Interview met Joost de Valk!
15 juni 2011 
1 min. leestijd

Interview met Joost de Valk!

Voor alweer het derde interview in de reeks van IMU interviews ben ik afgereisd naar het mooie Wijchen voor een gesprek met Neerlands trots op het gebied van zoekmachine optimalisatie en ontwikkelaar van vele SEO plugins die wereldwijd al miljoenen keren gedownload zijn: Joost de Valk!

Als er iemand een autoriteit is op het gebied van SEO dan is het “Yoast” wel, bekijk hier het volledige interview:

Ik hoop dat je net als ik de waarde van dit interview ziet, het geeft je echt een beeld van de “persoon” achter de bekende SEO specialist. Opvallend om te horen dat hij net als Boris Veldhuijzen van Zanten in een vorig interview vertelt dat een succesconcept vaak voortkomt uit een eigen “itch” die “ge-scratched” moet worden. Ik vind het fantastisch om te zien hoe iemand wereldwijd zo bekend kan worden simpelweg door:

  1. Goed te zijn in zijn eigen vak (specialisme)
  2. Veel waarde te geven (vele gratis plugins/oplossingen)

Leermoment hierin is ook dat je focus op ondernemer, zeker bij diensten, moet liggen op het bereiken van een kritische massa alvorens je gaat focussen op het verdienmodel.

Ik raad je aan om ook het Blog van Yoast te volgen voor meer SEO tips, met name voor WordPress. Wil je meer leren over SEO en hoe jij je website bovenaan in Google kunt krijgen? Download dan mijn e-book Winnen in Google!

Ik zou het erg waarderen als je een reactie achter wil laten op deze video!

Over de schrijver
Tonny Loorbach is ondernemer en investeerder. Hij specialiseert zich sinds 2007 in online marketing en richtte in 2010 de IMU op. Naast de IMU is hij eigenaar van 5 andere software- en online marketing bedrijven (Phoenix, Huddle, Plug&Pay, Traffic Leaders en Salespassie), heeft hij zijn eigen stichting (De Loorbach Foundation) en een investeringsmaatschappij (Loorbach²). Met zijn boek 'Doelgerichte SEO' scoorde hij een #1 besteller en ook zijn tweede boek 'De Online Marketing Tornado' (met Martijn van Tongeren) ging in 2 weken tijd 15.000 keer over de toonbank.
Romeo Haas
Door

Romeo Haas

op 15 Jun 2011

Fijn dat ik nu met mijn iPad De filmpjes kan bekijken. Nu nog via een kleine omweg maar gelukkig mogelijk. Top! Ik ga meteen door naar het filmpje

Marieke Simone
Door

Marieke Simone

op 15 Jun 2011

Erg leuk en leerzaam om Joost te horen praten over zijn vak. Bedankt voor dit interview, Tonny!

Rob van den Borne
Door

Rob van den Borne

op 15 Jun 2011

leuk interview, geinig om "Yoast" IRL te zien, relaxte kerel met veel inhoud!

Sander
Door

Sander

op 15 Jun 2011

Bedankt Tonny, weer een tof interview.. prachtige serie aan het worden met interessante mensen!Bedankt Joost voor je verhaal en vooral voor je toelichting op het linkbuilding! Zijn nog wel eens mensen veel té enthousiast over (net als de meta keywords).

Sander
Door

Sander

op 15 Jun 2011

Ohja, heb het boek ook direct besteld.. bedankt voor de tip!

Romeo Haas
Door

Romeo Haas

op 15 Jun 2011

Dank voor de beloning op het end met : De " goed boek" vraag: The cluetrain manifesto deze keer. Moest wel even terugspoelen voor de titel. interessant interview had voor wat betreft content ook audio kunnen zijn. Dan kun je multitasken. Keep up the good work!

Wim Gaalman
Door

Wim Gaalman

op 15 Jun 2011

De interviewer is volgens mij net zo goed als de geinterviewde !

Peter
Door

Peter

op 15 Jun 2011

Tonny,Bedankt voor dit mooie interview. Vooral het laatste stuk zat vol met geweldig goeie tips. Wat kan het toch simpel zijn.Thanks Peter

Rowdy
Door

Rowdy

op 16 Jun 2011

Hey Tonny,Goed interview!

Amro Awad
Door

Amro Awad

op 15 Jun 2011

Deze gast seperates the boys from the men!

Frank van den Hoven
Door

Frank van den Hoven

op 16 Jun 2011

Buitengewoon tof van Joost dat hij zijn inzichten op deze manier met ons wil delen, ons een kijkje in zijn keuken gunt. En idem van jou natuurlijk dat je dat op deze manier voor ons ontsluit :-) En met Wim eens dat interviewen ook een vak is, dat je goed afgaat, en zeker mede het resultaat bepaalt. De goede vragen stellen is het halve werk :-)Het boek Cluetrain Manifesto uit 1999 dat ik nog niet kende en inderdaad nog buitengewoon actueel is, blijkt hier helemaal online te staan: http://www.cluetrain.com/book/ Het is een flinke lap. In het kader van time management :-) kom je ook al een heel eind door de 95 stellingen te lezen (en te gaan praktizeren) die hier gelukkig in het NL zijn vertaald: http://www.viaisn.org/cluetrain/ Dank voor de lawine aan leerzame info weer Tonny!

Fedor
Door

Fedor

op 16 Jun 2011

Tonny, bedankt dat je deze Nederlandse SEO topper hebt geintervieuwd. Inspirerend is z'n passie met een mooi tip op 28:11 minuten!Goed interview.

Paul Heijmering
Door

Paul Heijmering

op 16 Jun 2011

Ik volg “Yoast" al een tijdje op twitter, erg interresant wat hij aan onderwerpen daar beschrijft. Weer een leerzaam intervieuw. Bedankt Tonny.

Ali
Door

Ali

op 16 Jun 2011

Weer een geweldig interview !Bedankt Tonny dat je hier je tijd insteekt !

Herman Vis
Door

Herman Vis

op 16 Jun 2011

Onwijs leuk om op deze manier kennis te maken met experts en de mens achter de expert! Gewone mensen die (goed) doen wat ze leuk vinden. LEERZAAM!

Esther Goos
Door

Esther Goos

op 16 Jun 2011

Goed interview Tonny! Ik vind blog en plugins van Joost top en leuk om nu het verhaal erachter te horen en hem ook te zien. Bedankt!

Henk van der Wijk
Door

Henk van der Wijk

op 16 Jun 2011

heel veel praktische info. Bedankt!!

Mitch
Door

Mitch

op 17 Jun 2011

Leuk interview Tonny!

Peter van Setten
Door

Peter van Setten

op 18 Jun 2011

Dank voor je initiatief Tonny! Wat een leuke manier om kennis te maken met deskundigen met naam... Ik ga zeker je andere interviews ook bekijken Enne.. ze hebben gelijk over je manier waarop je interviewt, maar.. de "ondervraagde" werkt hier ook heel erg goed mee ;-) @Frank, hartelijk dank voor het delen van de links!

Marcel
Door

Marcel

op 19 Jun 2011

Mooi interview Tonny! Erg interessant om Yoast zo een keer mee te maken!

James
Door

James

op 08 Jul 2011

Dit is een interview dat elke internet marketeer zou moeten zien. Goed interview. Knap gedaan.Zo zie je maar, hard blijven werken aan een doel loont. Doe de dingen die je echt leuk vindt en blijf jezelf daarin ontwikkelen.Ik was zelf nog niet bekend met de SEO plugins van Joast, omdat ik zo gewend was aan dat "All In One" SEO. Ga mezelf de eerste de beste keer ook in de Joast plugins verdiepen.Bedankt Tonny voor dit interview!

Kaj
Door

Kaj

op 15 Aug 2011

Leuk interview Joost! Volg al een tijdje je blog en maak ook met plezier gebruik van je plugins --> keep up the good work!

Dominique
Door

Dominique

op 19 Aug 2012

Hey Tonny,Tof interview! Leuk om Yoast op deze manier eens te leren kennen. Het meest waardevolle komt volgens mij helemaal op het einde van het interview (rond 37min08sec) waar Joost zegt:"Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt. Het voelt dus ook nooit alsof ik aan het werken ben, maar ik ben wel heel veel hiermee bezig."Dat is volgens mij het allerleukste gevolg van alle ontwikkelingen op het gebied van internet en marketing, dat je tegenwoordig zonder al te grote investering geld kan verdienen met iets dat je heel graag doet!

Rick
Door

Rick

op 07 Nov 2013

Fantastisch! Wat een autoriteit op het gebied van SEO!Ik ben ook benieuwd of en wanneer WordPress SEO als plugin wordt geadopteerd door WordPress en wordt opgenomen in de core.

Tycho Maarschall
Door

Tycho Maarschall

op 02 May 2020

Mooi interview Tonny! Ik ben aan het neuzen in je content omdat ik meer wil leren over "Hoe houd je een goed interview (met ondernemers)?". Wat doe je dat goed, inspirerend en leerzaam. Bedankt voor het delen :)

Reactie plaatsen

Meer internet marketing tips?

Wij hebben meer dan 1.400 online marketing artikelen in ons archief!