arrow_drop_up arrow_drop_down
Hoe gebruik je Buffer? En 8 andere vragen over Buffer App
Thomas Frenkiel
25 mei 2015 
3 min. leestijd

Hoe gebruik je Buffer? En 8 andere vragen over Buffer App

Je kent het misschien wel: je bent dol op social media, weet ook dat het veel op kan leveren en bent er graag mee bezig. Tegelijkertijd heb je het erg druk met andere dingen. Daardoor kom je er soms niet aan toe om je Twitter bij te houden.

Voor iedereen die dit ook wel eens heeft, is er op Buffer App. Met deze tool kun je tweets inplannen op door jouw gekozen tijdstippen… Net als vele andere social media tools. Maar wat kun je nog meer met Buffer App? Of je nou nog nooit van Buffer hebt gehoord, of als je het wel kent maar het nog niet gebruikt: read on. Want er zijn vele voordelen aan Buffer App. En als je deze blogpost hebt gelezen weet je hoe je van die voordelen gebruik maakt. We kijken naar 9 vragen over de Buffer App.

1. Wat is Buffer?

Een online tool en telefoon app om social media berichten in te plannen. Vervolgens kun je ook zien hoeveel clicks, retweets en replies je ingeplande tweets hebben gehad. Daarover zo meer. Zelf gebruik ik Buffer nu ongeveer een half jaar met heel veel plezier. En ik merkte dat niet iedereen Buffer al kent, vandaar deze blogpost.

2. Wat zijn buffer suggesties?

Dit is één van de leuke functies van Buffer App: iedere dag komen er 25 sharing suggestions online. Dit zijn inspirerende quotes, leerzame blogposts en leuke artikelen over design, lifehacking, business en marketing. De suggesties van Buffer gaan over allerhande onderwerpen.

3. Hoe kun je inplannen?

Het beste is om gebruik te maken van FollowerWonk. Hiermee analyseer je wanneer jouw volgers online zijn, bepaal je hoe vaak je per dag wilt tweeten en voeg je vervolgens met één druk op de knop die tijden toe aan jouw tweeting schedual. Je kunt daarna heel simpel een suggestie toevoegen door op ‘add’ te klikken of een bericht te schrijven (compose).

4. Wat zijn Analytics?

Een andere waardevolle functie van Buffer App is dat je eenvoudig kunt zien hoeveel mensen op een link in een bericht hebben geklikt. Terwijl je dit meestal alleen via bit.ly kunt zien, en verder alleen in Google Analytics (social media verkeer naar je eigen blogberichten). Ik heb hierdoor bijvoorbeeld gemerkt dat mijn volgers… Allemaal dol zijn op voetbalberichten.

5. En wat is het ‘Buffer Awesome Plan’?

De gratis versie van Buffer App heeft wat nadelen. Zo kun je maximaal 10 tweets vooruit plannen en zie je wel analyics data, maar niet alle data. Wel is er een Buffer Awesome Plan. Om deze blogpost zo volledig mogelijk te schrijven, heb ik ook even een Buffer Awesome plan gehad. Dit kost 10 euro per maand en heeft als voordelen:

  • 200 updates inplannen, in plaats van 10
  • 12 accounts toevoegen, in plaats van één per sociaal netwerk (één Twitter account, één Facebook account et cetera)
  • Meerdere personen een profiel geven binnen een Buffer account

6. Hoe ziet de telefoon app er uit?

De telefoon app heeft dezelfde mogelijkheden als op de web applicatie beschikbaar zijn. Op telefoon ziet het er zo uit:

7. Waar gebruik jij Buffer voor?

Ik combineer het veel met Feedly. Daarmee deel ik interessante SEO-gerelateerde content. Verder lees ik veel berichten die in de suggestions staan. Er zitten heel interessante artikelen tussen, maar deze deel ik zelden. Ik denk namelijk dat het niet slim is om de content te delen die alle Buffer gebruikers in de app al hebben gezien. Wel deel ik soms een mooie quote. Verder is de analyse functie natuurlijk heel handig.

Tip: als je een link vanuit Buffer deelt op social media, zet er dan bij dat het van Buffer komt.

8. Hoe kun je met een blogpost bij de suggestions komen?

Dit heb ik nagevraagd en het antwoord is: via dit formulier. Zelf heb ik nog geen content geprobeerd op die manier te ‘pluggen. De voornaamste reden hiervoor is dat ik geen Engelstalige content heb. Als je hier ervaring mee hebt, laat het dan weten in de comments sectie.

9. Wat is er zo speciaal aan Buffer’s blog?

Het Buffer bedrijfsblog gaat over veel meer dan alleen hun eigen tool. Zo komen ook onderwerpen als productiviteit, creativiteit en psychologie aan de orde. Sommige blogposts worden honderden keren gedeeld. De meest beroemde blogposts van Buffer medewerkers zijn:

 Ten slotte…

Ga je Buffer App uitproberen? Enjoy it! Hopelijk vind je het net zo handig als ik. Kende je Buffer App al en heb je een aanvulling op deze blogpost, dan is je reactie natuurlijk ook welkom!

Over de schrijver
Thomas Frenkiel
Thomas Frenkiel is werkzaam bij Havas Media in Amsterdam.
Nathan Veenstra
Door

Nathan Veenstra

op 25 Aug 2014

Duidelijk verhaal Thomas. Fijn om op deze manier uit eerste hand te vernemen hoe een bepaalde tool werkt. Vaak moet je er achter komen door het zelf te gebruiken. Ik gebruik al enige tijd Hootsuite, wat me prima bevalt. Hiermee kan ik in de gratis versie vijf socialemedia-accounts inzetten, ongeacht welke mix. Dus drie Facebookpagina's, 1 Google+pagina en een Twitteracount of vijf Twitteraccounts, het is allemaal mogelijk. Wat ik op basis van jouw verhaal een enorm voordeel vind van Hootsuite is dat je daarmee een ongelimiteerd aantal berichten vooruit kunt plannen. 20 berichten is niet veel, dan moet je wekelijks meerdere malen berichten inplannen. Nu doe ik dat een paar keer per maand en heb ik voor de komende weken meerdere tweets per dag ingepland. Hootsuite biedt ook 'suggested content' en net als bij Buffer vind ik het jammer dat dat alleen Engelstalig is. Een enkele keer een Engelstalige tweet tussendoor vind ik niet erg, maar mijn doelgroep bevindt zich in het Nederlandse taalgebied (voornamelijk Nederland, maar ook Vlaanderen). Vooralsnog zie ik als enige voordeel van Buffer de Analytics, hoewel ook Hootsuite Analytics heeft. In principe is de gratis versie van Buffer voor zelfstandig ondernemers en kleine ondernemingen een prima uitkomst, mits je toe kan met 20 berichten vooruit plannen.

Thomas Frenkiel
Door

Thomas Frenkiel

op 25 Aug 2014

Bedankt Nathan! Als je eens per week wilt inplannen, zijn andere tools waarschijnlijk handiger. Zelf plan ik 's avonds vaak in wat ik de volgende dag tweet. In mijn geval is de gratis versie van Buffer dus wel afdoende. Voor een klant heb ik wel ook eens gewerkt met HootSuite Pro. Het nadeel hieraan vond ik dat het dashboard niet zo intuïtief werkte. BufferApp heeft een heel simpel, 'schoon' design. Voor een deel is dit ook de reden dat ik BufferApp zo fijn vind. Om helemaal compleet te zijn: vroeger, toen Twitter het fantastische Tweetdeck nog niet had overgenomen, gebruikte ik dat altijd. Tweetdeck was toen echt geniaal.. Twitter veranderde echter wat dingen aan de UI en vervolgens heb ik heel lang gezocht naar een goed alternatief. En hoewel BufferApp handig is, heb ik een écht goede Tweetdeck vervanger nog nooit gevonden. Tips zijn altijd welkom :-)

Nathan Veenstra
Door

Nathan Veenstra

op 26 Aug 2014

Ik kan het met je eens zijn dat Hootsuite niet erg intuïtief werkt. Dat kan ook een prima reden zijn om BufferApp te gebruiken :)

Bart van den Belt
Door

Bart van den Belt

op 21 Feb 2015

Het mooie van Bufferapp is dat ook de mensen die er zo min mogelijk aan willen doen, hun social media op een eenvoudige manier kunnen plannen. Ik leg het altijd uit als een stapel brieven die je wilt laten zien aan de wereld. Je legt gewoon een nieuwe brief op de stapel en het systeem verzend van onderaf de stapel de eerste die aan de beurt is. Nu zijn er ook mensen die bufferapp gebruiken en daarnaast ook nog eens hootsuite gebruiken. De reden dat ik zelf geen hootsuite gebruik is omdat ik iedere post handmatig moet inplannen. Hoe kijk jij daar tegenaan? Gebruiken in combinatie? Alleen bufferapp? Of... alleen hootsuite? Prima site trouwens: goede artikelen. Ga zo door!

Chelsea Bosters
Door

Chelsea Bosters

op 22 Feb 2015

Thanks Bart! Leuk om jou hier te zien, welkom! Ik deed gisteren mee aan de FOTY Awards en heb je winnende video van vorig jaar aantal keer gekeken. Ik gebruik trouwens diverse tools, waaronder Hootsuite en Tweetdeck. En binnenkort monitoring tool Apostle.

Thomas
Door

Thomas

op 23 Feb 2015

Hoi Bart, bedankt voor je reactie. Inderdaad is de 'schedule' functie van Buffer heel handig. Zelf lijkt het me niet logisch om BufferApp én Hootsuite te gebruiken. Maar misschien dat HootSuite een paar functies heeft die ik nog niet ken... En dat de twee tools elkaar zo aanvullen? Dat zou kunnen. Bedankt voor het complimentje :-)

Elvira Stjeward
Door

Elvira Stjeward

op 25 May 2017

Hoi , ik wil graag een gratis app gebruik waarom in zelf handmatig vooruit kan plannen/instellen op welke dag en tijd ik wil dat het automatisch gedeeld worden op Social media(instagram,Facebook) Is de buffer app daar goed voor

Reactie plaatsen