arrow_drop_up arrow_drop_down
7 handige gratis Twitter tools
13 mei 2014 
3 min. leestijd

7 handige gratis Twitter tools

Twitter is een van de populairste Social media kanalen van dit moment. Er zijn diverse tools op de markt welke je kunnen helpen met het monitoren van de tweets, plaatsen van tweets, onderhouden van profiel en ga zo maar door. Daarom vind je hieronder een overzicht van de 7, in mijn ogen, handigste gratis Twitter Tools.

Tweetdeck

Twitter is sinds een ruime tijd eigenaar van Tweetdeck. En dat is niet voor niks! Tweetdeck is een van de populairste Twitter management tools op de markt. Met Tweetdeck heb je de beschikking tot gegevens en door de lay-out kun je overzichtelijk pagina’s, lists, hashtags, DM’s en veel meer. Tevens kun je met Tweetdeck diverse profielen toevoegen en volgen zodat je niet telkens weer uit hoeft te loggen. Deze monitoring tool bied je simpelweg alles in een scherm, en dat gratis!

Bezoek website van Tweetdeck

SocialBro

Een complete Twitter Management tool (Met Buffer Intergratie) SocialBro kan je alles vertellen over je profiel waaronder Analytics voor alle tweets die je hebt gestuurd, leeftijd en nog veel meer. Er is een 15 dagen trial beschikbaar om SocialBro gratis te testen. Zeker het proberen waard!

Bezoek website van SocialBro

Tweetcaster

Tweetcaster is een Twitter management tool voor iOS en Android toestellen. Tweetcaster geeft je de basis informatie van een account + een paar extra mogelijkheden waaronder het uitsluiten van profielen, uitgebreid zoeken en het gebruiken van foto effecten alvorens je afbeeldingen in je tweets gebruikt. Superhandig voor creatieve personen en minder creatieve personen die creatief willen zijn…

Bezoek website van Tweetcaster

Social Rank

Social Rank laat je in een oogopslag je top-10 volgers op Twitter zien op drie verschillende gebieden: Best Followers, Most engaged en Most Valuable. Deze worden bepaald door het aantal retweets, DM’s en reacties. Hierdoor kun je dus zien welke volgers eventueel wel wat extra aandacht nodig hebben of verdienen. Social Rank is gratis te gebruiken en toont je eenmalig de resultaten van dat moment. Vanaf dat moment krijg je maandelijks een rapport toegestuurd met overzichtelijke informatie over je top volgers op Twitter. Zeker een handige tool!

Bezoek website van Social Rank

ManageFlitter

Deze Twitter Tool bied je de mogelijkheid om in een oogopslag te zien wie je volgt en deze in groepen filteren: Personen die jou niet volgen, personen die zijn/haar profielfoto nog nooit hebebn gewijzigd en de profielen die inactief zijn. Zo raak je in een keer de vele nutteloze profielen kwijt. Ook kun je snel en overzichtelijk vele personen met dezelfde interesses en/of woorden in zijn/haar biografie volgen. Zo bespaar je jezelf veel tijd en volg je vele mensen in een keer, handig!

Bezoek website van ManageFlitter

Must Be Present

Een erg handige tool welke je laat zien hoe snel je gemiddeld reageert op berichten waarin je genoemd bent. De tool stelt je naderhand een engagement rapport ter beschikking waar je kunt zien hoe jou profiel presteert tegenover de andere Twitter-accounts. De gegevens worden gebaseerd op eerdere gebruikers van Must Be Present. Dit alles onder het motto: #Bepresent

Bezoek website van Must Be Present

Tweet4me

Met Tweet4me kun je eenvoudig je tweets plannen. Eenmaal aangemeld en ingelogd kun je gelijk beginnen met plannen. Wanneer je het druk hebt maar wel een tweet moet plaatsen binnen 0 en 30 minuten dan kan Tweet4me je redding zijn. Let op: Tweetdeck biedt je deze mogelijkheid ook, maar voor personen die enkel de functie ‘Tweets plannen’ willen gebruiken (Bestaan die?) is dit de juiste keuze.

Bezoek website van Tweet4me

Uiteindelijk moet je je keuze niet laten afwegen door het prijskaartje dat aan de diverse tools hangt. Wanneer een tool je onderneming diverse mogelijkheden biedt en daardoor je enorm veel tijd bespaart is het misschien wel slimmer om toch wat geld te betalen en daarin te investeren. Tijd is immers ook geld.

Wij zijn benieuwd welke Twitter tools jullie het meeste gebruiken en welke wij aan deze lijst toe moeten voegen.

Over de schrijver
Mede-eigenaar van Online marketing bureau Online Bazen. Chelsea is als content strateeg verantwoordelijk voor alle content (inhoud) van de klanten. Hoe communiceer je? En, waarom communiceer je? Tevens ruime ervaring in SEO, SEA en Social media marketing/advertising.
Richard Scheurwater-Donker
Door

Richard Scheurwater-Donker

op 15 May 2014

Ik gebruik zelf Tweepdash. Hiermee kun je bijvoorbeeld eenvoudig zien wie jij volgt en wie jou niet terug volgt en vice versa (Friends, Celebs of Fans) Ik heb ook Buffer gebruikt en was hier wel tevreden over tot aan het moment dat ik Hootsuite ontdekte waarmee je niet de limiet hebt van 10 ingeplande berichten zoals Buffer dit wel heeft. Vanaf heden gebruik ik dus ook Hootsuite ipv Buffer. Hootsuite biedt ook nog een betaalde "bulk upload" waarmee je ineens een bestandje met berichten kunt uploaden dmw een Excel bestand. Zo kun je je berichten al ver vooruit inplannen.

Rachel Allen
Door

Rachel Allen

op 15 Oct 2015

Hey Chelsea, Heel erg interessant artikel! Wij gebruiken zelf TweetFavy.com om meer volgers en bezoekers te krijgen op ons account, erg handig. :)

Chelsea Bosters
Door

Chelsea Bosters

op 15 Oct 2015

Goed om te horen. Dank voor je reactie Rachel!

Reactie plaatsen