arrow_drop_up arrow_drop_down
12 januari 2015 

Content Marketing Tip: Gebruik meerdere media!

Content marketing tip van de dag: hoe meer verschillende soorten media je op je webpagina’s gebruikt, hoe meer verschillende mensen jouw content kunnen waarderen. Sommige mensen houden ervan om veel te lezen te hebben, terwijl andere mensen liever een kort videotje bekijken.

Als jij met jouw website deze verschillende gebruikersintenties weet te bevredigen, dan zal Google jou hiervoor ook belonen door je een hogere plaatsing te geven in de zoekmachines.

Verschillende media die je op je website kunt gebruiken zijn:

  • Tekst
  • Afbeeldingen
  • Audio bestanden
  • Video’s
  • Downloadbare PDF bestanden
  • Interne links
  • Uitgaande links

Des te meer van deze factoren je verwerkt in één artikel, des te waardevoller dat artikel wordt. Hier zie je bijvoorbeeld hoe ik video, audio en een videodownload voor iPod combineer:

pdf-en-mp3-download-op-een-website

SEO Waarde

Het voordeel van het aanbieden van extra downloads (naast het bieden van waarde van je bezoekers) is dat deze bestanden ook weer los door Google geïndexeerd kunnen worden, zoals bijvoorbeeld dit pdf document:

pdf-resultaat-in-de-zoekmachines

Je ziet dat dit een directe link naar het PDF document is, zodoende geeft dit me een extra resultaat in de zoekmachines.Naast Google doe je natuurlijk de lezers van je website ook een groot plezier met extra media.

Sommige bezoekers houden van lezen, anderen downloaden graag een pdf om uit te printen en weer anderen willen graag een MP3 bestand downloaden om later tijdens het hardlopen eens te beluisteren. Richt je website altijd zo waardevol mogelijk in voor je bezoekers, dan beloont Google je ook vanzelf!

Over de schrijver
Wij van de IMU zijn er om jou als ondernemer te helpen groeien via het internet. Dat doen we door de beste tips en nieuwste trends te delen via onze e-books, blogs, video’s, cursussen, podcast en evenementen. Daarnaast is het onze missie om gelijkgestemde ondernemers te verbinden binnen onze IMU Community. Ook faciliteren we je - middels onze software - om je website bezoekers, conversie, funnels, automatisering en daarmee je vrijheid als ondernemer te vergroten.
Reactie plaatsen