Winnen in Google?
SEO BoekOntvang het boek

Page content

Geld verdienen met YouTube

Geld verdienen met YouTube

Geld verdienen met YouTube, hoe doe je dat nu eigelijk?

Het video sharing kanaal “YouTube” is een van de best bezochte websites op het internet. Vrijwel iedere internet gebruiker heeft wel eens een YouTube filmpje bekeken, soms onopgemerkt door een link er naartoe. Er is veel geld te verdienen door middel van dit medium, er is immers veel interesse. Veel interesse betekend al snel dat er mogelijkheden zijn om geld te verdienen. YouTube deelt de inkomsten van adverteerders met zijn gebruikers door middel van het partnership Program.

Er zijn mensen die vele duizenden euro’s per maand verdienen, enkel door het uploaden van filmpjes op YouTube. De hoogte van het inkomen is hierbij afhankelijk van het aantal keren dat het filmpje bekeken is, de views. De rekeneenheid is per 1000 views.

Goed onderwerp van belang

Naast het aantal views is het film onderwerp van belang. Er worden namelijk advertenties getoond die relevant zijn aan het filmpje. Betreft dit een onderwerp waar bedrijven graag bij willen adverteren, dan wordt er meer geld verdiend per 1000 views. Een belangrijk hulpmiddel om dit inzichtelijk te maken is de Google zoekmachine. Met een filmpje dat veel views heeft met weinig adverteerders verdien je meer dan een filmpje met weinig views en veel adverteerders.

Verdienmodel

Door simpelweg de functie “advertenties tonen” in te schakelen op jouw Youtube kanaal, is het mogelijk om geld te verdienen met je filmpjes. Het heeft pas zin als ook veel mensen daadwerkelijk naar de filmpjes gaan kijken. Hiervoor is het verstandig om marketing activiteiten te ondernemen om de aandacht naar het filmpje(s) te trekken. Om het mogelijk te maken dat er advertenties bij je filmpjes getoond worden, is er een Google Adsense account vereist. Hierop worden de inkomsten van de eigenaar van de film bijgeschreven als de functie “inkomsten genereren” is ingeschakeld. Voor een adsense account is een gecontroleerde Google account vereist.

Lees hierover ook het artikel over YouTube koppelen aan Adsense >>>

Onderwerpen

Het bepalen van een goed onderwerp is van groot belang voor de inkomsten van de film. Een populair onderwerp kiezen, geeft veel concurrentie. Een onderwerp zoeken dat minder populair is, geeft minder concurrentie maar wordt minder naar gezocht. Het is de kunst om een filmpje te maken wat precies bij een zoekonderwerp past, zodat deze bovenaan komt in de zoekresultaten met een grotere “view kans”.

Een andere goede manier om mensen aan je te binden is het geven van een cursus of workshop via youtube. Op deze wijze zullen mensen graag meerdere filmpjes van je bekijken en zich hierop willen abonneren. Een veelgebruikte truc is om op het randje van het toelaatbare een video te posten. Hier wordt de grens van de geldende normen en waarden opgezocht en de emotie geprikkeld. Ook dieren, kinderen, blunders of pikante filmpjes scoren erg goed op youtube.

Geld verdienen met Vloggen

YouTube is een goudmijn voor de “vloggers”. Vloggers zijn de makers van een video blog. Er zijn mensen die miljonair werden, louter door het regelmatig posten van een video op dit kanaal.

Affiliate Marketing

Er zijn gebruikers die minder tevreden zijn met de beperkingen van Google Adsense. Het bedrag per click varieert en de getoonde advertenties zijn afhankelijk per niche. Dit is de reden dat gebruikers ervoor kiezen om hun inkomsten verder uit te breiden via gerelateerde affiliate marketing. Dit kan door een kooplink toe te voegen aan de video. Maakt deze link conversie, dan wordt er een commissie uitbetaald.

Dit marketingsysteem is in verschillende vormen: CPA en PPD.

  • CPA staat voor cost per action, hierbij wordt geld uitbetaald als de gebruiker een bepaald aanbod aankoopt via de link, dat toegevoegd is aan de video.
  • PPD staat voor pay per download, hierbij wordt geld betaald als de gebruiker iets download zoals bij voorbeeld een E-book.

Er zijn diverse affiliate netwerken om een campagne onder te brengen.

    Comment Section

    0 reacties op “Geld verdienen met YouTube

    Plaats een reactie