Winnen in Google?
SEO BoekOntvang het boek

Page content

Hoe kom je aan meer Opt-ins? (meer aanmeldingen op je nieuwsbrief)

De hamvraag voor elke ondernemer als het gaat om het uitbreiden van zijn slagkracht op het internet…

Hoe groter jouw mailinglijst (nieuwsbrief) is des te meer slagkracht je hebt als het gaat om het promoten van nieuwe blogs, producten, evenementen enzovoorts…

Je kunt een mailinglijst op verschillende manieren opbouwen. Voorheen deden de meeste marketeers op het internet aan de hand van Google Adwords met daarachter een Opt-in pagina.

Sinds de Google Slap mag dit echter niet meer en wordt het wat ingewikkelder.

Via Adwords werkt het overigens nog steeds maar dan op een iets andere manier.

Hoe ik het voornamelijk doe…

In dit artikel kun je lezen hoe ik dit bijvoorbeeld doe:

Tips voor het Opbouwen van een Mailinglijst via “verstopte” Opt-in pagina’s

In dat artikel lees je hoe ik mijn opt-ins binnenhaal, mede dankzij het weggeven van gratis e-books op mijn website.

Ik gebruik overigens niet alleen maar Google Adwords maar veel meer Zoekmachine Optimalisatie. Ik blog regelmatig en daarnaast heb ik een Internet Marketing Kennisbank welke veel content bevat.

Hierdoor krijg ik veel bezoekers uit de organische resultaten van Google en ook die bezoekers komen via mijn gratis e-books weer op Opt-in pagina’s terecht en zodoende op mijn mailinglijst.

Andere methoden

Natuurlijk kun je het ook heel anders doen dan op de bovenstaande manier al raad ik je sowieso aan om keen aanmeldformulier op je website te plaatsen. Ook wanneer je geen gratis e-b0ok hebt om weg te geven.

Je kunt ook gebruik maken van affiliate marketing, je zult dan wel een product moeten hebben wat de affiliate kan verkopen maar je kunt een affiliate prima naar een opt-in pagina laten verwijzen en pas met de salespage komen wanneer de bezoekers zich heeft aangemeld voor je mailinglijst.

Ook via Sociale Media kun je een mailinglijst opbouwen, bijvoorbeeld via Facebook:

3 Facebook Tips Die Nog Bijna Niemand In Nederland Toepast…

Mocht je nog andere methoden willen weten dan raad ik je aan om dit artikel te lezen:

6 Methoden Om Je Mailinglijst Gemakkelijk Te Laten Groeien

  Comment Section

  1 reactie op “Hoe kom je aan meer Opt-ins? (meer aanmeldingen op je nieuwsbrief)


  Door Nicole op 18 februari 2019

  Goededag,

  Ik heb inmiddels een lijst van 140 contacten. Echter deze zijn zelf opgebouwd tijdens mijn baan in loondienst. Inmiddels heb ik deze contacten een paar e-mails verzonden via active campaign. Natuurlijk krijg ik ook uitschrijvingen en, tot mijn schrik, 2 keer melding van foutief gebruik?!? Enfin, ik heb in deze e-mails, op advies, nog niet gebruik gemaakt van een officieel inschrijfformulier waarbij er toestemming gevraagd wordt deze e-mails te verzenden. Wat is nu de beste aanpak?
  Mijn contacten die er nog over zijn (weer) een e-mail te sturen waarin ik ze vraag zicht in te schrijven via het inschrijfformulier?
  Of kan ik nog een checklist delen en de e-mail en daaronder vragen om zich officieel in te schrijven?
  De reden dat ik nog geen officieel opt/inf formulier heb gebruikt is dat ik het vreemd vind dat ik ze moet vragen zich te abboneren op mijn lijst terwijl ze nog geen enkel idee hebben wat voor soort content ik dan ga delen en of het wel interessant voor ze is.. Vandaar dat ik eerst begonnen ben zonder toestemming en wat checklists heb gedeeld. Zodoende hebben ze een beeld gekregen wat ik dan wil delen. Dan is het makkelijker of zich wel of niet te abboneren op mijn lijst. Of hebben jullie een ander idee? Hoor graag.

  Plaats een reactie