arrow_drop_up arrow_drop_down
21 mei 2014 

Facebook lanceert Bullying Prevention Center

Facebook heeft het Bullying Prevention Center gelanceerd. De site deelt belangrijke hulpmiddelen en informatie om mensen aan te moedigen om voor elkaar op te komen als ze pestgedrag zien, zowel online als offline. Facebook brengt de site onder ander in het Nederlands uit – de taal van de site is afhankelijk van de taalinstellingen van de gebruiker.

Voor deze site hebben ontwikkelaars van Facebook en Facebook partners bij het Yale Center for Emotional Intelligence drie jaar lang samengewerkt. Het Bullying Prevention Center is het resultaat van drie jaar pionierswerk om mensen een betere en prettigere gebruikservaring op Facebook te kunnen bieden.

Het Bullying Prevention Center is ontwikkeld om informatie te geven aan mensen precies op het moment dat ze het nodig hebben: als iemand pestgedrag op Facebook rapporteert, wordt hij of zij doorverwezen naar de site. Zo hebben ze direct toegang tot informatie en advies over wat te doen als ze iets vervelends meemaken, bijvoorbeeld ideeën over hoe je een moeilijk gesprek aan kunt gaan of iemand om hulp kunt vragen. Ook de gebruiker waarvan de content als pesten wordt gerapporteerd zal worden doorverwezen naar de site.

Marc Brackett, directeur van het Yale Center for Emotional Intelligence: “Door gebruik te maken van wetenschappelijke kennis op het gebied van emoties en de ontwikkeling van kinderen, en door focusgroepen met tieners in te zetten waren we in staat om, samen met Facebook, programma’s en hulpmiddelen te ontwikkelen. Dit zijn bijvoorbeeld ook voorbeeldgesprekken en conversatiestarters die tieners kunnen helpen met het beter kunnen omgaan van pestsituaties, zowel on- en offline”

Naast de gevaren op Facebook zijn er online natuurlijk nog veel meer gevaren te vinden voor, voornamelijk, kinderen. Doordat ruim 90% van de scholieren op de middelbare school een smartphone heeft is het gevaar alleen maar groter worden. Termen hierin zijn Grooming, sexting en loverboys. Maar zelfs bij ”gratis” online games schuilt gevaar. Mike Nuijs schreef er al eens over: Kinderen veilig online.

Voor meer informatie omtrent het Bullying Prevention Center kun je terecht op de volgende pagina’s:

Bullying Prevention Center: www.facebook.com/safety/bullying
Facebook Safety pagina: www.facebook.com/fbsafety
Yale Center for Emotional Intelligence: http://ei.yale.edu/

Over de schrijver
Mede-eigenaar van Online marketing bureau Online Bazen. Chelsea is als content strateeg verantwoordelijk voor alle content (inhoud) van de klanten. Hoe communiceer je? En, waarom communiceer je? Tevens ruime ervaring in SEO, SEA en Social media marketing/advertising.
Reactie plaatsen