Google Search Console update: meer data in Core Web Vitals rapporten
30 augustus 2022 
in Nieuws
1 min. leestijd

Google Search Console update: meer data in Core Web Vitals rapporten

Google Search Console laat voortaan de Core Web Vitals scores van specifieke URL’s zien. Hierdoor kun je dus meer specifieke data over je website bekijken.

Dankzij het vernieuwde Core Web Vitals rapport in Google Search Console kun je zien welke URL’s ervoor zorgen dat je website nog geen ‘Good’ score heeft bereikt. Als je CWV-scores nog niet goed genoeg zijn, weet je vanaf nu precies waar je op moet focussen.

Wat is er nieuw in het Core Web Vitals rapport?

Voor de update van vandaag, voegde het Core Web Vitals de scores samen op basis van groepen URL’s. Google blijft Core Web Vitals voor groepen evalueren, maar je kunt nu ook een stapje verder gaan. Door op een URL-groep in het Search Console-rapport te klikken, open je een nieuwe pagina waar je aan de rechterkant data op URL-niveau ziet.

Dat ziet er als volgt uit:

search console screenshot

Bovenstaand voorbeeld laat zien hoe iemand de CLS-scores bekijkt die verbetering kunnen gebruiken. Wanneer je op een URL-groep in een rapport klikt, krijg je de individuele URLs te zien die aandacht vereisen.

Bovendien laat het rapport zien welke URL’s in de groep al goede CLS-scores hebben. Deze pagina’s kun je dus overslaan als je CLS-fouten gaat oplossen. Deze manier van werken is een stuk efficiënter dan voor elke URL apart op zoek gaan naar problemen die er misschien helemaal niet zijn.

Met de nieuwe update heeft Google ook de help-pagina bijgewerkt. Daarop lezen we nu dat uitschieters in URL-groepen niet vaak voorkomen. In de meeste gevallen is de groepsscore van toepassing op vrijwel alle URL’s in de groep.

Bron: SearchEngineJournal

Over de schrijver
Wij van de IMU zijn er om jou als ondernemer te helpen groeien via het internet. Dat doen we door de beste tips en nieuwste trends te delen via onze e-books, blogs, video’s, cursussen, podcast en evenementen. Daarnaast is het onze missie om gelijkgestemde ondernemers te verbinden binnen onze IMU Community. Ook faciliteren we je - middels onze software - om je website bezoekers, conversie, funnels, automatisering en daarmee je vrijheid als ondernemer te vergroten.
Reactie plaatsen

Meer internet marketing tips?

Wij hebben meer dan 1.400 online marketing artikelen in ons archief!