6 Dingen die je kunt doen met affiliate marketing
30 oktober 2018 
2 min. leestijd

6 Dingen die je kunt doen met affiliate marketing

Aangezien we het de afgelopen weken veel hebben gehad over affiliate marketing (zie 3-delige workshop en eerder artikel)… Leek het mij leuk om nóg een artikel te schrijven over dit onderwerp. En in dit artikel wil je ik graag laten zien wat er allemaal mogelijk is met affiliate marketing. Want als jij denkt dat het alleen bedoeld is voor bloggers en vloggers… Dan heb je het helemaal mis ;)

01. Blogartikelen schrijven om producten te promoten

Tja, dat is natuurlijk de meest voor hand liggende optie :) Desalniettemin kan ik het een goede bron van inkomsten zijn, zeker voor bloggers en vloggers. Je hoeft niet te wachten tot bedrijven je benaderen met een contract o.i.d. Begin alvast met promoten via affiliate marketing! Op deze manier kun je ook mooi aan potentiële bedrijven laten zien dat je goed kunt promoten ;)

02. Advertenties tonen bij je blogs

Deze optie is natuurlijk ook een beetje voor hand liggend. Maar als je een website hebt die al goed wordt bezocht, dan is dit misschien wel een goed idee. Via TradeTracker of PayPro kun je heel gemakkelijk banners plaatsen die goed opvallen.

03. Kortingscodes en aanbiedingen promoten

Veel van de aanbieders bij TradeTracker geven je speciale kortingscodes en aanbiedingen. Op deze manier kun jij jouw publiek voorzien van speciale kortingen. Een extra reden voor je publiek om een aankoop te doen ;) Nadeel is natuurlijk wel dat deze kortingen en aanbiedingen vaak maar tijdelijk beschikbaar zijn. Desalniettemin kan dit interessant zijn voor jouw business :)

04. Productfeeds op je website plaatsen

Naast simpele linkjes en banners is het ook mogelijk om complete productfeeds op je website te plaatsen. Zo kun je bijvoorbeeld een complete webshop (van een ander) op je website plaatsen of misschien alleen een specifieke categorie. Ik moet eerlijk zeggen, het toevoegen van zo’n productfeed is nog best wel een technisch dingetje.

05. Vergelijkers op je website

Een vrij unieke manier van affiliate marketing: vergelijkers op je website plaatsen. DaisyCon biedt er meerdere;

  • Autoverzekeringvergelijker
  • Boekhoudsoftware-vergelijker
  • Uitvaartkostentool
  • Datingsitevergelijker
  • Telecomvergelijker
  • En nog een paar…

Het is natuurlijk niet zo uitgebreid als de tool van bijvoorbeeld de Independer ;) Maar het kan een mooie toevoeging zijn op je website. Zo heeft een klant van mij een uitgebreide blog/website over de dood. Ja, dat klinkt erg luguber, maar dat is het totaal niet ;) Het is juist een plek waar de dood (en uitvaarten) bespreekbaar wordt gemaakt. Op die website vind je de uitvaartkostentool, een mooie toevoeging en heel erg relevant in haar geval. Dus ja, dat zou ook een goede optie kunnen zijn voor jouw website :) Ook handig om te weten: DaisyCon heeft handige widgets en plugins voor WordPress.

06. In e-mailmarketing verwerken

Ja, dat kan natuurlijk ook! Het promoten kan op veel meer kanalen dan alleen op je website. Je kunt affiliate linkjes ook verwerken in e-mails. Of op social media kanalden; Facebook, Twitter, etc. Nou vereist dat misschien wel een beetje creativiteit, anders komt het al heel snel erg commercieel over (en wij Nederlanders zijn daar blijkbaar nogal allergisch voor). Dus het kán een goed idee zijn om het subtiel aan te pakken ;)

Over de schrijver
Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.
Reactie plaatsen