Winnen in Google?
SEO BoekOntvang het boek

Page content

Videomarketing?

Videomarketing is het gebruik maken van video’s om meer binding met je klanten te krijgen, meer producten te verkopen en jezelf beter te positioneren.

Video hoort in deze tijd

Als je echt een boost wil geven aan je business en echt een verschil wilt maken in jouw markt dan zul je echt met video moeten gaan werken. Vertrouwen is een groot goed en aandacht is schaars op het internet, daar moet je slim mee om gaan.

Mensen willen graag de persoon achter de business en de ondernemer zien en leren kennen. Je kunt zo echt een band creëren met mensen zonder dat je er zelf weet van hebt. Jij merkt immers niet dat iemand jouw video aan het bekijken is maar het kan echt een impact hebben op diegene die het kijkt.

Zeker wanneer jij bijvoorbeeld in een markt zit waar je echt mensen uit problemen helpt zoals gezondheid, afvallen, roken, reuma enzovoorts.

Durf je niet?

De eerste keer een camera op je hoofd zetten, beginnen te praten en dat vervolgens op internet zetten is niet echt iets waar je voor wakker gemaakt wil worden, dat is voor de meeste mensen best wel eng.

De eerste video die ik van mezelf maakte heb ik in Antwerpen opgenomen, ik moest zelfs een wildvreemde vragen om mij even 2 minuten te filmen zodat ik mijn verhaal kon doen. Man, wat heb ik een rondjes om hem heen gelopen voordat ik hem vroeg!

Uiteindelijk voelde het heel prettig toen ik het eenmaal gedaan had en toen ik zag dat de video in de eerste week al 600 keer werd bekeken had ik er echt en goed gevoel bij.

Super tof om te doen!

YouTube Powerrrr

Ik raad je aan om zoveel mogelijk YouTube te gebruiken voor je video’s, het werk verschrikkelijk eenvoudig. Je upload je video, je geeft het een leuke naam en vervolgens kun je de video op je website plaatsen.

Het mooie aan YouTube is dat je kunt zien hoevaak je video is bekeken, je kunt een link naar je website in de omschrijving van je video plaatsen en andere mensen kunnen jouw video ook op hun website plaatsen, zo breid je je bereik nog meer uit!

Laatste wat noemenswaardig is, is dat YouTube heel betrouwbaar is, de site zal niet offline gaan en je kunt mooie grote videobestanden uploaden zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je je eigen website overbelast.

De Flip Mino

Mocht je nu denken dat video plaatsen te moeilijk voor je is dan geen paniek, ik weet een oplossing!

Je hebt tegenwoordig hele mooie kleine videocemera’s, ongeveer net zo groot als een digitaal fototoestel. De bekendste hiervan is de Flip Mino.

De Flip is een camera met een grote rode knop er op. Als je er op drukt gaat hij opnemen en als je er nog eens op drukt stopt hij weer.

Er zit een usb stekker aan zodat je hem direct in de computer kunt steken en je video is direct op maar voor YouTube, je kunt hem zo vanaf het toestel uploaden!
Eenvoudiger dan dit zal het niet worden…

Live uitzendingen

Ik hoop dat je al beseft dat video echt een aanvulling op je business is maar wat helemaal voor een groot verschil kan zorgen is als je live video uitzendingen gaat doen op je website.

Je kunt heel gemakkelijk een webcam en een microfoon op je computer aansluiten zodat je live op het internet te zien en te horen bent, een service die je hiervoor bijvoorbeeld kunt gebruiken is Ustream.tv.

Je drukt daar op “uitzenden” en je bent meteen live op het internet te zien. Dat videoschermpje kun je op je blog plaatsen zodat mensen ook ter plekke reacties achter kunnen laten.

Je kunt zo bijvoorbeeld een vragenuurtje doen waarin je mensen live antwoord geeft op hun ingezonden vragen.

Je kunt zo ook presentaties geven vanuit je woonkamer en bijvoorbeeld daarin ook je product promoten, zo bouw je een betere band op met je mailinglijst en kun je ook nog eens een leuk extraatje verdienen.

Zo gaf ik enige tijd geleden samen met Eelco de Boer een live uitzending vanuit mijn eigen woonkamer.

Vooraf hadden wij gepland om een uitzending van 1 tot 1,5 uur te doen maar omdat de vragen binnen bleven komen zijn we uiteindelijk 7 uur lang doorgegaan tot half 2 ’s nachts!

Op het plaatje zie je een screenshot die een van de kijkers maakte toen wij uiteindelijk besloten om er een biertje bij te pakken.

Na de uitzending hadden we meer dan 500 reacties op het blog staan, als dat geen waarde is!

  Comment Section

  2 reacties op “Videomarketing?


  Door Will van den Berg op 30 juni 2012

  Een video waarin jezelf waardevolle informatie geeft is inderdaad van onschatbare waarde. Voor veel (beginnende) internet ondernemers kan dit echter een flinke horde zijn om diverse redenen.

  Een alternatief is een video of promo waarin je jouw product of dienst met foto’s en/of videofragmenten presenteert.

  Als je hierin ook nog eens een “call to action” button met link naar je website plaatst heb je meteen een tool voor eventueel je affiliates. Virale marketing “on steroids”!


  Plaats een reactie