Winnen in Google?
SEO BoekOntvang het boek

Page content

De “Bezige Bij Methode”

De “Bezige Bij methode” is een methode om gratis bezoekers naar je website te krijgen. Om dit te kunnen toepassen is het overigens wel handig als je een eigen website hebt met een beetje inhoud. De methode houdt in dat jij als ondernemer druk aan de slag gaat om op het netwerk in jouw markt de “bezige bij” uit te hangen.

Actief reageren en bijdragen op blogs en fora

Je kunt dat doen door veel te reageren op andere blogs en forums in jouw markt. Door daar enerzijds waardevolle informatie te plaatsen en anderzijds een link naar je website in je reactie te plaatsen kun je veel “relevante” bezoekers krijgen.

Gastblogger worden

Je kunt ook gastblogger worden op de websites van je “concurrenten” of voor websites die overeenkomen met jouw onderwerp. Wanneer je daar je eigen naam als afzender bij mag plaatsen of een link naar je website heb je weer een extra bron van bezoekers opgezet.

Breng een gratis rapport uit

Een derde methode is om een gratis rapport uit te brengen. Je kunt websites die gratis e-books verstrekken benaderen of zij jouw rapport op willen nemen in hun collectie.

Je kunt ook de websites die je benaderd als mogelijke gastblogger vragen of zij je rapport willen aanbieden aan hun achterban.

Waarom heet dit “de Bezige Bij”

Deze methode noem ik de bezige bij omdat het doel van deze werkwijze is dat je overal op het internet (weliswaar in jouw markt) opduikt in reacties, topics, posts, blogs, artikelen, verwijzingen enzovoorts.

Het doel moet zijn dat mensen niet meer om je heen kunnen. Waar iemand uit je doelgroep ook belandt op het internet, er moet een link naar jou te vinden zijn.

  Comment Section

  9 reacties op “De “Bezige Bij Methode”  Door Eric Lansu op 4 januari 2011

  Als informatiecentrum voor de wandelsport in Friesland is dit een van onze belangrijkste promotiemiddelen. Maar het is zeker ook een kwestie van lange adem!
  Tip: Stel ook eens Google Alerts in om te zien waar je naam op internet opduikt. Je kunt dan snel reageren als er ergens iets opduikt dat je naam zou kunnen schaden.  Door James op 19 januari 2011

  Dit is echt een geweldig artikel. Mijn complimenten voor de goede inzichten die je hiermee geeft. Zijn er nog meer methoden om de bezige bij uit te hangen naast de bovenstaande tips?


  Door 't SpeulHoes op 18 januari 2013

  Ben via google op je site gekomen.
  Bedankt voor deze tips en ga hiermee aan de slag.

  Groeten,Peter Oosterwijk


  Door James op 12 februari 2013

  Ik heb heel veel gehad aan deze methode. Dit is echt waar het om draait. Als je overal aanwezig bent en iets waardevol te bieden hebt, dan weet je dat je:

  1) Gevonden wordt
  2) Leuk gevonden wordt (fans, likes, subscribes, etc.)

  Bedankt. Goed idee om dit op het blog te zetten. Super!  Door Joost op 24 mei 2013

  Ja, supergoede tips. Ik denk dat het zowieso belangrijk is om je specialisme te laten zien maar als je het goed toepast kun je er qua verkeer en deelbaarheid in netwerken inderdaad ook heel veel aan hebben.


  Plaats een reactie