AdSense via beveiligde (SSL) verbindingen gebruiken

AdSense via beveiligde (SSL) verbindingen gebruiken

Als je al langere tijd gebruik maakt van AdSense dan kun je je de tijd nog herinneren dat het advertentieplatform van Google voor uitgevers een beveiligingswaarschuwing veroorzaakte. Als je een https website had dan kregen je bezoekers de melding dat er onveilige elementen op de webpagina gevonden waren, met de vraag of ze toch door wilde gaan naar de website. Niet echt een goede binnenkomer.Hoe gaat het tegenwoordig met AdSense en https verbindingen? Je leest het hier.

Kun je AdSense plaatsen op een beveiligde website?

Vroeger had je het probleem dat er diverse fouten konden ontstaan als je AdSense gebruikte op een website die een https verbinding maakte. Er ontstonden berichten dat de pagina onveilige content of elementen bevatten en dat het werd afgeraden om de site te bezoeken. Soms werd een website helemaal geblokkeerd. De meest voorkomende fouten waren dat advertenties niet goed of helemaal niet werden weergegeven. Erg frustrerend voor bedrijven die geld wilde verdienen met het plaatsen van advertenties en een beveiligde verbinding (SSL) hadden.Tegenwoordig heeft Google AdSense dit probleem niet meer. Ze hebben de code aangepast zodat de AdSense code nu ook ondersteund wordt voor websites die het https protocol gebruiken via SSL. Dit betekent dat uitgevers met beveiligde websites nu ook AdSense advertentiecode kunnen gebruiken zonder dat hier problemen door ontstaan. Super handig dus voor websites die financiële diensten aanbieden, werken met persoonsgegevens om een advies uit te brengen, sociale netwerken en natuurlijk e-commerce websites.

Wat je moet weten over de AdSense SSL advertentiecode

Sites die via een https protocol verbinding leggen hebben de vereiste dat alle content op de pagina inclusief advertenties in overeenstemming zijn met de voorwaarden van SSL. Vanwege deze voorwaarden haalt AdSense alle advertenties die niet in overeenstemming zijn met de SSL vereiste uit de veiling voor websites die het https protocol gebruiken.Het kan dus zijn dat wanneer je overstapt van http naar https de opbrengsten van de advertenties minder worden op je website. Dit komt omdat er minder vraag is van adverteerders en advertenties op een https website. De veiling van advertentieruimte wordt namelijk minder druk.Heb je de SSL advertentiecode gebruikt op je http site? Dan hoef je je geen zorgen te maken. Deze code werkt prima op http websites en je hoeft je geen zorgen te maken dat er iets vreemds gebeurd met je advertenties.

Hoe gebruik je de nieuwe https compatible AdSense code?

Als je problemen ervaart op je website met advertenties van Google omdat je nog oude code gebruikt kan het handig zijn om de nieuwe code op je website te zetten. Als je het niet zeker weet dan kun je zonder dat dit verregaande gevolgen heeft ook de code wijzigen. Om de nieuwe advertentiecode te gebruiken, doorloop je de volgende stappen:

Een nieuwe advertentiecode maken

Optie 1:

  1. Dit doe je door in je Google AdSense account te klikken op ‘Mijn advertenties
  2. en daarna op ‘Code ophalen
  3. De laatste stap is de code te plakken in de html broncode van de pagina waar je de advertentie wilt plaatsen.

Optie 2:

De tweede optie bestaat uit het aanpassen van bestaande code.
  1. De synchrone advertentiecode dien je op de volgende wijze aan te passen:
  2. Zoek: "http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js" in je code
  3. en vervang dit door: "//pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js"
  4. In de Asynchrone advertentiecode vervang je:
  5. " http:////pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js" voor
  6. "//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"
Gefeliciteerd! Je bent nu weer helemaal up to date voor wat betreft Google AdSense en https protocollen!