Beter aan de bar...(staand werken)
03 augustus 2014 
0 min. leestijd

Beter aan de bar...(staand werken)

De laatste tijd ben ik gaan experimenteren met mijn werkplek /  werkhouding. Hierbij kwam ik er achter dat staand werken (in mijn geval aan een bar) een hoop voordelen heeft. In deze video vertel ik je wat de verandering van staand werken voor invloed heeft gehad:

Update staand werken 2017:

3 jaar na het publiceren van deze video hebben wij op ons kantoor de volgende stap gezet als het gaat om staand werken. Steeds vaker horen wij leuzen als “zitten is het nieuwe roken” en ook zien wij de stijging van burn-outs onder jongere werknemers. Wij willen daarom om te beginnen een actieve werkhouding bevorderen. In deze video vertel ik je meer over staand werken en waarom wij hiervoor hebben gekozen:

Staand werken is ook gezond!

Blijkbaar is staand werken ook gezond, zo wordt er gezegd in dit artikel. Alleen maar voordelen dus ;)

Over de schrijver
Tonny Loorbach is ondernemer en investeerder. Hij specialiseert zich sinds 2007 in online marketing en richtte in 2010 de IMU op. Naast de IMU is hij eigenaar van 5 andere software- en online marketing bedrijven (Phoenix, Huddle, Plug&Pay, Traffic Leaders en Salespassie), heeft hij zijn eigen stichting (De Loorbach Foundation) en een investeringsmaatschappij (Loorbach²). Met zijn boek 'Doelgerichte SEO' scoorde hij een #1 besteller en ook zijn tweede boek 'De Online Marketing Tornado' (met Martijn van Tongeren) ging in 2 weken tijd 15.000 keer over de toonbank.
Niels Gouman
Door

Niels Gouman

op 04 Aug 2014

Goede tip Tonny! Ik heb zelf (op mijn thuiskantoor) ook een sta bureau. Werkt geweldig goed :) In het begin (je eerste week fulltime) krijg je inderdaad wat last van je voeten, en rug, maar je lichaam went er vrij snel aan. Na een maand weet je niet beter, en ben je gelijk een stuk fitter (en leniger).

Nick Draaijer
Door

Nick Draaijer

op 06 Aug 2014

Hi Tonny, Leuk dat je hiermee bezig bent! Nog een andere goede tip voor afwisseling in je werkomgeving: trampolinespringen! Wij doen dit met de bellicon trampoline, uniek door de zachte elastiek vering. Perfect om de dufheid van het zitten achter je bureau te bestrijden en te ontspannen. Zo kun je na een korte workout weer met een frisse blik en creatief aan de slag. Bovendien stimuleert dit je productiviteit. Dat is onze "bounce methode" ;)

Frank van der Eijden
Door

Frank van der Eijden

op 21 Aug 2014

Hallo Tonny, Heb je wel eens geprobeerd staand te vergaderen? Niemand gaat zitten. Het gevolg is dat de vergadering veel meer gefocust is, dat niemand van die hele lange verhalen gaat zitten vertellen en dat de vergadering nog maar 10 tot 20 minuten duurt. Probeer het eens!

jack
Door

jack

op 26 Sep 2014

Eerlijk gezegd lijkt me dit niks, geen mij maar gewoon een normaal bureau

Verhuisbedrijf Rotterdam
Door

Verhuisbedrijf Rotterdam

op 13 Oct 2014

lijkt mij ook niet echt prettig, om de hele tijd maar te staan, maarja kan me voorstellen dat andere dat wel prettig vinden

Matthijs
Door

Matthijs

op 16 Apr 2015

Het is ook niet voor niets dat de directie van Scania vergadert midden in de fabriek bij een sta-tafel. Zelf lig ik vaak op mijn bed in de meest gekke houdingen, omdat ik dan vreemd genoeg de meeste inspiratie krijg ;)

Sporthorloge
Door

Sporthorloge

op 07 Jul 2020

Ik raad je aan om de Time Out App op je Mac te installeren. Time Out helpt je eraan te herinneren dat je regelmatig pauzes moet nemen. Ik gebruik zelf Custom Notificaties voor: Pushups, Squads, water drinken etc. Als je een Apple Watch hebt, dan is het gebruik van Activity een no-brainer. Omdat het een handige manier is om bij te houden hoeveel je dagelijks beweegt. Als je fanatieker sport, zoals hardlopen of wielrennen, is een sporthorloge een uitkomst. Een goed sporthorloge is als een goede coach en helpt je iedere dag om meer en effectiever te sporten en je records te verbreken.

Reactie plaatsen