arrow_drop_up arrow_drop_down
Facebook Fanpage Maken (met Fan Generator!)
8 augustus 2011 

Facebook Fanpage Maken (met Fan Generator!)

 Enige tijd geleden heb ik een blogpost geschreven waar ik heb uitgelegd hoe je een goede Facebook Fanpage voor je business kunt maken waarbij je bezoekers moeten “liken” om een bonus te ontvangen. Omdat Facebook daarna haar designs heeft aangepast volgt bij deze een update op dat artikel. Ik zal eerst ingaan op de kwestie waar de meeste mensen mij naar vragen en vervolgens nog enkele losse tips omtrent Facebook geven…

Een effectieve Facbook Fanpage

Een effectieve Facebook Fanpage gaat wat verder dan alleen een pagina online zetten en deze vullen met inhoud. Vandaag de dag kun je voor Facebook een hele eigen strategie uitstippelen om deze optimaal van toegevoegde waarde te laten zijn op je business. Via Facebook kun je veel mensen bereiken die je via andere media niet bereikt. Het is dan wel zaak om die mensen ook te “converteren”, bijvoorbeeld in een fan, een aanmelding op je nieuwsbrief of een klant.

Voorbeeld van de Internet Marketing Universiteit

Ik zal mijn eigen Fanpage als voorbeeld nemen, wanneer je als nieuwe bezoeker op de Fanpage van de Internet Marketing Universiteit komt dan zie je dit:

fanpage-internet-marketing-universiteit-niet-fan

Je ziet dat je een gratis e-book kunt ontvangen in ruil voor een klik op de vind ik leuk knop. Zodoende is de eerste conversie hier al zichtbaar (fan worden). Wanneer je op vind ik leuk heb geklikt verdwijnt de advertentie en zie je dit:

fanpage-internet-marketing-universiteit-wel-fan

Je klikt dan op de link om het e-book te downloaden en die link stuurt je naar deze pagina:

opt-in-pagina-na-facebook-vind-ik-leuk

Hier zie je dat de tweede conversie behaald wordt (opt-in). Wanneer de bezoeker mijn boek download wordt hij op de downloadpagina en in het boek zelf attent gemaakt op deze pagina alwaar de derde conversie wordt behaald (verkoop).

Hoe zet je zo'n Fanpage op?

Het eerste wat je doet is het aanmaken van een Fanpage op Facebook. Dat doe je via deze pagina (klik rechtsboven op de knop om een pagina te maken). Lees wel even snel de Richtlijnen door. Je krijgt na het aanmaken van je pagina 3 stappen die je kunt doorlopen maar dat spreekt voor zich. Kies ook even een goede username, die kun je via deze pagina instellen (je moet wel minimaal 25 fans hebben voor je dit kunt doen). Vervolgens kun je het zelfde stramien opzetten zoals ik heb gedaan. De welkomstpagina op mijn Fanpage (waar je uitkomt als je geen fan bent) bestaat uit twee afbeeldingen:

internet-marketing-universiteit-facebook-pagina

De “Welkom Pagina” toevoegen

Het systeem van deze “welkom tab” met daarbij de functie dat de bezoeker na het klikken op vind ik leuk geautoamtiseerd zijn beloning krijgt doe je zo: Typ in het zoekvenster bovenaan in Facebook de volgende tekst: Static HTML. Je ziet dan dit verschijnen:

static-html-toevoegen-aan-je-fanpage

Klik er op en voeg deze functie toe aan je pagina. Je klikt niet op “naar de toepassing gaan” maar links in het menu op “toevoegen aan pagina”. Je keert dan terug naar je pagina, je ziet dat er nu een Welcome tab in je menu staat:

welcome-tab-in-facebook-menu

Als je daar op klikt krijg je twee velden die staan voor de inhoud die een nieuwe bezoeker te zien krijgt (bovenste) en de inhoud die een “fan” te zien krijgt (onderste). In deze velden kun je in HTML zelf je pagina maken, bijvoorbeeld zoals ik heb gedaan aan de hand van een plaatje (bovenste) en een kort tekstje (onderste):

instelscherm-welkom-tab-facebook

Wanneer je wat handiger bent met HTML kun je hier zelfs hele websites in bouwen. Je ziet dat ik in het tweede veld gewoon een tekstje met een link naar mijn opt-in pagina heb geplaatst.

Like pagina instellen als Startpagina

Nu moet je nog even instellen dat een nieuwe bezoeker ook automatisch op jouw “like pagina” uitkomt. Oftwel de pagina die je net met dit systeem hebt gebouwd. Je klikt dan rechts bovenaan je pagina op “pagina bewerken”. Je klikt dan op Toestemmingen Beheren. Je kunt dan je welkom pagina als standaardpagina instellen:

welkom-pagina-als-standaard-instellen

Om de naam van je tabblad aan te passen (bij mij heet het “gratis e-book) klik je op “Toepassingen” en vervolgens onder de Static HTML functie op instellingen bewerken:

static-html-instellingen-bewerken

Meer tips?

Dit artikel wordt alweer langer dan gepland dus ik ga het hier voor vandaag bij laten. Ik zal later nog meer Facebook tips plaatsen over het krijgen van traffic naar je Fanpage, over adverteren en hoe je je Fanpage moet gaan gebruiken in je dagelijkse marketingactiviteiten.

 

Over de schrijver
Tonny Loorbach is ondernemer en investeerder. Hij specialiseert zich sinds 2007 in online marketing en richtte in 2010 de IMU op. Naast de IMU is hij eigenaar van 5 andere software- en online marketing bedrijven (Phoenix, Huddle, Plug&Pay, Traffic Leaders en Salespassie), heeft hij zijn eigen stichting (De Loorbach Foundation) en een investeringsmaatschappij (Loorbach²). Met zijn boek 'Doelgerichte SEO' scoorde hij een #1 besteller en ook zijn tweede boek 'De Online Marketing Tornado' (met Martijn van Tongeren) ging in 2 weken tijd 15.000 keer over de toonbank.
Wouter
Door

Wouter

op 8 August 2011

Zet je dan ook je prikbord berichten verborgen voor je bezoekers? Zo niet kan dit een reden zijn om de pagina niet meer te "liken" (men ziet de content toch wel). Zowel gaat dit dan niet ten koste van de vindbaarheid in de zoekmachines?

Ruud Brouwer
Door

Ruud Brouwer

op 8 August 2011

Tony, Helder toegelicht.Hier was ik ook naar opzoek! Bedankt! Ruud Brouwer

Eva
Door

Eva

op 8 August 2011

Super, hier was ik naar op zoek. Ga dit direct toepassen!

Coen Olde Bijvank
Door

Coen Olde Bijvank

op 8 August 2011

Dag Tony, Nice, het lijkt altijd zo moeilijk.. Maar als het dan weer uitgelegd word door Tony dan valt het wel weer mee :P (goed bedoeld) Thx voor de tips! Groeten, Coen Olde Bijvank

stefan
Door

stefan

op 8 August 2011

dan zal het wel aan mij liggen maar ik vind het best ingewikkeld als ik er mee bezig ben en krijg het dan ook niet echt voor elkaar na een hele tijd lopen prutsen. Ik loop vast bij de afbeeldingen erin plaatsen. ga je hier ook nog een video van maken Tonny voor in het winstmodel? :)

Tonny Loorbach
Door

Tonny Loorbach

op 8 August 2011

@Stefan, jazeker komt hier een video over in het Winstmodel! Wat gaat er mis bij de afbeeldingen nu?

Mitch
Door

Mitch

op 8 August 2011

Goed stuk. Is ongeveer hetzelfde blogartikel als wat ik laatst geplaatst heb. Nice content dus ;-) Maar een vraag, vind je het niet iets te veel van het goede om facebook fans een gratis e-book te beloven waar ze vervolgens dan toch nog een keer een email adres voor achter moeten laten? Heb je daar nooit opmerkingen over gehad?

stefan
Door

stefan

op 8 August 2011

Ik heb zeg maar een afbeelding gemaakt zo als jij ook hebt. deze heb ik gemaakt in powerpoint toen kopieren en plakken naar irfanview. daar opgeslagen als jpg en via amazon de url gekopieerd en geplakt in het eerste blokje ( zoals bij jou omschrijving staat hierboven ) dan save and view. maar ik krijg dan een foutmelding. maar volgens mij doe ik het veel te ingewikkeld :)

Tonny Loorbach
Door

Tonny Loorbach

op 8 August 2011

@Stefan, ok dan heb je bijna alles goed gedaan. Kunnen 3 dingen het probleem zijn: 1. Je hebt niet de code gebruikt maar alleen de url geplakt (in het artikel staat een code die je kunt gebruiken) 2. Je hebt de ACL settings van Amazon niet goed staan. 3. In je link van Amazon staat https:// ipv http://

Tobias
Tonny Loorbach
Door

Tonny Loorbach

op 8 August 2011

@Mitchel, welk blogbericht bedoel je precies? Dat is inderdaad dubbel maar het is voor mij als marketeer noodzakelijk omdat e-mail marketing nog steeds veel krachtiger is dan alleen vermeldingen op een Fanpage. Die afweging moet je maken. Mensen vinden het heel normaal om hun e-mailadres in te vullen om een digitaal bestand te ontvangen. Natuurlijk is mijn e-book maar een voorbeeld, je kunt ook iets anders weggeven of het proces aanpassen.

stefan
Door

stefan

op 9 August 2011

@ Tonny. Ok ik heb de link aangepast ik miste dat stukje van die code uit je tekst. Ik heb de code er nu zo uit zien maar ga ik dan save and view doen, bekijk de pagina krijg ik zo'n klein vierkant icoontje ( weet niet hoe je zo'm icoontje noemt ) maar je ziet het wel vaker als je een afbeelding niet kunt zien.

stefan
Door

stefan

op 9 August 2011

hij pakte de code net niet mee maar bij deze nog even een keer.

Rebekka
Door

Rebekka

op 9 August 2011

Interessant artikel en heel duidelijk uitgelegd! Bedankt!

Astrid Davidzon
Door

Astrid Davidzon

op 9 August 2011

Hallo Tonny, Het was even een avondje experimenteren, maar volgens mij is het gelukt. Ik kan alleen zelf niet zien of het ook goed gaat, want ik ben zelf geen eerste facebookbezoeker meer van mijn fanpage http://www.facebook.com/Zoninjeleven. Wil jij 's kijken of het goed gaat? Super dank voor je tips en heldere uitleg! Zonnige groet, Astrid

Tonny Loorbach
Door

Tonny Loorbach

op 10 August 2011

@Astrid, helemaal goed hoor! Alleen je afbeelding kan wel iets scherper (weet dat die van mij ook niet helemaal perfect is). Anders straal je meteen amateurisme uit, eerste indruk is belangrijk.

Astrid Davidzon
Door

Astrid Davidzon

op 10 August 2011

Dank! JA, aan die afbeelding moet ik nog laten werken, maar mijn expert heeft nu vakantie, dus dat laat ik nog aanpassen.Dank voor de check!

Jaap van Goor (Vaarwinkel)
Door

Jaap van Goor (Vaarwinkel)

op 10 August 2011

Prima uitleg. Direct toegepast en het werkt! Veel andere weblogs hanteren nog een oude manier van fanpage-tabs maken die niet meer werkt. Nu kijken of onze actie ook meer fans gaat opleveren...

Fabienne
Door

Fabienne

op 14 August 2011

Super! het werkt.. alleen zou ik ook graag de wall onzichtbaar willen hebben. is dit mogelijk?

Ray
Door

Ray

op 26 August 2011

Hoi Tonny, Dank voor je zeer bruikbare info. Maar op een of andere manier 'ziet' facebook mijn afbeelding niet. Ik doe iets verkeerd, maar wat? Afbeeldingen maken is het probleem niet, da's mijn vak! ;-) Heeft het te maken dat mijn pagina nog niet genoeg fans heeft? Of herkent hij wordpress niet? Het gaat om deze afbeelding: http://get-2-better.nl/wp-content/uploads/2011/08/G2B-welkom-Facebook.jpg

Rebekka
Door

Rebekka

op 6 September 2011

Hey Tonny, Heb dankzij jouw instructies een volledige fanpage opgezet met optin formulier! Heel gemakkelijk gegaan dankzij de goede en simpel uitgelegde instructies! 25 fans binnen de 12h! Bedankt :-)

Index People vermogensbeheer
Door

Index People vermogensbeheer

op 12 September 2011

Hoi Tony, Wat een ontzettend handig artikel! Dit is precies datgene waar ik op zoek naar was, perfect. Het is me dan ook (bijna) helemaal gelukt een welkomstpagina te maken. Ook ik krijg helaas (evenals Stefan) het vierkante icoontje met rood kruisje erin. Het gaat om volgende afbeelding: http://www.indexpeople.nl/upload/image/Welkom non likers3.jpg Wat doe ik verkeerd? Groeten, Index People vermogensbeheer

wildijk
Door

wildijk

op 14 September 2011

Beste Tonny, Graag zouden wij de naam van onze fanpagina wijzigen, maar we hebben al meer dan 100 likers. Kunnen wij dit nog wijzigen of moeten we de hele pagina nu verwijderen en een nieuwe opzetten wat ons waarschijnlijk likers gaat kosten? Dank voor uw reactie!

Jaap van Steen
Door

Jaap van Steen

op 15 September 2011

Hey Tonny! Goed artikel, dank je wel! Paar dagen terug heeft Facebook trouwens aangegeven dat je nu geen 25 likes meer nodig hebt om je eigen URL te maken, dus dat is gunstig voor het begin! Groeten Jaap van Steen

Tim
Door

Tim

op 16 October 2011

Beste Tonny, Zijn er nog specificaties qua afmetingen voor de afbeelding? Vriendelijke groet, Tim

ingrid
Door

ingrid

op 30 October 2011

Bedankt voor de info. Nu de volgende kwestie: hoe maak ik de koppeling tussen de vind ik leuk knop en mijn downloadpagina, hoe krijg ik de letters op de welkom pagina groot en in kleur?

ingrid
Door

ingrid

op 6 November 2011

zonder enige html kennis is het -na enig puzzelen- gelukt. Super. bedankt!

Danielle
Door

Danielle

op 10 November 2011

Hey Tonny, Bedankt voor deze info, hierdoor kan ik nu facebook gebruiken voor mijn komende lancering :D

Saskia Gaddum
Door

Saskia Gaddum

op 14 November 2011

hoi hoi, ik heb een vraag over facebook. waarom kan je geen foto's tangen als de persoon een artiesten pagina heeft? Bij onze artiesten pagina http://facebook.com/pattriley.online hebben wij alles staan zoals het zou moeten staan, maar toch kan zij niet in foto's getagt worden, terwijl bij b.v. Anouk met zo'n zelfde pagina wel getagt kan worden. ik heb me suf gezocht, maar kom er niet uit. HELP!!!!

Peter
Door

Peter

op 18 November 2011

Hoi Stefan en index people, ik zit ook met het icoontjes probleem. Hebben jullie hier inmiddels al een oplossing voor gevonden? Ook de vind ik leuk knop is niet zichtbaar. We hebben volgens mij duidelijk een stap overgeslagen. Maar welke?

Peter
Door

Peter

op 20 November 2011

inmiddels gelukt. ik heb de afbeelding naar een externe site geupload. Maar ik snap niet waarom de afbeelding niet getoond wordt als ik hem op mijn eigen website ergens in een FTP mapje plaats. gr peter

Bram den Bieman
Index People vermogensbeheer
Yonah van Andel
Door

Yonah van Andel

op 25 February 2012

Wat een behulpzaam artikel. Prachtig hoe je verhaal met screenshots combineert om duidelijkheid op te wekken. Mijn doelstelling van de week; het implementeren van de HTML. De "must-like" zoals ik het noem, is inderdaad zeer belangrijk en is funest voor je page bij het vergeten van dit ietwat kleine aanpassing. Heeft u nog eventueel tips betreffende mijn page op facebook? www.facebook.com/onadailybasis Greets, Yonah

Nathan
Door

Nathan

op 12 March 2012

Door de nieuwe 'tijdlijn' van facebook, klopt de uitleg onder het kopje 'Like pagina instellen als Startpagina' niet meer. De welkomstpagina wordt voor een nieuwe bezoeker niet meer automatisch weergegeven. Dat moet nu op een andere manier worden ingesteld. Als iemand weet hoe, graag dan even een uitleg als reactie. Ik zal het zelf ook proberen uitzoeken.

Nathan
Door

Nathan

op 12 March 2012

Update: momenteel is het niet mogelijk om een welkomstpagina aan de nieuwe Facebook-tijdlijn toe te voegen. Mocht dit veranderen, dan zal ik (of iemand anders) dat hier wel posten....

Am
Door

Am

op 15 March 2012

Hoi! Ik stuit toch ook tegen vele problemen aan welke hierboven al meerdere malen zijn gevraagd. Kan hier wellicht antwoord op gegeven worden? Thanks!

peter
Door

peter

op 21 March 2012

Op de nieuwe tijdlijn kun je inderdaad geen statische pagina maken. Maar kunnen we ook terug naar de oude tijdlijn? Gr Peter

Leon
Door

Leon

op 7 May 2012

Hallo Tony, Ook wij van www.deskpetshop.nl zijn bezig met het bouwen van een facebook pagina. Ik begrijp het principe van facebook en de vind-ik leuk button wel, maar hoe komen de eerste bezoekers op onze fanpage? We verkopen een produkt wat nog niet echt bekend is in Nederland. Het is een prachtig en kwalitatief produkt, maar als de naam nergens bekend is dan komen er simpel weg ook geen eerste bezoekers. Heeft U tips voor ons om een nieuw produkt bekend te maken?. In google zijn we ook al redelijk goed gepositioneerd op de produktnaam, maar het aantal mensen wat op onze produktnaam zoekt is gewoon nog zeer gering. Zijn er bijvoorbeeld bepaalde websites waar nieuwe produkten op moeten staan om bekend te worden of zijn er ander mogelijkheden? Ik hoor graag van U. In ieder geval alvast hartelijk dnak voor uw genomen moeite

Marjo Vlaar
Door

Marjo Vlaar

op 17 May 2012

Leuke tips! Al geloof ik zelf niet zo in het eisen van likes door middel van het weggeven van producten. Likes moet je verdienen door leuke content te plaatsen. Maarja, nu moet ik eerst maar eens bewijzen dat dit werkt.

Parsifal Tritsch
Door

Parsifal Tritsch

op 8 June 2012

Leuk artikel, alleen helaas niet meer toepasbaar. Voor de ondernemers die aan de slag willen met Facebook wil ik even een tip meegeven. Houd even rekening met de nieuwe richtlijnen van Facebook. Anders heb je de kans dat Facebook je pagina sluit. De regels vind kunnen jullie vinden op: http://www.facebook.com/page_guidelines.php Succes met jullie Facebook fanpage!

annesinkeler
Door

annesinkeler

op 12 August 2012

weet er iemand hoe ik mijn facebookpagina alleen zichtbaar kan maken voor mensen die hem geliked hebben?

Henriette
Door

Henriette

op 10 September 2012

Hallo Tom, ik wilde net de stappen doorlopen die je hierboven geeft maar nu kan ik ineens niet meer bij mijn facebook pagina. Bij het inloggen wordt mij gevraagd om mijn telefoonnummer om mijn account te verifieren maar de code wordt mij niet per sms toegestuurd. Wat heb ik fout gedaan en hoe kan ik dit oplossen? Alvast bedankt!

Bart van den Belt
Door

Bart van den Belt

op 20 November 2012

Hoi Tonny, De belangrijkste vraag die ik heb is: waarom zou ik op facebook moeten? De reden dat ik dat vraag is omdat ik heel specifiek met m'n tijd om ga en voor m'n trainingen al meer aanvragen krijg dan ik op dit moment aan kan. Iedereen om me heen vertelt me dat ik op facebook moet omdat het goed is voor m'n business. Wat denk jij? Focussen op m'n eigen website(s) en dat blijven optimaliseren + focus op content of kan ik daar ook het beste facebook bij gebruiken. En... waarom dan? Met een glimlach, Bart van den Belt

Mark
Door

Mark

op 18 November 2013

Is dit nog actueel? Volgens mij is het sinds de Facebook update bijvoorbeeld niet meer mogelijk om non-likers standaard op een pagina te laten landen? Je komt toch altijd bij het nieuwsoverzicht terecht?

Sander Vlug
Door

Sander Vlug

op 5 March 2014

Goedenavond, Is dit nog actueel. Mooi en duidelijk geschreven, Maar kan je ook personen die je pagina liken eerst op de welkom tab laten komen, dat ze de pagina liken en daarna pas op je pagina kunnen?

Maikel Korbmacher
Door

Maikel Korbmacher

op 17 May 2014

Beste Tonny, Super bedankt vor je informatie! ik heb een Facebook landingspage gemaakt (welcome pagina). Jullie beschrijven hoe je dit kan instellen maar ik kan in de nieuwe interface niet vinden. Kunnen jullie me dit vertellen? met vriendelijke groet, Maikel Korbmacher

Harry Heijligers
Door

Harry Heijligers

op 15 October 2016

Nooit geweten dat je gewoon zelf HTML kan toevoegen aan je Facebook pagina! Dat biedt wel weer extra mogelijkheden! Ik ga deze eens uitproberen! Thnx!

Reactie plaatsen