Interview met Maasbert Schouten!
16 augustus 2012 
1 min. leestijd

Interview met Maasbert Schouten!

Enige tijd geleden ging ik op bezoek bij een bijzondere ondernemer. Maasbert Schouten richtte in 1993 de kredietverstrekker AFAB op waarmee hij zowel in 2008 als in 2009 de prestigieuze competitie Best Managed Companies won. Hij stond lange tijd in de top 10 van de Quote als “self made miljonair” en was ook enige tijd eigenaar van voetbalclub Vitesse. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen investeringsmaatschappij.

Bekijk hier het interview met Maasbert Schouten:

Je hoort hier het verhaal van een absolute topondernemer die in Nederland het hoogste niveau bereikt heeft. Het interessante van dit gesprek vond ik de rust en nuchterheid die hij uitstraalt en de mindset waarmee hij naar ondernemerschap kijkt. Door dit soort verhalen te horen krijg je meteen zin om aan de slag te gaan met nieuwe projecten, misschien is dat niet zo best voor je focus maar ik denk dat er ook genoeg lessen over focus in deze video zitten. Bezoek ook eens de website van Maasbert Schouten en/of volg hem op Twitter.

Reacties worden gewaardeerd!

De business interviews die ik doe zijn allemaal met mensen die over het algemeen erg druk zijn maar toch even tijd vrij maken om hun verhaal/lessen/tips (gratis) te delen met de bezoekers van deze website. Daarvoor dank ik natuurlijk hen maar verzoek ik jou tevens om een leuke reactie achter te laten, dat wordt namelijk altijd erg gewaardeerd. Een Like of Tweet mag natuurlijk ook!

Over de schrijver
Tonny Loorbach is ondernemer en investeerder. Hij specialiseert zich sinds 2007 in online marketing en richtte in 2010 de IMU op. Naast de IMU is hij eigenaar van 5 andere software- en online marketing bedrijven (Phoenix, Huddle, Plug&Pay, Traffic Leaders en Salespassie), heeft hij zijn eigen stichting (De Loorbach Foundation) en een investeringsmaatschappij (Loorbach²). Met zijn boek 'Doelgerichte SEO' scoorde hij een #1 besteller en ook zijn tweede boek 'De Online Marketing Tornado' (met Martijn van Tongeren) ging in 2 weken tijd 15.000 keer over de toonbank.
Rebekka Deforce
Door

Rebekka Deforce

op 16 Aug 2012

Wat een heerlijke man om naar te luisteren, zowel inhoudelijk als qua uitstraling.Inspiratievol interview, goed gedaan Tonny!

Shadeska Nicolina
Door

Shadeska Nicolina

op 16 Aug 2012

SUPER interview...erg leerzaam. Heb erg veel van genoten, TOP!!!!

marco
Door

marco

op 16 Aug 2012

Mooi om een beter beeld van deze man te krijgen was door de Vitesse/Jordania/Derksen geschiedenis vertroebeld. Volledig onterecht. Inspirerende man.

Tonny Loorbach
Door

Tonny Loorbach

op 17 Aug 2012

Zelfs voor de voetballiefhebber een verhelderende video ;)

Coen Olde Bijvank
Door

Coen Olde Bijvank

op 16 Aug 2012

Wat een prachtige waardevolle video! Echt een aanrader voor iedereen.Top Tonny!

Kees Kroos
Door

Kees Kroos

op 16 Aug 2012

Thanks Tonny,In 1 keer helemaal uitgekeken,Inspirerende uitspraak van hem dat hij de energie om keihard te werken haalde uit zijn zakelijke groei en succesvolle resultaten !

Peter
Door

Peter

op 16 Aug 2012

Geweldig interview Tony! Zeer inspirerend.

Gé den Boer
Door

Gé den Boer

op 16 Aug 2012

Hartelijk bedankt Tonny,Bijzonder inspirerend interview. Heb er heel veel aan gehad. Mag ik dit interview op mijn site plaatsen? Ik hoor het wel van je.

Tonny Loorbach
Door

Tonny Loorbach

op 16 Aug 2012

Maar natuurlijk, zolang je deze YouTube video gebruikt. Een linkje erbij wordt ook gewaardeerd natuurlijk ;)

Davy
Door

Davy

op 16 Aug 2012

Op zich alle respect voor de ondernemer op zich. Maar toen het stuk te zien was waarop hij zei: je moet/kan als ondernemer een éénmanszaak richting een grote ondernming enkel opbouwen door keihard te werken. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat (vaak tot 2h 's nachts -meer regelmaat dan uitzondering)en hiervoor moet alles wijken, zoals mijn gezin.... ben ik gestopt met kijken, want ikzelf ben ook ondernemer (welismaar éénmanszaak) maar waar ik van leer of dingen die ik inspirerend vind, is net om door ''slim'' te ondernemen - o.a. zoals Tonny's concullega Eelco de Boer - via geautomatiseerde en geoptimaliseerde internet business, je toch succesvol en grootverdiener kan worden. Dit ganse verhaal mis ik in dit interview en hier heb ik dus weinig "inspiratie" aan. Desalniettemin enorm veel respect voor 'Maasbert'. Ik heb liever een hardwerkende oprechte succesvolle ondernemer dan iemand die op kap van de "naiëve medemens" zijn zakken vult zoals wel door veel ''so-called internet marketeers" gebeurt.Groeten uit Belgie Davy

Tonny Loorbach
Door

Tonny Loorbach

op 16 Aug 2012

Denk je dat Eelco en ik ondanks onze automatisering niet hard werken? Je wilt niet weten hoe vaak wij in het verleden weken van richting de 100 uur gemaakt hebben en tot diep in de nacht op kantoor zaten... ;)Daarnaast heb je het hier over een business op een heel ander niveau dan de gemiddelde eenmanszaak he. We hebben het hier niet over een website waar een mooi inkomen uitkomt voor de eigenaar maar over een bedrijf met meer dan 1.000 medewerkers, daar komt het e.e.a. bij kijken...Ik vond het juist een van de meeste inspirerende uitspraken, juist omdat het zo logisch is. Als je iets wilt bereiken, wees dan bereid om er hard voor te werken. In dit geval was dat blijkbaar nodig en het heeft geen windeieren gelegd. Je moet ergens beginnen en heer en meester worden in je business voordat je gaat uitbesteden en automatiseren.We kunnen niet allemaal op de grote groene knop drukken die de bankbiljetten uit onze printer laat rollen ;)

Davy
Door

Davy

op 16 Aug 2012

Klopt Tonny, maar daar zit net het grote verschil. Letterlijk iedereen moet hard werken om iets "op te bouwen". Het verschil zit hem net in het feit dat je eerst keihard werkt om iets op te bouwen, om daarna de vruchten hiervan te kunnen plukken " evenhard" te moeten blijven werken.Ik werk al 12 jaren keihard als consultant bij grote internatiole bedrijven, en verdien er ruim mijn boterham mee, maar toch focus ik de afgelopen jaren en met name het afgelopen jaar op alles wat met Internet Marketing te maken heeft, net omdat dit die kansen biedt die een "offline" business moeilijker kan bieden, voornamelijk qua: - automatisatie - opbouw passief inkomen - de wereld is een "potentiele klant" ipv de benelux - ... dus nogmaals- der is niets mis met hard werken...integendeel..maar het mag niet ten koste gaan van jouw gezin/geluk/kinderen of alleszins niet op "lange termijn".

Tonny Loorbach
Door

Tonny Loorbach

op 17 Aug 2012

Hm maar dan is zijn verhaal toch identiek aan jouw mening? Hard werken om iets op te bouwen om daar op de lange termijn van te genieten. Hij doelt in het stuk waar je het over hebt juist op de beginfase. Daarnaast denk ik, doe het hem maar eens na... (top 10 quote).Anyway, ik ben een echte internet marketeer met een fascinatie (misschien wel obsessie) voor automatisering maar feit blijft dat je (naar mijn mening) altijd hard moet werken wil je het maximale uit jezelf en je business halen.Dat hoeft niet elke dag, rust en balans is belangrijk maar zeker in een opbouwfase vind ik dat je er vol voor moet gaan. Ik kan me dus heel erg vinden in dit verhaal.

John
Door

John

op 17 Aug 2012

Maasbert Schouten is een baas. Diep respect voor deze kerel. Miljoenen vermogen, maar toch blijft ie normaal doen. Kan me helemaal inleven in z'n verhaal, werk keihard, zie gelukkig ook de vruchten ervan, en omdat ik het leuk vind, raak ik er absoluut niet moe van.Gezin, familie en vrienden staan natuurlijk hoog in het vaandel, en ik vind dat je dat wel moet kunnen combineren. De juiste verhouding zoeken, anders slaapt vrouwtje morgen bij iemand anders snap je wat ik bedoel.

carla
Door

carla

op 17 Aug 2012

Beste Tonny en Maasbert,Wat een prachtig en inspirerend interview en wat een leermomenten zitten hier voor mij in en zetten mij aan het denken, dank je/jullie wel. Maasbert, zo jong eigen ondernemer, zo’n drive, gaan waar je voor staat en in gelooft om met kei en nog eens keihard werken dit te bereiken ondanks de zakelijke ups en downs in de afgelopen jaren. En hier dan je leermomenten uithalen en verder gaan en blijven geloven in wie je bent en wat je doet ondanks de visie en mening van anderen. En dit dan zo open een eerlijk uit spreken.Ondanks dat ik wat ouder ben en nog niet zolang onderneem ben ik niet te houden en werk kei en keihard om mijn bedrijf in de markt te zetten. Er is zo’n ontzettende drive en enorm veel positieve energie, dat ik werken gewoon leuk en uitdagend vind en mij een onwijze kick aan positieve energie geeft. Dat ik veel nog niet weet over bepaalde onderwerpen zoals internet marketing, social media en meer vind ik niet erg, leer, lees en luister graag naar het verhaal van anderen, ben nooit te oud om te leren.zie je kansen focussen herinvesteren maar denk ook aan jezelf !!! ondernemen is ook weten welke risico’s je niet moet nemen, of in juiste verhoudingenFijn om naar te kijken en te luisteren.Groet Carla

Davy
Door

Davy

op 17 Aug 2012

Ik ben het met Tonny eens en zoals ik zeg, enorm respect voor Maasbert zelf! Ik ken weinig mensen die hem dit kunnen nadoen.Wat ik toch als positieve leerpunten ervaar zijn volgende zaken: - doorzettingsvermogen. - zijn beslissing om door te groeien en zij collega daarom uit te kopen , met daaraan toch enig risico verbonden - zijn down to earth visie en mentaliteit - het feit dat hij als jonge entrepreneur gestart is en succesvol ziin bedrijf heeft opgebouwd! Dus interpreteer mij. Eerdere commentaar niet als negatief bedoelt! ik wilde gewoon meegeven dat mijn motto is ' work hard, but especially smart - bied waardevolle producten voor jouw klant alsook de nodige customers service! zorg voor goede balans werk/ familie. En in de context van IM, jouw niche branche, maak hierbij gebruik van de leverage van het internet om viraal jouw business uit te breiden, voor een groot stuk geautomatiseerd door emailmarketing, product delivery, het creeren van een affiliate program, verhogen van conversion rates, split testing, ... Bieden van waardevolle gratis content om een relatie op te bouwen met jouw subscribers.

James
Door

James

op 17 Aug 2012

Geweldig interview. Heb er van genoten. Er zitten een aantal belangrijke leermomenten in voor elke ondernemer.

Nick Bijl
Door

Nick Bijl

op 17 Aug 2012

Hi Tonny,Ik vond het ontzettend gaaf interview.Met name omdat Maasbrecht eigenlijk de meest simpele "motto's" heeft –– en daarmee de essentie van ondernemen weergeeft.Het is vaak de buitenwereld die compleet verkeerde ideeën heeft over de opofferingen die je doet om het allemaal mogelijk te maken.Dat zie je op een andere manier ook bij het verhaal over Vitesse. "Iedereen" gaat er direct vanuit dat hij graag met zijn gezicht op tv wil, terwijl hij juist zo hard zijn best doet dit soort situaties te mijden –– maar dat ziet niemand.De buitenwereld ziet maar een heel klein gedeelte.Ik merk dat zelf ook enorm. Omdat je "eigen baas" bent, gaat iedereen ervan uit dat je in een soort droomwereld leeft en alles vanzelf gaat.Geen verantwoording afleggen, zelf tijden indelen, etc.Het lijkt een beetje op het 4 hour work week principe.Alleen ziet niemand dat je driekwart van de tijd hele lange dagen maakt om de overige tijd "rustig aan" te doen.Uiteindelijk heeft het natuurlijk ook te maken met ambitie.The sky is the limit, maar hoe hoger je komt, hoe groter het offer dat je zult moeten maken (in de meeste gevallen).Heeft Warren Buffet al ingestemd? ;)

Henk van Dam
Door

Henk van Dam

op 17 Aug 2012

Reactie verwijderd, reden: onnodige negativiteit zonder enige vorm van toegevoegde waarde aan de video

Ethisch verantwoord
Door

Ethisch verantwoord

op 17 Aug 2012

Beste Tonny, Henk, Nick , ik vind dat Nick gelijk heeft in die zin dat ieder recht heeft op een eigen mening, maar dat respect naar Tonny en wat dat betreft iedereen mag getoond worden. Hij heeft mijns inziens een 'beginnersfout' gemaakt door op voorhand geen "minimale" background check te doen van deze ondernemer die hij hier heeft geinterviewed. Had hij dit wel gedaan, had Tonny wellicht na 3 minuten gezien dat de reputatie van de geinterviewde allesbehalve "inspirerend is".Tonny zelf vind ik persoonlijk wel een goede ondernemer, omdat hij waardevolle tips en content biedt, vaak gratis, maar uiteraard ook tegen betaling, waar niets mis mee is.Ik hoop dat deze reactie niet gemodereert wordt. Dit zou ik jammer vinden omdat het niet mijn bedoeling is om Tonny in een negatief daglicht te stellen, maar enkel aan te geven dat het interviewen van "succesvolle of rijke" ondernemers niet gelijk staat aan "ethisch verantwoord" ondernemen.Moest Tonny er toch voor kiezen om deze reactie niet te tonen - kan ik hem uiteraard op andere IM gerelateerde sites plaatsen, waar ik geen zin in heb, omdat ik hier de discussie wil houden en ook niets slechts kan zeggen over Tonny. Echter, ga ik er dan ook wel vanuit dat een noot van kritiek moet kunnen en niet zonder meer geboycot zou mogen worden door deze reactie hier niet toe te laten!mvg Ethisch Verantwoord.

Tonny Loorbach
Door

Tonny Loorbach

op 17 Aug 2012

Ik maak helemaal geen beginnersfout, dit is mijn blog en ik maak zelf wel uit wie ik interview. Ik lees mij altijd ontzettend goed in voordat ik iemand interview. Ik vind dit inspirerend dus ik plaats het. Ik neem geen stelling, ik laat iemand zijn verhaal doen voor wie dat interessant vindt.Wil je het niet zien? Dan klik je simpelweg niet op play. Heb je dat al gedaan? Klik op het kruisje rechtsbovenin je browser.Ik heb een hekel aan al dat gezeur en negativiteit en wens dat niet op mijn blog. Zodoende is het mijn goed recht om het weg te halen.Ik ben ook absoluut niet gediend van de "dreiging" om het dan ergens anders zwart te gaan maken. Laat het gewoon lekker met rust als het je niet inspireert. Waarom de noodzaak om er je gal over te spugen? Geeft je dat een fijn gevoel?Het doel van deze website is: inspiratie en informatie bieden aan hen die het waarderen. Alles wat daar niet aan voldoet haal ik zonder pardon weg.Dit is ook alles wat ik er over zeg.

Lotje
Door

Lotje

op 23 Aug 2012

Tonny zegt: ''Ik heb het nooit gedaan, dus moet ik mezelf enorm gaan verdedigen''.

Nick Bijl
Door

Nick Bijl

op 17 Aug 2012

Beste Henk,Laat ik beginnen met zeggen dat ik hier volledig voor mezelf spreek (en niet voor Tonny) en dat je uiteraard recht hebt op je eigen mening, laat daar geen misverstand over bestaan.Echter kom ik uit een tijd ––en eigenlijk heeft het natuurlijk niks met tijd te maken–– waar ik heb geleerd om anderen respectvol te behandelen.De laatste keer dat ik heb gecheckt, was mensen uitmaken voor "dom" en met dergelijke toon daar geen onderdeel van.Er zijn een heleboel andere manieren waarop je kan laten blijken dat je het ergens niet mee eens bent.Nogmaals. Je hebt alle recht op je eigen mening en het uitspreken ervan, maar dit soort reacties vind ik zo jammer :)

Ethisch verantwoord
Door

Ethisch verantwoord

op 17 Aug 2012

Tonny als ondernemers hun blogs/feedback gaan modereren om alle kritiek die terecht of eerder opbouwend bedoeld is, gaan weghalen...kan je als toevallige bezoeker moeilijk beoordelen of een dienst/service/product ok is van kwaliteit of niet.zoals ik aanhaalde wilde ik hier enkel een discussie voeren over het profileren van "succesvolle" ondernemers als inspiratiebron , terwijl er voldoende feiten zijn te vinden over het onethische beleid van AFAB en met name de geinterviewde persoon. Het is inderdaad jouw blog en je doet hier ook op en mee wat je wilt, maar van zodra men compleet terechte opmerkingen niet toelaat als moderator krijg ik onmiddellijk beelden van "internet marketeers" uit de US die 'waardeloze producten" en hypes over 'snel rijk worden" met een pushbutton aan argeloze mensen verkopen, en die ook alle ook maar enigszins negatieve kritiek verwijderen uit hun 10-tallen websites die ze zelf modereren, gaande van de eigenlijke product sales page, tot en met hun ''eigen'' product review sites.Ik ga ervanuit dat jij niet zo te werk gaat, en daarom verbaasde het me enigszins dat je een post die ik deze middag gemaakt had, niet toeliet. dus ik dreig helemaal met niets, maar vind het niet meer dan normaal dat een kritische blik openlijk mag gepost worden.

Tonny Loorbach
Door

Tonny Loorbach

op 17 Aug 2012

1. Dit is geen product, dit is een gratis video op een blog.2. Die discussie wil ik dus niet voeren. Ik vind hem in de eerste plaats niet relevant, in de tweede plaats niet van toegevoegde waarde en in de derde plaats doe ik niet aan discussies want ze leveren nooit iets anders op dan tijd- en energieverlies. Ik heb ook niet om die discussie gevraagd.3. Ik distantieer mij altijd openlijk van de get-rich-quick rommel, MLM en alle Amerikaanse toestanden waarover je spreekt. Ik wil er niets van en ik zie geen enkele vorm van connectie tussen hen en mijn blog, laat staan dit specifieke interview. Ik vind het een hele rare conclusie dat iemand die vanuit zijn eigen policy negativiteit blokkeert per definitie een Amerikaanse get-rich-quick guru is.Dit is simpelweg een video waarin een ondernemer zijn verhaal verteld, bedoeld voor iedereen die dat interessant vindt en er inspiratie uit wil halen. Wie het niet interessant vindt mag het negeren. Er is geen enkele oproep van mijn kant gedaan voor een discussie over zijn methoden of de historie van AFAB. Er is ook geen stelling van zijn of mijn kant uitgesproken.Ik denk dat het niet aan jou is om te bepalen of dit als inspiratievol bestempeld mag worden want zoals je in de reacties kunt zien zijn er vele die hier wel van genieten. Laat iedereen dat lekker voor zichzelf uitmaken.Ik begrijp nooit de reden voor het plaatsen van zulke reacties, het enige wat je ermee bereikt is dat je de blogeigenaar een vervelend gevoel bezorgd en de energie van het hele artikel en zodoende ook de voorbijkomende kijkers omlaag haalt. Vandaar mijn policy om het weg te halen.Ik hoop dat je hier begrip voor op kunt brengen.

Wijnand
Door

Wijnand

op 17 Aug 2012

Hoi Tonny,Kwalitatief top interview, zie dat je steeds beter wordt. Inspirerende man en prettig te volgen gesprek. Top!

James
Door

James

op 17 Aug 2012

Tonny, heb het interview vanmiddag ook op ons forum geplaatst, zonder anderen er wat van kunnen opsteken en jij ook weer een stukkie extra publiciteit krijgt vanuit een relevante omgeving. In afwachting van je volgende blog!

Romeo Haas
Door

Romeo Haas

op 18 Aug 2012

Mooie share bedankt!!Was aanvankelijk skeptisch toen ik zag dat het een uur zou duren. Anderzijds lees ik graag boeken van succesvolle mensen, ook entrepeneurs dus dacht ik vooruit dan maar.Wat ik eruit haal als opfriscursus - Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. - Succes is een persoonlijk resultaat, maw afhankelijk van je eigen individuele kwaliteiten.- blijf ook nadat je businessplan af is constant werken aan je swot-analyse, maw ken u zelve.Verder ook andere nuttige reminders zoals doorzetten en hard werken (maar dan vooral in de juiste dingen ) - altijd met de benen op de grond blijven - stabiliteit ( work-life balance) - Bij twijfel niet inhalen - Leren van de fouten van anderen

nooit-meer-rood.nl
Door

nooit-meer-rood.nl

op 19 Aug 2012

prachtig hoe hij het uitlegd.Niet voor niets 2 prijzen.Eerlijk gezegd te weinig.Op naar meer prijzen.

Dominique
Door

Dominique

op 19 Aug 2012

Hey Tonny, Heel leuk en interessant interview. Je merkt heel hard dat Maasbert een ondernemer in hart en nieren is. Het ondernemerschap is echt zijn passie. Daarom heeft hij zoveel energie en motivatie om te blijven doorzetten en zijn dromen te realiseren. Ik kijk al uit naar een volgend inspirerend interview!

Stefan
Door

Stefan

op 21 Aug 2012

mooi om te zien hoe hij ook is begonnen op een studentenkamer. Goed intervieuw, mooie camera hoeken, zeer profi tonnyGr Stefan

anton
Door

anton

op 25 Aug 2012

Heel interessant en inspirerend interview.

Dennis Willemsen
Door

Dennis Willemsen

op 02 Sep 2012

Beste Tonny,top dank je wel voor het plaatsen van deze video, Zeer interessante interview, dit is nou een top ondernemer in hart en nieren.

Amro Awad
Door

Amro Awad

op 06 Sep 2012

Informatief interview. Ik vind het toch steeds weet opzienbarend hoe je bij dit soort personen in de buurt komt of nog beter dat ze hun waardevolle tijd voor jou vrij maken.Top man. Lekker bezig!

Eabele de Rue
Door

Eabele de Rue

op 09 Sep 2012

Tonnie,Goed interview!Zelf heb ik een tijdje terug ook 2 uur op die stoel gezeten en heb toen een goed gesprek gehad met Maasbert Schouten. Ik heb er veel van geleerd en gebruik de tips die hij mij gaf dagelijks in mijn onderneming.Groet,Eabele de Rue.

Reactie plaatsen

Meer internet marketing tips?

Wij hebben meer dan 1.400 online marketing artikelen in ons archief!