Google recycling label
Nieuws
IMU Redactie
van imu.nl
Nieuws
05/11/2022
1 min
0

Google Bedrijfsprofielen krijgen nieuw recycling-label

05/11/2022
1 min
0

Google kondigt een nieuw recycling-label aan dat je mogelijk kunt toevoegen aan je Google Bedrijfsprofiel. Met dit label kun je laten zien dat je bedrijf recycling-diensten aanbiedt aan klanten.

Volgens Google maakt dit nieuwe label het makkelijker dan ooit om recycle punten in de buurt te vinden via Search en Maps.

Hoe het eruit ziet

Je kunt mogelijk voorbeelden tegenkomen van dit nieuwe label als je zoekt naar termen als ‘batterij recycling in de buurt’. Ook hieronder kun je zien hoe het nieuwe label eruit ziet:

Recycling label voorbeeld

Hoe voeg je het toe

Je kunt dit nieuwe label toevoegen aan je bedrijfsprofiel door in te loggen in je Google Bedrijfsprofiel-account. Klik vervolgens op de info tab en kies voor ‘attributen’. Als je het recycling-attribuut ziet, kun je het selecteren en toevoegen aan je profiel. Zie je het niet? Dan biedt je bedrijfscategorie geen ondersteuning voor het label.

Sommige labels zijn alleen beschikbaar in specifieke landen of regio’s. Ook kan de bedrijfscategorie een rol spelen. Afhankelijk van het type bedrijf, vind je attribuut-opties voor geaccepteerde betaalmethoden, toegankelijkheid of LGBTQ+ vriendelijkheid.

De namen van attributen kunnen na verloop van tijd veranderen om beter aan te sluiten op de manieren waarop mensen zoeken naar bedrijven.

Waarom is dit belangrijk?

Elk icoon of label dat je kunt toevoegen aan je Google Bedrijfsprofiel kan de algehele click through rate verbeteren en meer verkeer, klanten en verkopen aantrekken. Zorg er daarom voor dat je alle geschikte attributen aanzet, zodat deze iconen en labels worden toegevoegd aan je profiel in Google Maps en Google Search.

Bron: Search Engine Land

Reacties