Google test vragen en antwoorden in de Google Maps interface
01 maart 2022 
in Nieuws
1 min. leestijd

Google test vragen en antwoorden in de Google Maps interface

Google voert een test uit met het tonen van vragen en antwoorden in de Google Maps interface. De functie werd voor het eerst geïntroduceerd in 2017 in lokale panelen via Google Search. Nu zien sommige gebruikers de vragen en antwoorden ook in de local listings binnen Google Maps.

De vragen en antwoorden in Google Maps zien er als volgt uit:

Vragen en antwoorden local listings

Dit screenshot werd gedeeld door Allie Margeson op Twitter.

Voorheen liet Google deze vragen en antwoorden enkel zien bij normale zoekopdrachten via desktop, mobiele zoekopdrachten en via Google Maps op Android. De functie was nog niet beschikbaar in de Google Maps interface op desktop.

Bij normale zoekopdrachten via desktop ziet de ‘vragen en antwoorden’-box er als volgt uit:

Waarom is dit belangrijk?

Het is belangrijk voor elk type bedrijf om de vragen en antwoorden in local listings in de gaten te houden. Iedereen kan deze vragen stellen en beantwoorden. Als ondernemer wil je ervoor zorgen dat je eventuele vragen over jouw bedrijf proactief en juist beantwoordt. Zo zorg je dat potentiële klanten de juiste informatie hebben. Nu de vragen mogelijk ook getoond worden in Google Maps is het extra belangrijk om de eventuele vragen die gesteld worden goed in de gaten te houden.

Bron: Search Engine Land

Over de schrijver
Wij van de IMU zijn er om jou als ondernemer te helpen groeien via het internet. Dat doen we door de beste tips en nieuwste trends te delen via onze e-books, blogs, video’s, cursussen, podcast en evenementen. Daarnaast is het onze missie om gelijkgestemde ondernemers te verbinden binnen onze IMU Community. Ook faciliteren we je - middels onze software - om je website bezoekers, conversie, funnels, automatisering en daarmee je vrijheid als ondernemer te vergroten.
Reactie plaatsen

Meer internet marketing tips?

Wij hebben meer dan 1.400 online marketing artikelen in ons archief!