Winnen in Google?
SEO BoekOntvang het boek

Page content

Virale marketing via “vind ik leuk” van Facebook

Als er iets viraal is de laatste tijd dan is het wel de “vind ik leuk” knop van Facebook. Door deze standaard onder alle berichten op je website te plaatsen zorg je ervoor dat je veel extra bezoekers krijgt via de netwerken van je lezers.

Om uit te vinden hoe je zo’n vind ik leuk knop op je website krijgt kun je het beste even het artikel Facebook Like Button (Vind ik leuk knop) lezen. Om hier het optimale uit te halen kun je op je website mensen ook aanmoedigen om op deze knop te klikken, alleen al door het te vragen haal je namelijk vaak al meer resultaat.

Bij deze wil ik jou dus natuurlijk ook vragen om onder dit artikel even op vind ik leuk te klikken 😉

Buiten je website om kun je deze knop ook in je voordeel gebruiken, bijvoorbeeld op je Facebook fanpage waar je mensen kunt aansporen om te klikken in ruil voor een beloning. Ik heb dat hier bijvoorbeeld gedaan op mijn Internet Marketing Universiteit Fanpage.

Des te meer mensen er iets leuk vinden des te viraler het wordt. Het aantal mensen dat jouw artikel leuk vind zal ook meer en meer zijn waarde in de zoekmachines gaan krijgen.

Naast het virale effect is het ook een stukje social proof, een stuk vertrouwen voor je bezoeker dat er veel mensen waardering hebben voor hetgeen je schrijft.

    Comment Section

    0 reacties op “Virale marketing via “vind ik leuk” van Facebook

    Plaats een reactie