arrow_drop_up arrow_drop_down
14 juni 2011 

Splittesten: Wat? Waarom? en Hoe?!

Splittesten is een essentieel onderdeel van internet marketing, door goed te splittesten verhoog je namelijk de effectiviteit en het rendement van je website & webpagina’s (denk aan salespages, opt-in pagina’s enzovoorts).

Wat is een A/B Test

Splittesten: Wat? Waarom? en Hoe?!

In deze video leg ik uit wat je precies moet doen om te starten met splittesten, waarom je dat moet doen en ook HOE je het moet doen:

Over de schrijver
Tonny Loorbach is ondernemer en investeerder. Hij specialiseert zich sinds 2007 in online marketing en richtte in 2010 de IMU op. Inmiddels is hij naast de IMU eigenaar van 5 andere software- en online marketing bedrijven (Phoenix, Huddle, Plug&Pay, Switch en Salespassie), heeft hij zijn eigen stichting (De Loorbach Foundation) en een investeringsmaatschappij (Loorbach²). Tonny trainde al 120.000+ ondernemers en met zijn boek 'Doelgerichte SEO' scoorde hij een #1 besteller. Naast SEO is Tonny specialist op het gebied van WebPsychologie; een combinatie van conversie optimalisatie, online gedragspychologie en neuromarketing.
Marco

Door

Marco

op 15 June 2011

Hoeveel vertoningen heb je nodig op een pagina om een beetje representatieve splittest te hebben?

Tonny Loorbach

Door

Tonny Loorbach

op 15 June 2011

@Marco, aan vertoningen alleen heb je niks, het gaat om de conversies. Bij opt-in zou ik standaard 100 conversies aanhouden voordat je een conclusie trekt. Website Optimizer geeft zelf trouwens ook aan wanneer een test "voltooid" is.

James

Door

James

op 20 August 2011

Goede video. Ik heb een experiment aangemaakt in Google Website Optimizer. Laten we eens zien wat er gaat gebeuren. Ik ben benieuwd. Heb er veel van gehoord, maar het in gebruik nemen van de tool is er nog nooit van gekomen. 100% zeker dat je omzet hiermee toeneemt. Mooi!

E.K.

Door

E.K.

op 3 December 2011

nice! het antwoord op een vraagstuk waar ik al langere tijd mee zat.

Paul

Door

Paul

op 1 August 2012

Website optimizer is niet meer. Wat een kans is, want nu heb je weer een onderwerp voor een nieuwe video.. :-)

H. Andriessen

Door

H. Andriessen

op 9 May 2016

Welke tools kunnen we vandaag de dag gebruiken voor splittests?

Reactie plaatsen