Is de Google Ads Editor Tool Handig Voor Jou?

Als je een groot Ads account hebt kan het makkelijk zijn om gebruik te maken van de Google Ads Editor Tool. Met dit programma dat beschikbaar is voor Windows (XP en hoger) en Mac (OS X 10.6 of hoger) kun je grote Ads accounts efficiënt beheren. In dit artikel gaan we dieper in op de Google Ads Editor Tool en wat je ermee kunt

Voor wie is de Google Ads Editor Tool handig?

Als je veel campagnes of accounts beheert dan kan de Ads Editor veel tijd besparen. Dit zit ‘m voornamelijk in het feit dat je met de Ads editor gemakkelijk meerdere bewerkingen in één keer kunt uitvoeren. Als je verschillende zoekwoorden of advertenties wilt aanpassen dan kan dat tegelijkertijd. In de web-interface dien je dit per stuk aan te passen. Met name bij het beheer van meerdere accounts is de kopie functie erg handig. Deze functie stelt je in staat om verschillende advertenties of bijvoorbeeld zoekwoorden te kopiëren naar een ander account. Uiteindelijk zal deze tool met name handig zijn voor de ondernemer die ook campagnes voor klanten beheert. Gebruik je Ads alleen voor je eigen bedrijf dan kun je ook gebruik maken van de Editor maar dan zal de vergelijking in de meeste gevallen gelijk uitvallen voor de web-interface als voor de Ads Editor Tool.

Wat kun je met de Google Ads Editor Tool?

Zoals gezegd is de Ads Editor met name handig om bulk campagnes en accounts te beheren. De Editor stelt je in staat om op een geavanceerde manier samen te werken met collega’s aan dezelfde campagnes of accounts. Met een handig opmerkingen systeem kun je bijzonderheden aan elkaar doorgeven en collega’s een heads-up geven over zaken waar nog aan gewerkt moet worden. De Ads Editor Tool maakt het beheren van campagnes daarnaast makkelijker doordat je kunt zoeken op dubbele zoekwoorden. Je kunt ze makkelijk vinden, bewerken en eventueel verwijderen. Ook de geavanceerde zoekfunctie maakt het makkelijk om specifieke wijzigingen toe te passen in de diverse accounts en campagnes die je in je beheer hebt. Hierdoor hoef je niet door ieder lijstje te klikken op zoek naar die ene campagne. Voor de mensen die nogal eens spijt hebben van het verwijderen van een advertentie is de functie om verwijderde advertentieteksten te herstellen ook een hele uitkomst. Zo hoef je je geen zorgen te maken wanneer je per ongeluk iets verwijdert hebt. De Editor ondersteunt ook alle features die je gewent bent te kunnen gebruiken in de Ads web-interface om je Google Display Network bereik en prestaties te verbeteren. Je kunt verder productgroepen downloaden, bulk wijzigingen maken en shopping campagnes beheren. Je dient deze campagnes wel eerst aan te maken in de web-interface.

De tool in gebruik nemen

Om de Ads editor te kunnen gebruiken dien je deze eerst te downloaden. Via deze link: https://ads.google.com/intl/nl/home/tools/ads-editor/ is de editor te downloaden. Na het downloaden dien je de Ads Editor eerst te installeren. Volg hiervoor de instructies op. Na het starten van het programma dien je een account aan te maken en een Ads account te downloaden waarna je direct kunt beginnen met werken. We wensen je veel succes met het managen van je campagnes met de Google Ads Editor Tool!