arrow_drop_up arrow_drop_down
10 september 2014 

Stappenplan voor Google mijn bedrijf

In dit blogartikel leg ik je aan de hand van dit stappenplan uit hoe je “Google Mijn Bedrijf” kunt inregelen. Google Mijn Bedrijf heeft vele voordelen.

Wat is Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf (voorheen Google Places) is een gratis dienst van Google waarbij je je bedrijf zichtbaar kan maken door een bedrijfsvermelding aan te maken. Door deze vermelding aan te maken profiteer je onder andere van een bedrijfsvermelding in Google maps. Daarnaast wordt je lokaal beter gevonden en kun je je openingstijden eventueel toevoegen. De complete lijst met voordelen staat hieronder benoemd:
  • Lokaal goed gevonden worden op producten en diensten
  • Bedrijfsinformatie zichtbaar in de Google Maps resultaten
  • Bedrijfsinformatie en routebeschrijving zichtbaar in de Google Maps App
  • Mogelijkheden tot een kenniskaart in Google Zoeken
  • Toevoegen van openingstijden
  • Mogelijkheden tot reviews
  • Uitbreiding met Google Plus

Stap 1: Ga naar Google Mijn Bedrijf

De eerste stap is om naar Google Mijn Bedrijf te gaan. Klik vervolgens op “Uw bedrijf op Google”. google mijn bedrijf Google zal vragen om in te loggen met het Google account waarmee je deze vermelding in de toekomst wilt gaan onderhouden. Heb je nog geen Google account? Maak er hier één aan.

Stap 2: Zoek uw bedrijf op en registreer de vermelding

Je krijgt vervolgens onderstaand scherm te zien waar je kunt zoeken op je eigen bedrijfsnaam. LET OP: Ook als je nooit een vermelding hebt aangemaakt kan je bedrijfsvermelding al wel bestaan. Het is dus goed om eerst te zoeken op je bedrijfsnaam. google mijn bedrijf zoeken

Stap 3: Zoek je bedrijfsnaam of maak er één aan

Als je bedrijfsnaam al voorkomt kun je deze verifiëren. Afhankelijk van de instellingen kun je deze verifiëren door een verificatiecode aan te vragen en deze te ontvangen op het zakelijke telefoonnummer dat bij Google bekend is, of door middel van pincode die per post naar het bedrijfsadres verstuurd wordt. Soms is de vermelding al geverifieerd. Ga dan na of iemand intern dit heeft gedaan, zodat deze persoon u als beheerder kan toevoegen. Als je bedrijfsnaam niet voorkomt klik dan op “Deze komen allemaal niet overeen” – Je bedrijf toevoegen. Deze knop zie je pas als je zoekt op je bedrijfsnaam. Zie het venster hieronder als voorbeeld: google je bedrijf zoeken

Stap 4: Vul je bedrijfsgegevens in

Nu is het zaak om je bedrijfsgegevens in te vullen. De stappen spreken voor zich. Het veld categorie is een verplicht veld en hier zal dan ook een categorie moeten worden ingegeven. Als jouw categorie niet voorkomt in lijst, kies dan voor de meest logische categorie. Als je producten en services bij klanten op locatie levert, kan dit ook aangevinkt worden. Hieronder staat een voorbeeld. google mijn bedrijf je bedrijf toevoegen Klik op doorgaan. Vervolgens wordt er gevraagd of je bevoegd bent om het bedrijf te beheren. Klik ook hier op doorgaan.

Stap 5: Verifieer je bedrijfsvermelding

Bij deze stap zal een briefkaart verstuurd worden met een pincode om de vermelding te verifiëren. Het kan zijn dat Google eerst vraagt om een telefoonnummer. Dit is om te verifiëren dat jij degene bent die de vermelding aanmaakt.  Op het moment dat je de briefkaart hebt ontvangen kun je je vermelding verifiëren zodat deze zichtbaar wordt voor iedereen.

Stap 6: Maak de bedrijfspagina volledig

Je kunt je pagina al volledig maken voordat de pagina geverifieerd is. Het voordeel is dat je alle nuttige informatie alvast kunt invoeren. Klik op de knop “bewerken” in onderstaand scherm en vul alle informatie in die naar voren komt. Google Mijn Bedrijf is een onderdeel van Google+. Google Mijn Bedrijf is gekoppeld aan je Google+ lokale vermelding. Op deze manier ga je naar je Google+pagina: google mijn bedrijf je bedrijf verivieren Klik rechtsboven op het logo van je bedrijf naast de knop “Delen”. Klik vervolgens weer op het logo van je bedrijf (zie rode pijl). Vervolgens ga je naar je Google+ pagina die er vergelijkbaar uitziet met de onderstaande vermelding: google mijn bedrijf Je kunt nu ook andere informatie bewerken, bijvoorbeeld je omslagfoto aanpassen, berichten posten, foto's en video's toevoegen en andere informatie updaten.

Tips bij een dubbel of onjuiste vermelding

Mocht je een dubbele vermelding of een onjuiste vermelding hebben dan  kun je dit op twee manieren oplossen. Ben je eigenaar van de verkeerde vermelding, verwijder dan de pagina via de instellingen van je pagina. Ben je nog geen eigenaar? Probeer dan eigenaar te worden van de pagina, waarnaar je de vermelding alsnog kunt verwijderen. Werkt deze manier niet? Klik dan bij de vermelding in Google op "Feedback geven" en geef aan dat de vermelding niet klopt. Geef daarbij ook de exacte reden. De wijziging wordt (meestal na een paar weken) doorgevoerd door het support team van Google.

Tot slot

Google+ is de laatste maanden aan het veranderen. Hierdoor komen er nieuwe mogelijkheden bij of vervallen sommige opties. Op het moment van schrijven van dit artikel zijn de bovenstaande stappen leidend.  Uiteraard is dit slechts het begin van je Google Mijn Bedrijf vermelding en zijn er nog verschillende punten waaraan je kunt werken. Wat zijn jullie ervaringen met Google Mijn Bedrijf?
Over de schrijver
Allround internet marketeer bij internet marketing bureau eZense. Specialist in het zorgen voor een hoger online resultaat. Gespecialiseerd in SEO, Google Adwords, Usability en Conversie optimalisatie.
Robin Peek
Dominique de Kort
Reactie plaatsen