Google maakt het makkelijker om videoadvertenties te maken
04 augustus 2022 
in Nieuws
3 min. leestijd

Google maakt het makkelijker om videoadvertenties te maken

Google Ads lanceert een handvol nieuwe functies, waaronder een makkelijke manier om video advertenties te maken.

Google Ads-contactpersoon Ginny Marvin kondigt aan dat video creatie vanaf nu beschikbaar is in de asset library.

Andere nieuwe functies zijn een centrale bibliotheek voor al je creatieve assets en een nieuwe tool om voice-overs toe te voegen aan YouTube ads.

Google Ads video creatie-tool

Bedrijven kunnen binnen enkele minuten een videoadvertentie in elkaar zetten dankzij de nieuwe templates van Google.

De video creatie-tool komt met 14 templates om uit te kiezen: elk ervan is ontworpen voor een apart doel. Zo zijn er onder meer templates om producten te laten zien, salesacties te promoten of om app downloads te stimuleren.

In een blog zegt Google het volgende over de update:

“De templates zijn gemaakt voor YouTube en hebben optimale pacing, merk- en product placements en prominente call to actions. Ze zijn ontworpen om je advertentie te laten opvallen en resultaten op te leveren. Dankzij templates die je helpen, wordt het maken van video’s veel minder complex en kun je meer tijd besteden aan het ontwikkelen van je bericht, publieksinzichten of campagnestrategie.”

Om een videoadvertentie te maken hoef je voortaan alleen nog maar een template te vullen met afbeeldingen, tekst en merkkleuren. Je kunt ook muziek toevoegen uit de audiobibliotheek van Google of een geautomatiseerde voice-over instellen.

Voeg een voice-over toe aan YouTube video Ads

De nieuwe voice-over functie maakt gebruik van AI-technologie om tekst om te zetten naar een natuurlijk klinkende stem die je kunt gebruiken voor je YouTube video-advertenties.

Google schept op dat de voice-overs van bijna menselijke kwaliteit zijn en dat ze zijn geoptimaliseerd voor advertenties.

Je kunt deze functie gebruiken via de Google Ads asset-bibliotheek. Zoals je hieronder ziet, moet je eerst een script toevoegen en kun je vervolgens kiezen uit zeven stemmen.

Google Ads voice over

Het is mogelijk om aan al je videoadvertenties een voice-over toe te voegen. Ook aan advertenties die al zijn geüpload. Geautomatiseerde voice-overs zijn beschikbaar in het Engels, Filipijns, Frans, Hindi, Indonesisch, Koreaans, Maleisisch, Chinees, Spaans en Zweeds.

Google Ads asset-bibliotheek

Google introduceert een nieuwe centrale asset-bibliotheek zodat afbeeldingen en video’s worden georganiseerd en gemaakt te verbeteren. Deze functie is vooral nuttig voor marketingteams waar meerdere leden samenwerken aan dezelfde campagnes.

Google Ads asset storage

In een blog zegt Google het volgende:

“Met de asset-bibliotheek zijn afbeeldingen en video’s in een visual-first ervaring beschikbaar voor gebruikers over het hele Google Ads account. Jij en je collega's kunnen creatieve middelen van voorgaande en huidige campagnes bekijken, importeren en organiseren. Hierdoor worden delen, samenwerking en consistentie makkelijker.”

Dankzij de centrale asset-bibliotheek is het niet langer nodig om assets vaker dan één keer te uploaden. Je hebt toegang tot de afbeeldingen en video’s van alle campagnes. Deze functie is beschikbaar in Performance Max, Discovery, App, Local, Display campagnes en sommige advertentie extensies.

Bron: Search Engine Journal

Over de schrijver
Wij van de IMU zijn er om jou als ondernemer te helpen groeien via het internet. Dat doen we door de beste tips en nieuwste trends te delen via onze e-books, blogs, video’s, cursussen, podcast en evenementen. Daarnaast is het onze missie om gelijkgestemde ondernemers te verbinden binnen onze IMU Community. Ook faciliteren we je - middels onze software - om je website bezoekers, conversie, funnels, automatisering en daarmee je vrijheid als ondernemer te vergroten.
Reactie plaatsen

Meer internet marketing tips?

Wij hebben meer dan 1.400 online marketing artikelen in ons archief!