 2015

  Ik kan je afraden om aan linkruil te doen John. Of het nu direct is of in een driehoek, Google houd je er niet meer mee voor de gek!


  Door Jan op 5 februari 2015

  Top. Bedankt voor de tips!  Door Walter Cornelis op 8 februari 2015

  Mooi artikel over een complexe materie, google blijft toch ergens een zwarte doos waarvan we niet precies weten wat er in gebeurt.
  Hoe zit het bijvoorbeeld met de in historie backlinks dus toen alle backlinks nog gelijke waarde hadden, blijven die mee tellen??

  Speelt kyoh een rol in de vindbaarheid van je site, en hoe zou je dat kunnen meten?


  Door Femi op 8 februari 2015

  Ik lees dat jullie deze bericht recent hebben aangepast. Betekend dit dat een implied link niet onder backlinks vallen?


  Door Martin op 17 februari 2015

  Interessant artikel. Zo zie je maar dat je als bedrijf lang niet zo afhankelijk bent van een (externe) marketeer en dus zelf een eind kan komen!
  Vanuit ons marketingbureau (zie http://www.marketingconcurrent.nl) proberen wij dit ook aan onze opdrachtgevers mee te geven. Volledig uitbesteden kan maar met het deels zelf uitvoeren van marketing is het zeer goed mogelijk om behoorlijk op kosten te besparen!


  Door secrettoys.nl op 17 februari 2015

  Bedankt voor de nuttige tips. We gaan ze gelijk proberen te implementeren in onze strategie voor http://www.secrettoys.nl. Nu maar kijken of het gewenste resultaat gehaald gaat worden.


  Door raymond op 21 februari 2015

  Ik volg deze website al een hele tijd en vind het super om te zien dat berichten zelfs geupdate worden als dat nodig is! Top!


  Door Robert-Jan van Dieperbeek op 21 februari 2015

  Bedankt voor deze super tips! Twee weken geleden ben ik gestart met https://socialboost.nl/ een Social Media engagement platform met social apps, social games en content management. Heel goed om te weten hoe je met backlinks moet werken.

  Blijf doorgaan met deze tips!


  Door Bart op 25 februari 2015

  Leuke tips hier. Ik heb best wel een hekel aan linkbuilding dus doe er niet zoveel aan en hoop meer op werkende linkbait. (Meestal valse hoop). Mijn website http://www.metaaldetectortips.nl loopt gelukkig zo ook wel redelijk. Je ziet wel een groot verschil tussen links. Bijvoorbeeld als ze van Facebook komen krijg je grote pieken in bezoekersaantallen die net zo snel weer verdwijnen als dat ze gekomen zijn. Van gewone backlinks krijg je een steady stroom.


  Door Tom op 26 februari 2015

  Zal ik even proberen.
  Alvast bedankt


  Door An op 26 februari 2015

  Moeilijk, maar we zullen het testen.


  Door Leeronlinepiano.nl op 28 februari 2015

  Linkbuilding staat naar mijn mening rechtstreeks in verband met krijgen van meer bezoekers. Voor mijn websites maak ik dan ook nog steeds gebruik van de manieren, welke hier zijn beschreven.


  Door Houten horloges op 6 maart 2015

  Goed artikel en nuttige tips, ik hoop zelf nog steeds een keer te worden opgenomen in DMOZ.org, hopelijk gaat het ooit lukken.
  Door Das en Strik op 6 maart 2015

  Interessant! Erg handig om dit mee te nemen in mijn zoektocht naar backlinks.


  Door Dr 007 op 6 maart 2015

  Thanks voor alle goede suggesties!


  Door ChatMet op 11 maart 2015

  Interessant artikel. Ik vind dat Google wel wat openlijker mag zijn over zijn/haar eigen strategie. Linkbuilding is belangrijk, maar het kost veel tijd en moeite.

  Door Robin op 23 maart 2015

  In hoeverre is SSL een manier om je pagina een betere ranking te geven? En heeft dit nog effect op backlinks. Ik heb namelijk sinds kort bij een van mijn websites een SSL cerficaat gekocht en voorlopig zie ik nog niet echt veel verschil: https://www.maloupeters.nl
  Dit terwijl ik op sommige Engelse websites zie dat google SSL hoger zou moeten ranken.


  Door Seph Fontane Pennock op 24 maart 2015

  Ha Robin,

  Het is inderdaad een ranking factor, maar in mijn ogen is deze op dit moment nog verwaarloosbaar. Google heeft wel aangegeven dat ze er in de toekomst meer waarde aan zullen gaan hechten en geven webmasters nu de kans om over te stappen.

  Mijn aanbeveling zou zijn om met een SSL certificaat te gaan werken als je (1) toch al van plan was om naar een andere domeinnaam over te gaan, (2) gebaat bent bij een beveiligde verbinding omdat je een inlogomgeving hebt of (3) de website voor een officiële organisatie runt die maximaal vertrouwen uit moet stralen.

  Doe het niet als een quick-win voor SEO, want dan zul je teleurgesteld raken.  Door Brandwijk op 26 maart 2015

  goeie post.
  heb hier weer wat van geleerd.

  wij zijn op dit moment bezig met de website van brandwijkkerstpakketten.nl

  heb mailtjes gestuurd naar startpagina’s meeste kosten geld.
  ook als ik een blog tegenkom over kerstpakketten en daar kan ik een reactie bij plaatsen, doe ik dat.

  groetjes.


  Door Fashion op 26 maart 2015

  hele goede post.

  hier kan ik wat mee.

  super bedankt.

  (Y)


  Door Nicky Nies op 26 maart 2015

  Er staat echt super goede informatie tussen maar over een ding heb ik wel een andere mening en dat is over backlinks kopen het is zo moeilijk om aan goede links te komen die een goede reputatie hebben bij google een goede pagerank hebben en ook nog eens relevant zijn dit valt echt vies tegen vind ik en bovendien maken alle grote bedrijven gebruik van linkbuilding en ja daarvoor moet je betalen maar als er veel concurentie is gaan er echt geen websites naar jouw linken want dan helpen ze jouw als het ware om hoger in de zoekresultaten te komen mijn mening is dat als je echt in de top van google wil komen op een bepaald zoekwoord dan kom je echt niet onder linkbuilding uit


  Door Seph Fontane Pennock op 30 maart 2015

  Ha Nicky,

  Mooi lange zin heb je geschreven 🙂

  Er is een groot verschil tussen linkbuilding en links kopen.

  Links kopen is een vlugge oplossing waarvan je als webmaster op de lange termijn vaak de dupe bent. Dit gaat namelijk tegen de richtlijnen van Google in en ze zijn tegenwoordig erg goed in het ontdekken van dit soort praktijken.

  Linkbuilding is een wat natuurlijker proces en één die iets meer tijd en aandacht vergt. Als je daar echter dieper op in wilt gaan, dan raad ik je aan om eens één van mijn SEO-webinars te volgen. Ik die webinars ga ik ook in op linkbuilding. Als je op onze mailinglijst staat (https://imu.nl/winnen-in-google/) houden we je daarover op de hoogte 🙂


  Door Lucas op 1 april 2015

  Interessant artikel, zeker leerzaam! Bedankt voor deze tips die ook in 2015 nog nuttig lijken. Wel jammer dat onderling in de SEO community redelijk wat verdeeldheid is geweest als het aankomt over “de gouden aanpak”;). Soms vraag ik mij af of de toelichtingen vanuit Google over het algoritme niet bedoeld om de processen van het Google Algoritme te verduidelijken, maar eerder om de veiligheid het eigen systeem te waarborgen? Een beetje in het kader van : USA: het brengen van democratie versus eigen economische belangen voor de toekomst veilig te stellen, my 2 cents.
  Is het wel slim om blind alle tips en tricks vanuit die hoek als absolute waarheid aan te nemen, alsmede ook de reproducties ervan (in diverse varianten) door de diverse SEO-experts?
  Door michael op 8 april 2015

  Ik heb het artikel grondig bestudeerd en belangrijk om te zeggen is dat het artikel aardig oud is! Met de toenemende groei van technieken en kennis van Google kan ik met zekerheid zeggen dat een aantal tips vermeld op deze website niet meer relevant zijn. Wat ik ook wel Ironisch vind is dat toch wel een groot deel van de reacties bestaat uit links naar hun eigen website. Als dit artikel is gelezen door de mensen die reageren dan hoop ik dat ze weten dat op deze pagina hun link plaatsen niet de beste keus is. Groetjes, Michael


  Door Peter op 11 april 2015

  Nuttige informatie hier. 🙂

  Wat bij ons ook goed werkt, vooral bij nieuwe producten zoals bijvoorbeeld liquids voor de esigaretten om er een of meerdere soorten samples gratis bij de bestelling te voegen.

  Vaak word hierover positief gecommuniceerd op bijvoorbeeld Facebook en levert dat meer bekendheid op voor het product.  Door Danny op 13 mei 2015

  Mooi artikel! Zelf proberen we http://www.cro-tech.com hoger te ranken op de termen revisie pompen en pompinstallaties. Lastig aangezien er een groot aantal concurrenten zijn. Dit artikel wijst ons de goede kant op!  Door Seph Fontane Pennock op 28 mei 2015

  Goed om te horen Max – wat is je verdienmodel precies?

  Ik hoop dat je niet alleen een link naar je website wilde via de comments, want dat schiet niet echt meer op voor je SEO tegenwoordig. Bovendien is hij ook nofollow 😉  Door Nanda op 23 mei 2015

  http://nasda.nl/
  Ok. Ik begin het eindelijk een beetje te begrijpen. Bedankt voor de informatie. Ga er meteen mee aan de slag.
  Door Curiales op 16 juni 2015

  Bedankt voor de tips. Zeer informatief!


  Door Manege Filip Dros op 17 juni 2015

  Goed bericht, de kracht van anchortest wordt mij steeds duidelijker. Ik denk dat hier ook een grote winkans zit. Dit omdat Google smult van rijkelijk gevulde pagina’s.

  Wij zijn bezig met het positioneren van onze website voor bezoekers van Rotterdam en omgeving: http://www.manegefilipdros.nl


  Door Manege Filip Dros op 17 juni 2015

  Goed bericht, de kracht van anchortest wordt mij steeds duidelijker. Ik denk dat hier ook een grote winkans zit. Dit omdat Google smult van rijkelijk gevulde pagina’s.

  Wij zijn bezig met het positioneren van onze website voor bezoekers van Rotterdam en omgeving: http://www.manegefilipdros.nl

  Nogmaals bedankt en extra tips zijn altijd welkom!
  Door Frankrijk-advies op 25 juni 2015

  Ik ben ook druk bezig om mijn website http://www.frankrijk-advies.nl te optimaliseren maar het is nog niet zo makkelijk om interessante sites te vinden waar ik mijn link op kan plaatsen. In ieder geval bedankt voor deze tips, ik heb hier zeker wat aan!  Door Pien op 26 juni 2015

  Hi,

  Dank voor de tips. Wij zijn druk bezig met SEO, maar het is lastig. Waar moet je nou beginnen. In ieder geval zijn we een aantal pagina’s aan het optimaliseren van onze website, wwww.ticketsnederland.nl.


  Door stefan op 30 juni 2015

  Een hoop informatie die ik nog niet wist, bedankt hiervoor.

  Door Lucas op 11 juli 2015

  Bedankt voor dit nuttige artikel!


  Door Joost op 17 juli 2015

  Merci, ik ga eens bekijken wat ik er mee kan doen.

  Vr. gr. Joost


  Door NJ-Cook4You op 20 juli 2015

  Goed stuk. Überhaupt een goede blog met zeer bruikbare tips en links.
  Ik weet wat me te doen staat!


  Door Joost op 22 juli 2015

  Eindelijk een artikel waar we iets aan hebben. Bedankt en we kijken uit naar het volgende artikel! Ik ga meteen aan de slag met mijn site Spotrepair-fonteyn.nl


  Door Etienne op 23 juli 2015

  Op onze website https://alarm-winkel.nl verkopen wij accu’s, alarmsystemen en camera’s. Wij zijn druk met SEO en daarbij helpt deze informatie zeer zeker! Bedankt voor de uitleg.  Door Peter op 8 augustus 2015

  Dank!

  Mijn website gaat hopelijk weer stijgen, door al deze fijne uitleg!


  Door Jan Atsma op 10 augustus 2015

  Ik merk als webdesigner dat mijn klanten zich steeds bewuster worden van het
  belang van een goede ranking van hun website.
  Een artikel als dit kleurt het complete plaatje nog eens goed in.
  Bruikbare informatie om te herschrijven op mijn eigen website.  Door Chris op 6 oktober 2015

  Ter info:
  Bijna geen externe linkt vanuit de voorbeelden werkt meer (persberichten) ook de link naar artikelmarketing werkt niet meer.


  Door Ben op 15 oktober 2015

  Zeer leerzaam en informatief stuk. Ik ben zelf onlangs begonnen met de SEO voor de website: http://www.verhuisprins.nl ; een website voor een verhuisbedrijf in Breda. Dit is een zeer competitieve branche in Google, dus voor mij een grote uitdaging.


  Door Paul op 28 november 2015

  Dat is competitie ! succes ermee en als je hulp nodig hebt om redelijk snel en duurzaam op pag 1 te komen, ik heb nog ruimte voor een verhuisproject…


  Door Paul op 28 november 2015

  Helemaal mee eens, eindelijk iets waar je echt meteen resultaat mee boekt
  Door Paul op 6 november 2015

  Bedankt voor de tip IMU!
  Groeten


  Door 5th Fashion op 6 november 2015

  Bedankt, probeer ook mijn webshop 5thfashion.nl omhoog te krijgen. Het valt nog niet mee, maar stukje bij beetje wordt ik er steeds behendiger in. Bedankt!


  Door Paul op 28 november 2015

  mede dankzij de link in naam 😉


  Door Mieke op 7 november 2015

  Ik probeer ook mijn site te boosten, maar met deze tips moet het zeker lukken! Bedankt!


  Door Johan op 9 november 2015

  Mijn site begint al aardig omhoog te klimmen 🙂 bedankt voor alle tips!


  Door Stephanie op 12 november 2015

  Heb dit artikel met interesse gelezen. Alhoewel het meeste bekend is, is het toch prettig een bevestiging hiervan te zien. Mijn site is http://www.reisbios.nl, gisteren online gezet dus kan wel wat link building gebruiken.  Door Beleggersforum op 18 november 2015

  Leuk artikel ik hoop zo mijn rankings wat te kunnen verhogen.
  Is content nog steeds king of zijn backlinks even belangrijk?


  Door Paul op 28 november 2015

  dat is volgens mij een makkelijke : CONTENT is KING, alleen nu moet je genuanceerder dan vroeger werken mbt de hoeveelheid keywords in tekst, absoluut niet overdrijven met 1 woord, ook vervoegingen gebruiken etc


  Door Paulvan Rotterdam op 28 november 2015

  Hele goede tips, dank je wel! werkt gewoon goed, alleen moet je wel geduld hebben!


  Door Erik op 29 november 2015

  De website Kennisdelen.com staat inmiddels te koop.  Door Annemarie Smid op 27 december 2015

  Ben al even bezig met onze webshop http://www.kapiteinspeelgoed.nl , en ben nog niet helemaal thuis in seo. Ik denk dat ik aardig wat aan deze info heb. Ik zal mijn backlinks uitbreiden en meer tips en info doornemen. Dank! Twee weten meer dan 1.


  Door Tjeerd op 6 januari 2016

  Erg bruikbare informatie.
  Op dit moment ben ik bezig met het optimaliseren van de site http://www.stucadoorstiens.nl
  Ik zie dat veel mensen hierboven hun site linken, net zoals ik dat heb gedaan.
  Ik vraag mij af of dit ook telt als back link?  Door Nick op 10 januari 2016

  Leuk om te lezen, wij zijn op dit moment bezig om http://www.wintersport4all.nl een stuk omhoog te krijgen in de organische resultaten. In de niche op directe zoekwoorden komen we al snel bovendrijven. Nu gaan wij ons richten op de staart van 2,3,4 woorden per zoekopdracht.


  Door Dina op 11 januari 2016

  Bedankt voor de tips.Ik wou eigenlijk net beginnen met links plaatsen op startpagina’s voor me site http://moroccangarden.nl maar daar zie ik nou toch vanaf.


  Door Hans op 11 januari 2016

  Hele goede tips hebben jullie altijd. Ik kom via Google vaak op jullie site terecht, dus dat geeft aan dat jullie weten waar jullie het over hebben! Ik probeer veel van de zaken die jullie adviseren te implementeren op http://bodyeenlijfboek.nl/

  Ga zo door. Toppie!

  Hans

  Door Emily op 1 februari 2016

  Hi Tonny,
  Wij werken binnen ons bedrijf met een affiliate partij samen. Middels deze partij is het voor veel websites mogelijk ons product aanbieden in ruil voor provisie. Een logisch gevolg is dat deze websites een link hebben naar onze site. Ik heb er sterk mijn twijfels bij of dit verstandig is voor SEO (gezien de kwaliteit van deze linkjes niet altijd optimaal is). Zeker omdat wij zelf niet direct contact hebben met onze affiliate partners. Hoe kijk jij aan tegen linkbuilding vs affiliate programmas?


  Door Rik op 4 februari 2016

  Goed stuk en heb gelijk gebruik gemaakt van de vele handige tips.Zelf ben ik owner van LeaseBizznis.nl een lease intermediair voor leasen van nieuwe en gebruikte lease-auto’s. Wij verzorgen altijd de beste lease deal voor uw lease-auto.


  Door Bache op 5 februari 2016

  Goed stuk en informatief! Bedankt

  Groet,
  Easytaxarnhem (www.easytaxarnhem.nl)
  Door Brandblusstore op 15 februari 2016

  Bedankt voor de tips!

  Wij van brandblusstore.nl bieden alles aan op het gebied van brandpreventie voor zowel thuis als zakelijk zodat iedereen kan voldoen aan een brandveilige omgeving.

  http://www.brandblusstore.nl  Door Surdo op 24 februari 2016

  Heel erg handige tips en tricks hier!
  Al zie ik weinig over het verschil over no-follow en do-follow links.
  Onze website http://www.trommelworkshop.nl heeft veel links op andere, relevante websites maar komen nooit voor in een overzicht.  Door Facebook wachtwoord vergeten op 3 maart 2016

  Super die internet tips van internet marketing univeriteit. Nu weet ik ook wat ik moet doen als ik mijn facebook wachtoord ben vergeten!  Door René op 25 maart 2016

  Geweldig artikel, het is me nu allemaal een stuk duidelijker en ik ga meteen aan de slag om mijn website http://www.otravez.nl wat beter te laten scoren.


  Door Albertico op 30 maart 2016

  Altijd interssant om deze gratis tips te lezen.. Het helpt ons enorm verder


  Door Drone centraal op 31 maart 2016

  Leuke artikel maar al deze tips werken voor websites die meer algemeen zijn. We hebben een website waar we drones verkopen https://www.dronecentraal.nl en het is erg moeilijk om blog of ander sites vinden die ook over drones schrijven om dan voor meer links te kunnen zorgen. Er wordt ook gezegd dat kopen van links niet aan te raden is maar een link van een goede website die hoog scoort krijg je ook niet gratis hoor 😉


  Door Erwin op 8 april 2016

  Bedankt voor deze goede uitleg en leuk plaatje ter afsluiting 😉  Door Christiaan op 19 april 2016

  We maken op http://www.handleidingkwijt.com ook veel gebruik van deze technieken. Met betrekking tot de interne links lijkt het zo te zijn dat deze een no-follow dienen te hebben wanneer het er veel zijn. Bijvoorbeeld bij een link in de footer die op elke pagina terugkomt. Anders volgt er een ‘overload’ aan interne links wat nadelig zou kunnen werken.
  Door Ikshop op 30 april 2016

  Goed artikel. Bedankt voor de informatie.
  Een goed artikel zoals deze is moeilijk te vinden op Belgische sites, bedankt.  Door Ivan op 8 mei 2016

  Zeer goede tips. Bedankt!
  Door UTP-kabel.nl op 12 mei 2016

  Handig en leerzaam artikel! Hier staan zeker tips in die we kunnen toepassen. Bedankt!  Door johan dak op 18 mei 2016

  mar ook de erkende dakdekker is heel blij met deze tips en trics


  Door Speciaalbierenwinkel op 23 mei 2016

  Goed artikel. Vraag: heeft het ook zin om backlinks te creeren door te reageren op blogposts, of kun je echt beter de kant van artikelmarketing of gastbloggen op?

  Ik ben namelijk bezig met een affiliate webwinkel in speciaalbier en het liefst zou ik (kleinschalige) brouwerijen vragen om naar mijn pagina te linken, maar dat wil men liever doen met “echte” webwinkels ipv affiliate..

  Door Alexander op 18 juni 2016

  Goed artikel, voodal de strategieen spraken me erg aan


  Door Poloshirtstore op 22 juni 2016

  Erg leuk artikel en goed geschreven! Was eigenlijk gewoon even opzoek naar een aantal simpele backlinks voor onze website over http://poloshirtstore.nl en dan kom je zo’n stuk tegen.


  Door Kris op 26 juni 2016

  Ik zie intussen dat er al een aantal links niet meer werken, misschien tijd voor een update anno 2016? 🙂

  Verder uiteraard puik artikel!  Door Ivo Hu op 29 juni 2016

  Bedankt voor dit informatieve artikel, wij van horecarama gaan ook aan de slag met deze tips!


  Door Ad Slotenmaker op 30 juni 2016

  inhoudelijk sterk artikel, alleen enkele links werken niet meer… ff aanpassen ?


  Door Rasecb op 3 juli 2016

  Bedankt, ben zelf ook met mijn site bezig (www.alldayfitness.nl) en gebruik al jou tips en tricks om hem te verbeteren!!


  Door Fredrik op 5 juli 2016

  Met de juiste content scoor je in Google ook wel, denk ik. Mijn website museum-agenda.nl bestaat nog niet zo lang, maar het wordt toch al gevonden bij de zoekmachine. Voor linkbuilding enzo heb ik nog geen tijd gehad. Artikel is wel interessant.


  Door John Veenstra op 11 juli 2016

  Ik heb sinds kort een website met kortingscodes. De links in dit artikel voor gratis persberichten, heeft me een paar keurige backlinks opgeleverd. Bedankt voor het delen van deze handige informatie


  Door Kevin op 21 juli 2016

  Bedankt voor de info! Voor http://www.eiwitshakes.info wil ik ook gebruik maken van affiliates middels TradeTracker nu vraag ik me het volgende af. Als affiliate sites mij promoten (link of productfeed) telt dit dan ook als backlink of zal dit met name als no-follow gebeuren?


  Door Mike op 22 juli 2016

  Ik heb op deze site iets gelezen over linkruil. Lijkt mij een prima idee. mijn website http://www.tssolutions.nl kan wel wat backlinks gebruiken en verwijs graag door naar anderen.  Door jolanda op 27 augustus 2016

  Goede tips, maar eigenlijk zijn de comments bijna net zo nuttig om te lezen! Hoop nieuwe ideeën opgedaan!  Door Chris op 11 september 2016

  Handige tips, maar valt niet mee om gevonden te worden op het web.
  Maar ga zeker aan de slag met de gevonden tips om mijn website
  http://www.love-rottweilers.nl te verbeteren  Door Rijschool Rotterdam op 27 september 2016

  Wow zeer goede tips, hartstikke bedankt zal er zeker wat aan hebben. Ben een vaste lezer van jullie site


  Door Leon op 4 oktober 2016

  Thanks! Interessant artikel!
  Ben tevens erg benieuwd naar het effect van links in een ractie onder interessante artikels. Daarnaast ben ik erg benieuwd of een https certificaat (zoals bijvoorbeeld bij https://www.werkenervaring.nl een positieve invloed heeft op de positie van een site in de zoekmachines).


  Door sophie op 12 oktober 2016

  Zeker een interessant artikel. Wij gaan kijken hoe we deze kennis kunnen implementeren in onze webshop (www.detruffelstunter.nl)


  Door Champagne-Forum op 21 oktober 2016

  Zeker een interessant artikel. Wij gaan kijken hoe we deze kennis kunnen implementeren in op de webshop van ( https://www.luxury-bottles.com )

  Door G. Vugts op 3 november 2016

  Interessant artikel, ben momenteel bezig met linkbuilding voor mijn festival webshop.
  http://www.FestGear.nl
  Zijn er geïnteresseerde voor ABC link ruilen?
  Door Sterke Man op 15 november 2016

  Steeds meer online concurrentie op de verhuismarkt. Wij gaan de uitdaging aan met de hulp van IMU!

  Door zeep e-winkel op 22 januari 2017

  nutige informatie. Ik wil graag links krijgen waar backlinks kan ik plaatsen!! Graag hoor ik van je  Door Anabolen Kopen op 25 januari 2017

  Ik zou ook graag lezen waar ik meer kwalitatieve backlinks kan krijgen voor mijn website
  Door Yoga op 2 februari 2017

  Bedankt voor deze tips. Veel aan gehad.
  Door Nekkussen op 9 februari 2017

  Thanks voor de info! Wij gaan hiermee aan de slag.  Door Faith op 21 maart 2017

  Het is heel erg lastig om dit toe te passen als je bijvoorbeeld een vergelijkingswebsite hebt in games: zoals die van ons: https://www.gamein.nl

  Content blijft meestal hetzelfde maar vraag mij of hoe we dit beter kunnen toepassen! Enig idee iemand?


  Door Mark Reijman op 17 augustus 2017

  Ik focus zelf (naast linkbuilden) op 2 andere zaken: 1) interne linking structuur opzetten zodat ik dmv interne links duidelijk maak aan Google wat ik de meest belangrijke pagina’s op mijn site vind en 2) meta description en titles van pagina’s en posts optimaliseren omdat Google tegenwoordig ook time on site en CTR vanaf de SERP meeneemt in zijn beoordeling van ranking. Plus natuurlijk mobile friendly!
  Ik ben zelf druk bezig met SEO voor http://www.photobooths-huren.nl, maar heb nog hele wat uurtjes voor de boeg…
  Door Dirk op 20 september 2017

  Goed artikel! Mooi om te zien dat deze pagina met zoekwoord “Backlinks” organisch op positie 1 in Google staat.

  Grappig om te zien hoe velen hier een relevante backlink naar zijn website probeert te krijgen. Alleen wordt er automatisch een rel=”nofollow” gemaakt. 😉  Door Paul op 5 januari 2018

  Bedankt voor de zeer uitgebreide uitleg met tips over het krijgen van goede backlinks.

  Met onze website https://www.vca-cursus.com/ zijn we druk bezig om beter organisch gevonden te worden, deze linkbuilding tips gaan daar aan bijdragen. Bedankt!

  Door Maarten Tromp op 1 februari 2018

  Erg fijne tips hierboven… iedereen bedankt!
  Ga eens kijken wat ik hiervan zelf kan toepassen op mijn website http://trompmedia.nl – grafische vormgeving eindhoven.

  Als er nog tips zijn? Die zijn altijd welkom!

  Nogmaals bedankt!
  Door Frank op 23 maart 2018

  Ik krijg de laatste tijd ontzettend veel mails met lijsten vol met startpagina’s en websites om meet te ruilen. In ruil voor een link naar hun website. Heeft dit überhaupt nog wel zin?


  Door Bert op 27 april 2018

  Helemaal mee eens, eindelijk iets waar je echt meteen resultaat mee boekt

  Door Wesley op 21 juni 2018

  Nog steeds een relevant artikel, zelfs na 7 jaar 🙂


  Door Goedkoopprinten.be op 22 juni 2018

  Bedankt voor de tips! Ik ben nu bezig met Goedkoopprinten.be en merk dat vooral in België het erg moeilijk is om goede links met een hoge DA (domain authority) te krijgen. Al heb je voor een evenwichtig linkprofiel ook wat mindere links nodig en wat nofollow links zoals deze twee die ik nu hier plaats. Bedankt voor jullie hulp!


  Door Wouter op 5 juli 2018

  Thanks voor de tip. Super nuttig!


  Door Robert op 31 augustus 2018

  Nog veel werk aan de winkel dus. Wel een mooie en erg duidelijk artikel.
  Door Bart van der Meer | Klik Proces op 19 september 2018

  Hoi iedereen die met linkbuilding bezig is 🙂

  Ik zie dat er nog regelmatig linken worden geplaatst naar websites.
  Weet dat dit niet heel veel zin heeft en dat er veel betere manieren zijn om te linkbuilding.

  Je kan hier (gratis en zonder opt-in) 103 linkbuilding tactieken vinden om je linkprofiel te verbeteren en hoger in Google te scoren: https://klikproces.nl/linkbuilding-strategie/

  Succes!

  Door Chent Creative op 18 oktober 2018

  Nuttige informatie, helaas zijn sommige websites die aangehaald worden in het artikel al offline (dmoz, snelstarten, handigstarten, vinden.nl kan je eigen websites niet meer voor aanmelden). Misschien even updaten (en eigen SEO score zo ook weer verbeteren ;))?

  Nogmaals, bedankt voor de waardevolle tips en het boek!

  http://www.Chent-Creative.com


  Door Yvan op 27 oktober 2018

  Ik wist niet dat er zoveel mogelijkheden waren om backlinks te verkrijgen.
  Goed artikel!


  Door Anita op 29 oktober 2018

  Hier kan ik wat mee, bedankt!


  Door Chun op 6 november 2018

  Bedankt voor de informatie. Ik zou graag voortaan wat meer links willen creeeren voor https://kentekenhouder.nl juiste informatie is het belangrijkste, ik denk dat hoe meer je creatief te werk gaat hoe beter het is voor je website. Natuurlijk zullen we intern (binnen seo) ook actief moeten blijven maar externe links zijn ook best wel belangrijk.
  Door Faruk Kasum op 7 december 2018

  Haha grappig al die waardevolle reacties. Wat ik mij afvraag is waarom er in het artikel wel wordt aangeraden om startpagina’s te gebruiken terwijl op het begin van het artikel staat dat het een don’t is. Voor het begin lijkt me dat een goede start inderdaad. Het is tijd om maar eens aan de slag te gaan hiermee. Als ik het artikel goed heb gelezen is verwijzing van een website waar al enorm veel links op staan, niet veel waard. De comment sectie staat bomvol links. Dus ik sla deze maar gewoon over 😉


  Door Rory op 8 december 2018

  Beste,
  Toch vind ik het in bepaalde situaties lastig om te linkbuilden. Ik heb een aantal websites en deze gaan aardig. De sites richten zich op kleding dus daar kun je aardig in backlinken.
  Nu heb ik een nieuwe site maar daar zijn bijna geen artikelen over en geen websites. Als er wel websites over bestaan dan betaal ik de volle mep om daar een link te mogen plaatsen. Heeft iemand hier ervaringen mee?


  Door Henk Hulshof op 17 januari 2019

  ik begrijp niet zo goed dat er weinig tot geen websites zijn die backlinks ‘voor weinig’ aanbieden. Op één site zou je veel backlinks kunnen plaatsen en zo samen veel voordeel hebben. Of is Google zo in gesteld om een backlink van zo’n site naar bijv. http://www.fotocursuswijchen.com juist te negeren?


  Door Yria Meijer op 25 januari 2019

  Goed artikel! Bedankt voor de tips! Het meeste verkeer op mijn website http://www.yriameijer.com komt via facebook , Het valt vooralsnog niet mee om mijn website met alleen maar origineel content in google aan de praat te krijgen. Ik begin mij af te vragen of ik iets over het hoofd zie? Hoe belangrijk is een SEO score in dit verhaal? Inmiddels heb ik deze naar 70 kunnen brengen maar dat schijnt geen invloed te hebben op de resultaten…


  Door Bart op 2 februari 2019

  Ha Henk Hulshof, het verkopen van Backlinks is tegen de gebruiksvoorwaarden van Google. Nou vindt dat natuurlijk toch gewoon plaats, maar 1 pagina vol met links is qua waarde voor de bezoeker natuurlijk 0 en dus zal Google dat ook zo beoordelen. Kijk maar naar de pagina of domeinautoriteit van zogenaamde startpagina’s. Die is altijd vrij laag (als het al niet 0 is). Dus ik zou eerder de tips van IMU volgen, die geven ook aan dat startpagina links weinig waardevol zijn. Voor https://www.ps5shop.nl probeer ik interessante informatie te verzamelen die de moeite waard is om te delen.


  Door Excursies Marrakesh op 3 februari 2019

  Bedankt, veel aan gehad voor onze website ReisDoorMarokko.nl zijn we altijd opzoek naar tips & tricks.


  Door Pretparken Nederland op 19 februari 2019

  Voor mij betekent de juiste linkbuilding, meer bezoeker. Zo heb ik gemerkt bij mijn website.


  Door Krugerpark.nl op 8 maart 2019

  Mooi om te zien dat dit anno 2019 nog steeds zorgt voor goede tips die ik gebruiken kan voor mijn website over het krugerpark en safari’s daar in de regio.


  Door De Linkbuilder op 8 maart 2019

  Heel goede tips nog die bruikbaar zijn in 2019! Wij als linkbuilder radn je zeker aan dit goed door te nemen en te gebruiken.


  Door Joren op 10 maart 2019

  Ik merk steeds meer dat bij online marketing bedrijven (die linkbuilding als dienst aanbieden) er gebruikt wordt gemaakt van de volgende praktijk: het bedrijf heeft zelf heel veel websites in eigen beheer (bestaan al zo’n 20 jaar) en voldoen aan de eisen van Google (voor SEO) en hebben een hoge domein autoriteit. Wat ze vervolgens doen, is dat klanten betalen voor linkbuilding en dat ze vanuit één van die websites (die relevant is voor de klant) linken naar de website van de klant. Wat vinden jullie hiervan? Zou je dit afraden? Ik ben er persoonlijk namelijk altijd bang voor dat Google hier ooit achter komt en dat die websites (+ de klanten) een penalty krijgen…  Door Christa op 1 april 2019

  Bedankt voor het artikel. Hoe relevant zijn backlinks nog in 2019? Is content king of zijn backlinks toch noodzakelijk? En bijvoorbeeld foto seo via Google afbeeldingen? Bedankt alvast
  Door Rolf op 2 mei 2019

  Wat een super artikel met goede tips. Je bent nooit klaar met linkbuilding! Bij onze website https://www.fotodoos.nl/ hebben we de focus op intern en extern linken, naar belangrijke pagina’s en kunnen nu het resultaat al zien.
  Door Frank op 9 juli 2019

  Wanneer je backlinks bij je klanten in de footer verwerkt komen deze op elke pagina te staan. Heeft dit (negatieve) invloed op de SEO voor deze website omdat er van elke pagina naar je eigen website wordt gelinkt?  Door Mike op 12 juli 2019

  dank je wel, probeer het met https://www.spaanse-grammatica.info om het hoger te krijgen, erg nuttige tips. Ik merk dat de taal tag ook erg veel uitmaakt met SEO, vooral als je vanuit buitenland een site probeert te promoten,
  Door Pieter op 5 augustus 2019

  Ik begrijp niet dat sommige buitenlandse sites als zinvolle / waardevolle backlinks worden gezien.
  Gelijkwaardige sites aan https://www.reparatiewasmachinevaatwasser.nl van collega’s zouden toch een positief effect moeten hebben, ipv dat doet het niet veel met de score.


  Door Ava op 8 september 2019

  Acero Inoxidable, Aluminio, Bronce, Cobre.  Door Jürgen op 13 september 2019

  Hartelijk bedankt voor de tips.
  Ben net begonnen met me overal aan te melden op enkel startpagina’s.
  Hopelijk komt https://www.rikiesto.be snel hoger in de resultaten!


  Door Voorne Makelaars op 16 september 2019

  Dank voor de tips, ik zou graag mijn makelaarskantoor Voorne Makelaars beter voor het voetlicht willen brengen: https://voornemakelaars.nl Ik bemiddel tussen koper en verkoper van woningen en adviseer over het beheer en onderhoud van vastgoed.


  Door Stefan op 4 oktober 2019

  Hallo,
  Ik volg jullie al een tijd lang en sinds ik mijn webshop https://www.rampenrugzak.nl in de lucht hebt valt het mij op dat het een langdurig proces is om backlinks te verkrijgen.
  Zou je mij adviseren om zelf backlinks te zoeken voor https://www.rampenrugzak.nl of om een bureau in te schakelen? Hierbij rekening houdend met een beperkt budget.


  Door Mike op 6 oktober 2019

  Een andere goede tip is om niet je domainnaam te veranderen, want dan verlies je alle SEO en moet je weer opnieuw opbouwen. https://www.spaans.gratis is het nieuwe website adres en heb alle SEO die ik opgebouwd had met vorige website verloren.


  Door How to earn 0,847 BTC per day https://onlineuniversalwork.com/earnonebitcoinperday216636 op 4 november 2019

  How to Make $9273 FAST, Rapid Money, The Busy Budgeter: https://links.wtf/6Ayn

  Door Paul op 4 december 2019

  Dank voor de tips. Maken linkjes vanf andere websites (zoals deze nog uit verder?)
  De mooiste kleurplaten kun je vinden op:
  Door OCI Koppeling op 9 januari 2020

  Goed artikel met duidelijke uitleg over hoe je beter kunt scoren in Google. Dit ga ik zeker toepassen op mijn site over webshop koppelingen.

  Door Mike op 20 januari 2020

  Wel aardig hoe er sinds het schrijven van dit artikel toch relatief weinig veranderd is in de tactieken die worden gebruikt voor linkbuilding.
  En welke werken.
  Ik zou trouwens inmiddels al backlinkchecker ahrefs aanraden.  Door Desiree op 25 januari 2020

  Interessante uitleg. Kijken wat dit gaat doen voor mijn webshop  Door Ewout op 7 februari 2020

  Dit was een artikel waar ik al lang naar op zoek was! Echter blijf ik het lastig vinden om echte goede backlinks te vergaren. Maar met deze tips ga ik zeker aan de slag.


  Door Lashbar op 9 februari 2020

  Bedankt voor de tips. Zal er meteen aan gaan werken.
  Door Remco (Fysio Zwolle) op 15 februari 2020

  Mooi bijna compleet stuk. Gezien de reacties is punt 16 een reactie plaatsen op een blog 🙈.


  Door Vincent op 16 februari 2020

  Deze tips hebben ons erg geholpen! We hebben er direct gebruik van gemaakt voor ons content creatie bureau Spark (www.wearespark.nl).


  Door Hoofdstad China op 18 februari 2020

  Door het lezen van dit stuk ook maar is wat proberen 🙈. een reactie op het blog dus!
  Door Jose op 20 februari 2020

  Bedankt voor de superwaardevolle tips!
  Ik heb een vraagje.. Bij Artikel marketing staat dat je jouw artikel op verschillende plaatsen kunt aanbieden, maar dan krijg je toch duplicate content? Hoe zit dit precies?
  Groetjes!
  Door Graffiti Wall Art op 23 februari 2020

  Ik ga deze tip gebruik om mijn eerste link te plaatsen.
  En dit artikel kan inderdaad wel een update gebruiken. Alsnog bedankt! 🙂  Plaats een reactie